Ο πρόεδρός της, Στρ. Στρατήγης, παραδέχτηκε ότι δεν έχει κανένα λόγο για τις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στο φάκελο
"Οσα ξέρετε εσείς, γνωρίζουμε κι εμείς". Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 Στρ. Στρατήγης, ήταν ειλικρινής όταν κλήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σε όσα έχουν διαρρεύσει για αλλαγές στα έργα που προβλέπει ο φάκελος. Ναι μεν ήταν ενήμερος για τις σχεδιαζόμενες αναπροσαρμογές στα βασικότερα έργα που θα κατασκευαστούν τα επόμενα χρόνια, όμως επί της ουσίας παραδέχτηκε ότι δεν έχει κανένα λόγο. "Μόνο όταν έρθει η διυπουργική επιτροπή και μας πει αυτά σας έχουμε εκχωρήσει, έχουμε το δικαίωμα να εκφέρουμε άποψη" δήλωσε χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Επειδή όμως οι όποιες αλλαγές πρέπει να τύχουν της έγκρισης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής βάσει του συμβολαίου που έχει υπογραφεί, έσπευσε να διευκρινίσει: "αν μας τα δώσουν διαφοροποιημένα, θα τα παραλάβουμε με την επιφύλαξη ότι δε θα υπάρξουν αντιρρήσεις από τη ΔΟΕ και τις αντίστοιχες διεθνείς ομοσπονδίες".
Επί της ουσίας, η διυπουργική επιτροπή, που σύμφωνα με το νόμο που πρόσφατα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ασκεί την εποπτεία και μόνο της Εταιρείας που ανέλαβε να φέρει σε πέρας τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενεργεί ανεξάρτητα από την επιτροπή διεκδίκησης. Ηδη αρκετά από τα δεκαπέντε μέλη της επιτροπής έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους επειδή πληροφορήθηκαν από τον Τύπο τις προτεινόμενες αλλαγές. "Δεν προλάβαμε να τους ενημερώσουμε, επειδή μέχρι να συνεδριάσει η οργανωτική επιτροπή, οι προτάσεις της διυπουργικής επιτροπής διέρρευσαν στον Τύπο" δικαιολογήθηκε ο Στρ. Στρατήγης. Περιμένοντας όχι έναν, αλλά πιθανά δύο χρηματοδότες, όπως τόνισε ο μάνατζερ της οργανωτικής επιτροπής Κ. Μπακούρης, το Ολυμπιακό Χωριό θα κατασκευαστεί τελικά σε διπλάσιο χώρο στρεμμάτων. Αλλαγές σχεδιάζονται να γίνουν επίσης, στις ιστιοπλοϊκές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά, στο κωπηλατικό κέντρο του Σχοινιά, όπου προέκυψαν πρόσθετες δυσκολίες καθώς απαιτείται εκτός των άλλων μεταφορά κεραίας του ναυτικού με κόστος πάνω από 3 δισ. δρχ. και στο ιππικό κέντρο Τατοϊου για χωροταξικούς λόγους, όπως είπε ο Στρ. Στρατήγης. Αποφάσεις για το χώρο του ιπποδρόμου θα ανακοινωθούν μετά τις 10 Ιουνίου.
Γ. Γ.
Με το... τουφέκι ψάχνεις τα στάνταρ στο δελτίο της ερχόμενης Κυριακής στους αγώνες Β, Γ Εθνικής. Χρειάζεται περίσσια έμπνευση και ασφαλώς "μυρίζει" μπόλικο χρήμα για τους νικητές. Ας δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά του "Ρ":
1. ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Αδιάφορος αγώνας ανάμεσα σε δυο σχετικά ισοδύναμες ομάδες, που δεν έδειξαν κάτι σπουδαίο στο φετινό πρωτάθλημα. Η έδρα θα παίξει σημαντικό ρόλο. Προτείνεται: 1Χ
2. ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Εχουν υποβιβαστεί από καιρό οι "γουναράδες" όμως παίζουν για την αξιοπρέπειά τους και τα καταφέρνουν αρκετά καλά στην έδρα τους. Προτείνεται: Χ
3. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Αλλος ένας αδιάφορος αγώνας αφού οι Βοιωτοί έχουν ήδη υποβιβαστεί. Η Καλλιθέα είναι καλύτερη και μπορεί ακόμη και διπλό. Προτείνεται: 2Χ
4. ΛΥΚΟΙ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Το πλέον σημαντικό ματς του δελτίου αφού όποια ομάδα χάσει μάλλον αποχαιρετά την κατηγορία. Τριπλή παραλλαγή. Προτείνεται: 12Χ
5. ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Και οι δυο ομάδες αν και ξεκίνησαν καλά στη συνέχεια ξεφούσκωσαν. Αμφίρροπο ματς. Προτείνεται: 12
6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. - ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΗΧ.: Οι Βολιώτες είναι σαφώς ανώτεροι και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Προτείνεται: 1
