ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
"Τσαλάκωσαν" τα σχέδια καταστολής
  • Με ορμή και πίστη στον αγώνα οι αγρότες της Θεσσαλίας έλυσαν χτες την "κατάσταση πολιορκίας" που τους επέβαλε η κυβέρνηση
  • Χιλιάδες τρακτέρ όργωσαν χτες με έναν διαφορετικό τρόπο τον κάμπο
  • Εφτασαν όλοι, όπως είχαν προγραμματίσει, στις Εθνικές οδούς
  • Εκαναν καθαρό ότι δε βολεύονται με το μαύρο μέλλον που τους επιφυλάσσουν οι ΓΚΑΤΤ και ΚΑΠ, στις οποίες προσκυνά η κυβέρνηση
  • Στο χέρι της κυβέρνησης η διέξοδος

Το 'παν και το 'καναν. Δεκάδες χιλιάδες αγρότες της Θεσσαλίας, με χιλιάδες τρακτέρ βγήκαν χτες στους δρόμους του αγώνα.Οι χιλιάδες αστυνομικοί που ακροβολίστηκαν με περιπολικά, κλούβες, "αύρες", γκρέιντερ, μπουλντόζες και ελικόπτερα σε πόλεις, επαρχίες και χωριά του θεσσαλικού κάμπου δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την ορμή των αγροτών. Ετσι απέτυχε το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης, που προέβλεπε να μην πλησιάσει κανένα τρακτέρ στην Εθνική οδό και σε άλλα σημεία αποκλεισμού που είχε καθορίσει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Τρακτέρ έφτασαν και σε αρκετά σημεία της Εθνικής οδού και σε άλλα βασικά σημεία οδικών κόμβων.

Συγκεκριμένα: Μπλόκα στήθηκαν στο Δρούγο,αποκλείοντας την παλιά Εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στο Πετρόπορο και τη Θεοπέτρα αποκλείοντας την Εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων, ενώ χιλιάδες τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα επί της νέας Εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση Αλμυρού,κοντά στη γέφυρα της "Βιοκαρπέτ", στον Ευαγγελισμό και στο Μαυρόλιθο κοντά στα Τέμπη, περιμένοντας το σήμα της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για να διακόψουν την κυκλοφορία.

Ταυτόχρονα δεν πέτυχε και το κυβερνητικό σχέδιο να υπάρξει σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής και αιματοχυσία. Κρατώντας τη γνωστή ψυχραιμία τους, οι αγρότες αντιμετώπισαν τις απειλές των εισαγγελέων και τις προκλήσεις αστυνομικών - απέτυχε και η προσπάθεια να συλληφθούν οι Γ. Παττάκης και Στ. Τσιοτινός,μέλη της Πανθεσσαλικής, αφού αντέδρασαν δυναμικά οι αγρότες - και κατάφεραν και να μην "ανοίξει μύτη" και να πετύχουν τον αγωνιστικό στόχο τους.

Ηταν τόσος ο όγκος των τρακτέρ - μόνο στο Δρούγο συγκεντρώθηκαν κοντά στις 3.500 από την Καρδίτσα - και τόση η αποφασιστικότητα των αγροτών, που καμιά δύναμη δε θα μπορούσε να τη σταματήσει.

Ενωμένοι σαν μια γροθιά κινήθηκαν όπως ακριβώς είχε καθορίσει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή,με αποτέλεσμα να "τσαλακώσουν" τα επιτελικά σχέδια που συνέταξε η ηγεσία της Αστυνομίας κατόπιν εντολής της κυβέρνησης.Οι χιλιάδες αστυνομικοί, οι "ΚΥΠατζίδες" που πήραν φύλλο πορείας προς τη Θεσσαλία, αποδείχτηκαν πολλοί λίγοι για να λυγίσουν τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των αγροτών. Τα σύγχρονα μέσα του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού δε στάθηκαν ικανά να συγκρατήσουν "τα τρακτέρ της οργής".

Αποδείχτηκε, για μια ακόμα φορά, ότι η δύναμη του δίκιου δεν τιθασεύεται, ο αγώνας για την επιβίωση δε σταματάει.

