ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Συμπληρώθηκαν στις 2 Μάρτη, 9 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ,από το χωριό Πηγάδια Ηπείρου. Μαχητής του ΔΣΕ στον εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία και όταν επαναπατρίστηκε δούλευε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Αγγελική Σκανδάλη και τα παιδιά του Κώστας και Αλέκος, η νύφη του Ελισσάβετ και τα εγγόνια του Ιωάννης, Παναγιώτα και Αγγελική προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

* * *

λ9

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΤΣΟΥΚΑΛΟΣ γεννήθηκε το 1915 στο χωριό Σταυροχώρι Αχαϊας. Εφηβος εντάχθηκε στο προοδευτικό κίνημα και στην κατοχή ήταν δραστήριος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ.

Για την πατριωτική δράση και την προσφορά του διώχτηκε, εξορίστηκε και βασανίστηκε.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ζωή πρόσφερε 30.000 δρχ. προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ταμπάχανων Πάτρας.

* * *

Η Τασούλα Παραθυρά προσφέρει 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη του αδελφού της ΡΗΓΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ,που εκτελέστηκε στις 6 Μάρτη 1948, μαζί με τον Νικηφορίδη. Αντιμετώπισαν το εκτελεστικό απόσπασμα, χορεύοντας και τραγουδώντας για την ειρήνη, το δίκαιο και τη λευτεριά.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αδικοχαμένου ΘΑΝΑΣΗ ΧΑΤΖΙΑΡΑ,φοιτητή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Σόφιας και μέλους της ΚΝΕ, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα, εγγονού του συντρόφου Θανάση Χατζιάρα, προέδρου του Παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ, προσφέρω στο ΚΜΕ 10.000 δρχ.

Γιώργος Μπακοβασίλης

* * *

λ9

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΠΟΥΛΟΥ,στελέχους του ΚΚΕ, ο Νίκος Παπαδέλας, πρόεδρος του Παραρτήματος Σεπολίων - Θυμαρακίων της ΠΕΑΕΑ, προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ταμπάχανων Πάτρας.

* * *

λ9

Ο αγωνιστής του λαϊκού κινήματος ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΥΜΠΟΣ,μέλος του ΚΚΕ, που πέθανε στις 27 Γενάρη 1998, ήταν γιος αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Διακρινόταν για το ήθος, την αγωνιστικότητα και τη συνέπειά του.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, οι σύντροφοί του πρόσφεραν 12.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

* * *

Εφυγε από τη ζωή στις 18 Φλεβάρη 1998 ο ακριβός μας σύντροφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ.Υπήρξε αταλάντευτος κομμουνιστής και φλογερός αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Ως την τελευταία στιγμή της ζωής του αγωνιζόταν, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, για τα υψηλά ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Ηταν μπροστάρης σε όλους τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες του λαού.

Αντί για στεφάνι στον τάφο του προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του τιμημένου ΚΚΕ.

Θανάσης και Φρόσω Καπετανάκη

* * *

Εφυγε από κοντά μας, τη 1η Φλεβάρη 1998, στη Θεσσαλονίκη ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και επί 60 χρόνια στέλεχος του ΚΚΕ ΚΩΣΤΗΣ ΑΚΡΙΔΑΣ.Ηταν γόνος ευκατάστατης αγροτικής οικογένειας. Καταγόταν από το Παλαιοχώρι Δωριέων. Οι πρόγονοί του είχαν πλούσια αγωνιστική δράση στον ξεσηκωμό του 1821. Ηταν από τους πρώτους κομμουνιστές του χωριού μας, πολύ αγαπητός στους συμπατριώτες του για το ήθος, την ανθρωπιά και την καλοσύνη, πάντα γελαστός. Η δικτατορία του Μεταξά τον έδιωξε από τη δουλιά του. Πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση στην Προσωτσάνη Δράμας. Διώχτηκε από τις μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις, που του επιφύλαξαν εξορία στη Λήμνο, στο κολαστήρι του Μακρονησιού και στον Αϊ Στράτη.

Ως το τέλος της ζωής του έμεινε αταλάντευτα αφοσιωμένος στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη συντρόφισσά του και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης Μαρίκα, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Πάντα θα τον θυμούμαστε.

Τιμώντας τη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας και για τα 80χρονα του ΚΚΕ προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλίμου.

Οι συγχωριανοί του: Παν Κολοτούρας, Γεώργιος Πλαστήρας, Αθαν. Καινούργιος και Δημ. Αντωνίου.

* * *

Ο Μάνθος Κούτινας προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης, 50.000 δρχ. στον "902 Αριστερά στα FΜ" και 50.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

* * *

Με τη συμπλήρωση 6 μηνών από τον απροσδόκητο θάνατο του αγαπημένου μας ΙΑΚΩΒΟΥ ΛΑΓΟΥΒΑΡΔΟΥ,προσφέρουμε στη μνήμη του 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, στο οποίο ήταν αφοσιωμένος, μέσω της ΚΟΒ Κάτω Ιλισίων.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΚΑΝΗ,που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, οι συμπατριώτες του Χ. Νιάνιος, Γ. Καϊναρής και Κ. Τσιάγκας προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 3.000 δρχ., μέσω ΑΕ Δομοκού του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