7. ΠΡΕΒΕΖΑ - ΚΟΖΑΝΗ: Οι Ηπειρώτες έχουν γερή έδρα και λογικά θα πάρουν τη νίκη που θα σημάνει παραμονή. Προτείνεται: 1
8. ΠΑΝΤΟΒΑ - ΚΑΛΙΑΡΙ: Με το ένα πόδι στη Γ Εθνική είναι οι γηπεδούχοι σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που θέλουν να σιγουρέψουν την άνοδό τους. Προτείνεται: 2Χ
9. ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΤΖΕΝΟΑ: Οι Περουτζιάνοι είναι το ακλόνητο φαβορί αφού διεκδικούν την άνοδό τους σε αντίθεση με τους Γενοβέζους που είναι παντελώς αδιάφοροι. Προτείνεται: 1
10. ΡΑΒΕΝΑ - ΑΝΤΡΙΑ: Και εδώ η έδρα θα παίξει σημαντικό ρόλο, όμως η Αντρια είναι ικανή για το βαθμό της ισοπαλίας. Προτείνεται: 1Χ
11. ΡΕΤΖΙΑΝΑ - ΤΟΡΙΝΟ: Δύσκολο παιχνίδι. Η Τόρο είναι κοντά στην άνοδο, όμως και η Ρετζιάνα έχει αμυδρές ελπίδες για να ανέβει κατηγορία. Προτείνεται: 12Χ
12. ΡΕΤΖΙΝΑ - ΒΕΡΟΝΑ: Γερή έδρα έχει η Ρετζίνα και λογικά θα κατακτήσει τους βαθμούς της νίκης. Προτείνεται: 1
13. ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ - ΜΟΝΤΣΑ: Η σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια υποδέχεται μια αδύναμη ομάδα. Από τα λίγα ακλόνητα στάνταρ του δελτίου. Προτείνεται: 1
Σ13: ΛΟΥΚΕΖΕ - ΒΕΝΕΤΣΙΑ: Κινδυνεύουν οι γηπεδούχοι και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στους Βενετσιάνους. Προτείνεται: 1
Ο 14ος
Τουρνουά μπάσκετ "3 με 3" διοργανώνει το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Περάματος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μπάσκετ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο χώρο της τελικής προβλήτας και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ομάδες σχολείων, σωματείων, ή ανεξάρτητων παικτών και των δύο φύλων.
Ημερίδα με θέμα: "Η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ", διοργανώνει τη Δευτέρα, στο συνεδριακό κέντρο της Κτηματικής Τράπεζας στη Γλυφάδα, η Ομοσπονδία Μπάσκετ και η δημοτική αρχή της πόλης. Βασικοί ομιλητές είναι: ο πρόεδρος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, Π. Τσαγκρώνης, με θέμα: "Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ και οι σχέσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση", ο ομοσπονδιακός προπονητής, Π. Γιαννάκης, με θέμα: "Το μπάσκετ ως κοινωνικό φαινόμενο και ασπίδα για τη νεολαία", και ο Γ. Βασιλακόπουλος με θέμα: "Ο ρόλος του αθλητικού κινήματος στη σημερινή κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα".
Μέρα δημόσιου απολογισμού ήταν η χτεσινή για τον Στέλιο Μανωλά, που μετά από 21 χρόνια μεγάλης καριέρας στην ΑΕΚ κρέμασε τα παπούτσια του την περασμένη Κυριακή. Στο "Μέμπερς Κλαμπ" του σταδίου της Νέας Φιλαδέλφειας ο βετεράνος πλέον άσος άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλους και για όλα. Ξεχωρίζουμε:
- Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Στη χώρα μας μπάλα παίζουν πρόεδροι, διαιτητές, παράγοντες. Αντίθετα, στο εξωτερικό ο παίκτης απολαμβάνει το σεβασμό του κόσμου. Το ποδόσφαιρό μας είναι στο μηδέν αλλά έχει μέλλον".
- Για την ενδεχόμενη καριέρα του ως προπονητή: "Θέλω να πάω σε σχολή και να πάρω δίπλωμα. Ως προπονητής μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου σε πάγκο άλλης ομάδας. Δεν μπορώ όμως να σκεφτώ τη στιγμή που θα έρθω αντιμέτωπος με την ΑΕΚ".
- Για την καλύτερη και χειρότερη στιγμή της καριέρας του: "Η πιο ευτυχισμένη ήταν όταν την Πρωτοχρονιά του 1980 υπέγραψα το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο και η χειρότερη οι νεκροί της θύρας 7. Ηταν μια τραγωδία που με είχε συγκλονίσει".
- Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα. Πιστεύω στη δουλιά του, όπως και αυτός πίστευε στη δική μου αξία. Ανεξάρτητα αν ήρθαμε σε κόντρα. Οι σχέσεις μας δεν είναι στο καλύτερο σημείο. Δημόσια δεν τον έχω κατηγορήσει, αυτός όμως το έχει κάνει".