Η χτεσινή επιτυχημένη κινητοποίηση απέδειξε ότι:

  • Η τρομοκρατική επιχείρηση με χρησιμοποίηση των ΜΑΤ, των εισαγγελέων και των δικαστών που εξαπέλυσε εδώ και πολλές μέρες η κυβέρνηση και κορυφώθηκε χτες με την "κατάσταση πολιορκίας" που επιβλήθηκε στη Θεσσαλία, δε στάθηκε ικανή να τρομοκρατήσει τους αγρότες και να σταματήσει τον αγώνα τους.
  • Η αγροτιά της Θεσσαλίας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσει και να κλιμακώσει την πάλη της - σύμφωνα με το πρόγραμμα της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα - μέχρι την τελική νίκη.

Οι αγρότες έστειλαν το μήνυμα ότι δε βολεύονται στο "γκρίζο" παρόν της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ και αγωνίζονται για την ξαστεριά ενός καλύτερου μέλλοντος, για να μείνουν στα χωριά τους, να καλλιεργούν τη γη τους και να θρέφουν το λαό μας.

Αν η κυβέρνηση έλαβε και συνειδητοποίησε αυτό το μήνυμα, δεν της απομένει παρά να ικανοποιήσει τα επείγοντα και συγκεκριμένα αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού, για να λύσει με πολιτικό τρόπο το κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με την αδιάλλακτη, προκλητική, αντιδραστική και αντιδημοκρατική στάση της έναντι της αγροτιάς της Ελλάδας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εκπληξη και αμηχανία
  • "Αποτυχία" των αγροτικών κινητοποιήσεων διαπίστωναν το μεσημέρι τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ το βράδυ δεν έκρυβαν τον "προβληματισμό" και την "ανησυχία" τους.
  • Θλιβερή προσπάθεια του Δ. Ρέππα να δικαιολογήσει τη χουντικής έμπνευσης διαταγή για την απαγόρευση κυκλοφορίας των τρακτέρ.

Με έκδηλα τα σημάδια της αμηχανίας και του πανικού, αντιμετώπισε η κυβέρνηση την απροσδόκητη γι' αυτήν μαζική και ενθουσιώδη "έξοδο" των αγροτών της Θεσσαλίας στα μπλόκα της οργής.

Η έκπληξη των κυβερνώντων έγινε μεγαλύτερη, καθώς από το μεσημέρι διέρρεαν ότι η κινητοποίηση των αγροτών ήταν αποτυχημένη και στη βάση αυτή προεξοφλούσαν ότι θα "φυλλορροήσει (!) και δε θα υπάρξουν αναμετρήσεις". Ενδεικτικό του κλίματος ήταν ότι τα επιφορτισμένα με το έργο της αντιμετώπισης της αγροτικής εξέγερσης κυβερνητικά και κομματικά στελέχη απέφευγαν να δημοσιοποιούν την αρχική θριαμβολογία και εμφανίζονταν "προβληματισμένα".

Ιδιαίτερα ανησυχεί την κυβέρνηση το γεγονός ότι το κλίμα που δημιουργείται από τη μαζική και μαχητική συμμετοχή των αγροτών στα μπλόκα θα έχει αντίκτυπο στα άλλα ανοιχτά μέτωπα με τους εργαζόμενους, ενισχύοντας το ηθικό τους.

Η δυσμενής για την κυβέρνηση κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξετάστηκε στη χτεσινοβραδινή σύσκεψη της γνωστής κυβερνητικο-κομματικής "Επιτροπής Κρίσεων". Σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμμή στην οποία κινείται η κυβέρνηση είναι αυτή της "ψυχραιμίας και όχι της σύγκρουσης", της αποκάλυψης του "πολιτικού χαρακτήρα" (!) των αγροτικών κινητοποιήσεων, πράγμα που σημαίνει απλά ένταση της επίθεσης κατά του ΚΚΕ και των στελεχών του. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμήθηκε ότι η μορφή που χρησιμοποιούν οι αγρότες της "περιοδικής" κατάληψης της Εθνικής οδού, αφ' ενός δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιχειρήσει να στρέψει εναντίον τους άλλες "κοινωνικές ομάδες", ενώ αφαιρεί τα επιχειρήματα γιαχρησιμοποίηση των δυνάμεων καταστολής. Ωστόσο, η χρήση βίας δεν έχει αποκλειστεί από το κυβερνητικό οπλοστάσιο.

"Εφαρμόζουμε τους νόμους που υπάρχουν"

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μια επίδειξη "εκσυγχρονιστικού" κυνισμού και αυταρχισμού, δικαιολόγησε την έκδοση της, χουντικής "καταγωγής", διαταγής των αστυνομικών αρχών της Θεσσαλίας για απαγόρευση κυκλοφορίας των τρακτέρ στους εθνικούς δρόμους με το εξής καταπληκτικό επιχείρημα: "Εφαρμόζουμε νόμους οι οποίοι υπάρχουν"! Ταυτόχρονα επιχείρησε ανεπιτυχώς να πείσει ότι το βρικολάκιασμα αυτών των διαταγών δεν έχει σχέση με το χουντικό Προεδρικό Διάταγμα 794 του 1970, αλλά σχετίζεται με το ΠΔ 141 του 1991, το οποίο όμως ούτε η ΝΔ δεν είχε τολμήσει να εφαρμόσει. Εμφανώς ενοχλημένος από το θόρυβο που προκλήθηκε γι' αυτή τη διαταγή ο Δ. Ρέππας, είπε ότι "εμείς αξιοποιούμε το θεσμικό και νομικό πλαίσιο το οποίο υπάρχει, προκειμένου να αποφύγουμε την ένταση" (!), ενώ επιχείρησε να αποφύγει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, όπως αν έχει υπάρξει κάποια άλλη φορά εφαρμογή της διαταγής, λέγοντας "φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να απολογείται η κυβέρνηση γιατί εφαρμόζει νόμους που υπάρχουν. Εκεί φτάσαμε!". Στο τέλος, όμως, ομολόγησε ξεκάθαρα ότι "είναι μια επιλογή" της κυβέρνησης, η οποία έκρινε ότι αυτός ήταν "ένας χρήσιμος, αποτελεσματικός και πρόσφορος τρόπος" για να αποφευχθεί η κατάληψη των εθνικών δικτύων.

Παράλληλα, επιχειρώντας μια κριτική σημείο προς σημείο στα έξι αιτήματα των αγροτών, ισχυρίστηκε ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν ή πρόκειται να ικανοποιηθούν, ενώ δύο (εισοδηματικές ενισχύσεις, μείωση συντελεστή ΦΠΑ) δεν επιτρέπει η κοινοτική νομοθεσία να εφαρμοστούν. Παρόλο που ουσιαστικά ισχυρίστηκε ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν αντικείμενο, στη συνέχεια επανέφερε το πυροτέχνημα του διαλόγου και κάλεσε "από κοινού να σκύψουμε σε αυτά τα προβλήματα για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αισχρή δικαστική μεθόδευση

Επιδιώκουν να κατεβάσουν στα δικαστήρια της Αθήνας τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών γιατί ένας δικαστής της Αθήνας εκτίμησε στις 30 Γενάρη ότι οι ηγέτες των αγροτών πρέπει να δικαστούν για την πρόθεσή τους (!) να κλείσουν την Εθνική οδό στις 4 Φλεβάρη!

Οδηγώντας στα άκρα την επιχείρηση κατατρομοκράτησης των αγροτών και καταστολής του αγώνα τους, η κυβέρνηση και οι "εντεταλμένοι υπάλληλοί" της, χτες, μεθόδευσαν την παραπομπή ολόκληρης της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στο δικαστήριο! Εφθασαν στο σημείο, μάλιστα, να απαιτούν από όλα τα μέλη της Πανθεσσαλικής να εγκαταλείψουν τα "πόστα του αγώνα" και να έρθουν, αύριο, να δικαστούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών!

Συγκεκριμένα, μετά από αίτηση της "Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ)" για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, καλούνται όλα τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής να προσέλθουν αύριο Πέμπτη (στις 9 το πρωί στο κτίριο 5 της Ευελπίδων) για να εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Ενεργώντας, προφανώς, με κουτοπονηριά οι της διοίκησης της ΠΟΑΥΣ κατέθεσαν την αίτησή τους και κατά της συμβιβασμένης διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ (η οποία όχι μόνον δε συμμετέχει αλλά υπονομεύει και καταδικάζει τον ηρωικό αγώνα των αγροτών) η οποία έχει έδρα την Αθήνα με στόχο να νομιμοποιηθεί η κλήση της Πανθεσσαλικής στην Αθήνα...

Να σημειωθεί πως, αμέσως μετά την κατάθεση της αίτησης ασφαλιστικών κατά της Πανθεσσαλικής, το Πρωτοδικείο Αθηνών έσπευσε και εξέδωσε "προσωρινή διάταξη" με την οποία: "Διατάσσει την απαγόρευση της απειλούμενης και επικείμενης καταλήψεως των Εθνικών οδών, αρτηριών και κόμβων και απαγορεύει την τοποθέτηση μηχανημάτων, τρακτέρ και άλλων αντικειμένων επί των άνω Εθνικών οδών ώστε να μη παρεμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ, μέχρι της συζητήσεως της προκείμενης αιτήσεως και με τον όρο συζητήσεώς της κατά τη δικάσιμο της 6.2.97".Η απόφαση αυτή βγήκε στις 30 Ιανουαρίου από τον πρόεδρο της υπηρεσίας Νικόλαο ΔΑΥΡΟ.

Οπως προκύπτει από την προσωρινή διάταξη απαγορεύονται προκαταβολικά... "η επαπειλούμενη και επικείμενη κατάληψη"! με στόχο την κατατρομοκράτηση των αγροτών και, πρώτα απ' όλους, των μελών της Πανθεσσαλικής που σέρνονται στα δικαστήρια.

Αλλά αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των μελών της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Ι. Παττάκη, Αθ. Νασίκα Χρ. Παπαδημητρίου, Ε. Μπούτα, Σπ. Τσιοτινού, Δ. Χιώτη, Δ. Πάσχου, Δ. Τσέλιου, Βασ. Αναγνωστόπουλου, Αθ. Τσαλοπούλου, Γ. Νταφούλη, Δ. Νανά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας και οι διορισμένες κυβερνητικές διοικήσεις των κρατικών οργανισμών ΟΣΕ ΑΕ και του ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ. Η δικάσιμος στην τελευταία αυτή περίπτωση έχει οριστεί για την Παρασκευή το πρωί.

Σ' όλες τις περιπτώσεις, οι αιτούντες τα ασφαλιστικά μέτρα, ζητάνε την επιβολή προσωπικής κράτησης ενός και ποινή για κάθε παράβαση. Επίσης ζητάνε να πληρώσουν αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών για πιθανολογούμενες ζημιές - μέχρι και για φθορές των δρόμων κάνουν λόγο... Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ακόμα επιχείρηση κατατρομοκράτησης, προληπτικά, ώστε να εκβιάσουν και φοβίσουν τους αγρότες να μην συμμετέχουν στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ο καημένος

Σε ρόλο απεργοσπάστη του αγώνα του αγροτών εμφανίστηκε στο χτεσινό δελτίο ειδήσεων του "Σκάι" ο νομάρχης Καρδίτσας, Κώστας Παπακυρίτσης. Απέφυγε βέβαια να καταφερθεί ευθέως εναντίον των αγροτών της Καρδίτσας, των πολιτών, δηλαδή, που τον έχουν εκλέξει. Σταθερά κυβερνητικός υπάλληλος, όμως, βγήκε στο δελτίο ειδήσεων για να πει, τι; Οτι κακώς οι δημοσιογράφοι μετρούν σε 3.500 τα τρακτέρ, αφού οι δικές του εκτιμήσεις λένε ότι μόνο 500 τρακτέρ έφυγαν από την Καρδίτσα. Καημένε νομάρχη. Το πρόβλημά σου είναι ακριβώς αυτό. Σε τυφλώνει τόσο ο ρόλος του κυβερνητικού λακέ που δεν μπορείς καν να μετρήσεις 1,2,3... 3.500. Τι να κάνουμε; Εκείνα τα 15 χιλιόμετρα του κομβόι των τρακτέρ που έφυγαν από το νομό σου δεν κρύβονται τα ρημάδια...

Μην κάνετε πίσω...

Μήνυμα από την Κρήτη

Την αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο και τιτάνιο αγώνα των αγροτών της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών Ν. Ηρακλείου Κρήτης.Παράλληλα, σημειώνει πως τη νίκη θα φέρει μόνο ο ενωμένος ταξικός - λαϊκός αγώνας.

"Οι Κρήτες αγρότες, θύματα και αυτοί της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλώνουν ότι θα πορευτούν στο δρόμο του ενωμένου αγώνα που χαράξατε εσείς, για να προστατέψουμε τη γη μας, τα παιδιά μας, το μέλλον που μας ανήκει", είναι το μήνυμα που στέλνει στους ξεσηκωμένους αγρότες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών Ν. Ηρακλείου Κρήτης. Παράλληλα τους προτρέπει: "Μην κάνετε πίσω, μην σας πτοούν οι απειλές, η τρομοκρατία, οι υπηρέτες του κατεστημένου. Ανησυχούν γιατί θα φουντώσει το δέντρο της οργής και θα τους βάλει μια για πάντα στο ράφι της ιστορίας".

Νομικό παράδοξο

Το είδαμε κι αυτό.

Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών (αλλά και της Λάρισας) αποφάσισε και διέταξε την απαγόρευση της απειλούμενης και επικείμενης κατάληψης των Εθνικών οδών και την τοποθέτηση τρακτέρ σ' αυτές. Το αποφάσισε και το διέταξε ύστερα από αίτηση της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών. Και ποιους διατάσσει; Την ΠΑΣΕΓΕΣ (την απούσα), τους Παττάκη, Νασίκα, Παπαδημητρίου, Μπούτα και άλλους οχτώ.

Τώρα, τι νόημα έχει αυτή η απαγόρευση, όταν είναι χιλιάδες τα τρακτέρ που κινούνται και δεν είναι των καθ' ών (δηλαδή εκείνων κατά των οποίων στρέφονται οι αυτοκινητιστές) μόνο ο Πρόεδρος το γνωρίζει.

Πάντως οι δικαστές οφείλουν να μην εκθέτουν θεσμό και αυτής ακόμα της ταξικής Δικαιοσύνης.

Η συνέχεια θα δοθεί στο δικαστήριο, στις 6.2.97, που θα συζητηθεί η αίτηση.

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Χαιρετισμός στους αγωνιζόμενους αγρότες

Κάλεσμα για ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στα μπλόκα

Στη 1 τη νύχτα έληξε η πολύωρη συνεδρίαση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα που έγινε στο χωριό Πλατύκαμπος (σ.σ. είναι το χωριό που ζώστηκε κυριολεκτικά από τις κυβερνητικές δυνάμεις "κατοχής" οι οποίες απαγόρευαν κάθε κίνηση αυτοκινούμενου οχήματος από και προς το χωριό). Βγαίνοντας από τη συνεδρίαση ο Β. Μπούτας ανακοίνωσε το κάλεσμα της Συντονιστικής προς όλους τους αγρότες, να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα μπλόκα και την εκτίμηση ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες με τη μαζική και δυναμική κινητοποίησή τους έκαναν καθαρή την απόφασή τους να αντιπαλέψουν τη συντηρητική - αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης. Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους αγρότες που με τη δυναμική και μαζική συμμετοχή τους έκαναν να πέσουν στο κενό τα κυβερνητικά σχέδια χτυπήματος της δίκαιης αγροτικής κινητοποίησης.

ΚΚΕ
"Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω"

Τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στην αγωνιζόμενη αγροτιά θέτει ως αναγκαίο όρο η ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της, για να ενισχυθούν και οι δικοί τους αγώνες. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Το ΚΚΕ χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα των αγροτών, που αψηφώντας τα πρωτοφανή κυβερνητικά μέτρα αστυνομοκρατίας, τρομοκρατίας και διώξεων, πήραν μαζικά μέρος και στις σημερινές επιτυχημένες κινητοποιήσεις.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στο θεσσαλικό κάμπο αποδείχνουν ότι η βία και η τρομοκρατία δεν περνούν, όταν ο λαός αγωνίζεται ενωμένος και οργανωμένος.

Η συμπαράσταση όλων των εργαζομένων προς την αγωνιζόμενη αγροτιά είναι αναγκαίος όρος για να ενισχυθούν και οι δικοί τους αγώνες.

Το ποτάμι έχει πάρει το δρόμο του. Δε γυρίζει πίσω".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Κώστας ΔΕΤΣΙΚΑΣ

Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Γεράσιμος ΤΡΥΦΩΝΑΣ

Γιώργος ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

Παναγιώτης ΡΑΜΜΟΣ

Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ

Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ

Μανόλης ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

Το ΚΣ της ΕΣΕΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους εξεγερμένους αγρότες και "καταθέτει την αγωνία και την ελπίδα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