Μυστήριο καλύπτει την παραμονή του Γιάτσεκ Γκμοχ στον πάγκο του Ιωνικού για τη νέα σεζόν. Ο Πολωνός είχε συνομιλία με τον πρόεδρο Νίκο Κανελλάκη και στον οικονομικό τομέα δεν υπήρξε διάσταση, όμως ο Γκμοχ ζήτησε διήμερη προθεσμία να απαντήσει. Πάντως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο προπονητής κατηφορίζει προς Καλαμάτα όπου έχει δεχτεί δελεαστική πρόταση από τον Σταύρο Παπαδόπουλο.
Το όνομα του Γιώργου Παράσχου είναι αυτό που ακούγεται έντονα στη Νίκαια.
Με στόχο μια αξιοπρεπή εμφάνιση, ανάλογη βέβαια και των δυνατοτήτων της, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων αναχωρεί σήμερα για τη Ρουμανία, όπου θα λάβει μέρος στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αύριο αντιμετωπίζει τη Γερμανία.
Οπως τόνισε σε δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Κόλλιας, "ο βασικός στόχος της ομάδας που ήταν η πρόκριση στα τελικά έχει ήδη επιτευχθεί". Σύμφωνα με τον Ελληνα τεχνικό, από δω και πέρα πλέον ο στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι η είσοδος στην τετράδα.
Οσον αφορά τον πρώτο αντίπαλο της Εθνικής μας, τη Γερμανία, ο Γιάννης Κόλλιας επισήμανε: "Τη γνώρισα πολύ καλά στο τουρνουά της Κύπρου όπου συμμετείχε. Αντιπροσωπεύει καθαρά το γερμανικό ποδόσφαιρο, αφού είναι μια ομάδα με πειθαρχημένο και οργανωμένο σύνολο, με παίκτες σχεδόν ισάξιους σε όλες τις θέσεις. Παίζει πολύ καλά στο Β ημίχρονο και αυτό είναι που θα πρέπει να προσέξουμε πολύ. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίχτες μου και πιστεύω ότι αν παίξουμε με αυτοσυγκέντρωση και αποδώσουμε όπως πρέπει μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη".
Η ήττα των Ιταλών στον τελικό υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να δώσει αγώνες στο β' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ
Τελικά η Γιουβέντους δεν μπόρεσε να ανταποδώσει το δώρο που της είχε κάνει ο Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η κατάκτηση του τροπαίου από τη Ρεάλ βάζει σε μπελάδες τους "ερυθρόλευκους".
Και αυτό γιατί τώρα οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αναγκαστούν να αγωνιστούν προκριματικά στο β γύρο της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που η "Μεγάλη Κυρία" κατακτούσε το τρόπαιο, ο Ολυμπιακός θα περνούσε κατευθείαν σε όμιλο.
Ετσι η ελληνική ομάδα θα κληθεί πιθανότητα να αντιμετωπίσει ορισμένες από τις λεγόμενες ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα μαγειρέματα της ΟΥΕΦΑ, επικεφαλής του α γύρου των προκριματικών έχουν τεθεί ομάδες όπως η Ντιναμό Κιέβου, η βελγική Μπριζ, η Στεάουα, η Σέλτικ, η Γκρασχόπερς, η ουγγρική Ουίπεστ, που αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να επικρατήσουν στο τέλος των αντιπάλων τους και να προκριθούν στο β γύρο.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ξαναγύρισε στο θρόνο της πρωταθλήτριας Ευρώπης μετά από 32 χρόνια, αφού ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού επικρατώντας με 1 - 0 της Γιουβέντους. Το χρυσό γκολ για τους Μαδριλένους πέτυχε ο Σέρβος Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς στο 66.
Η νίκη της Ρεάλ σκιάστηκε από σοβαρά επεισόδια που έγιναν στη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 170 ατόμων.
Στο ελάχιστο μειώθηκαν οι ελπίδες της γυναικείας ομάδας πόλο της Βουλιαγμένης για πρόκριση στους "4" της τελικής φάσης του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης που διεξάγεται στην Κατάνια, αφού στο δεύτερο αγώνα της στη διοργάνωση αναδείχτηκε ισόπαλη 4 - 4 με τη γερμανική Χάγκεν.
Τα επτάλεπτα: 2 - 1, 0 - 1, 1 - 1, 1 - 1.
Τα τέρματα της Βουλιαγμένης σημείωσαν οι Πετσάλη, Ανδριανάκη, Μελιδόνη και Ρουμπέση και της Χάγκεν οι Μπονεμπέγκερ (2), Σιντερμπάνερ και Βοπ.
Συνεχίζεται το σίριαλ Μοντάλι στον Ολυμπιακό. Χτες ο Ιταλός προπονητής,απαντώντας στο τελεσίγραφο του Ολυμπιακού, διαμήνυσε στην ερυθρόλευκη διοίκηση ότι θα δώσει οριστική απάντηση μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Ο Ιταλός που συζητά με τη Ρόμα έχει δεχτεί από τον Ολυμπιακό πρόταση για ετήσιο συμβόλαιο με αποδοχές 50 εκατ. Η ιταλική ομάδα του προσφέρει αντίστοιχα 35 εκατ. αλλά με δυνατότητες για καλύτερες μεταγραφικές κινήσεις.