ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Στο στόχαστρο το Κομμουνιστικό Κόμμα

Σχεδιάζεται η ίδρυση ειδικής επιτροπής που θα ερευνήσει για τη νομιμότητά του!

Μια νέα εξέλιξη στην εντεινόμενη αντικομμουνιστική εκστρατεία σημειώνεται αυτές τις μέρες στην Τσεχία. Η Γερουσία της χώρας σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ειδική επιτροπή που θα διεξάγει έρευνα για τη νομιμότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας! Ενός κόμματος που συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας, παίρνει μέρος στις εκλογές, όπου στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιούνη έλαβε το 12,81% των ψήφων, εκπροσωπείται τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο και έχει σημαντική απήχηση στο λαό της χώρας.

Πρόκειται για μια εντελώς αντιδημοκρατική ενέργεια που τώρα έχει στόχο την εξαφάνιση των κομμουνιστών, αύριο όμως θα στραφεί ενάντια σε όλους όσοι αντιτίθενται και αντιστέκονται στις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Επίσης, όπως και σε άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες, σχεδιάζεται και στην Τσεχία από αντιδραστικούς γερουσιαστές, η δημιουργία ενός «Ινστιτούτου μνήμης του Εθνους», που υποτίθεται θα «ερευνήσει την πρόσφατη ιστορία και τα κομμουνιστικά εγκλήματα». Φυσικά πρόκειται για προσπάθεια ξαναγραψίματος της Ιστορίας, που η σημερινή άρχουσα τάξη θέλει πάση θυσία να ξεχαστεί η προσφορά των κομμουνιστών, γιατί αυτό που φοβούνται είναι το μέλλον.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των αντικομμουνιστικών επιθέσεων που σημειώνονται τους τελευταίους μήνες στην Τσεχία, με την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη δράση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας, αλλά και τις βίαιες λεκτικές αλλά και σωματικές επιθέσεις ενάντια στους κομμουνιστές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Γίρζι Ντολέις, αντιπροέδρου του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας. Επίσης δε θα πρέπει να ξεχάσουμε και την «εκστρατεία» παραγωγής μπλούζας με ιδιαίτερα επιθετικά συνθήματα, όπως «σκοτώστε έναν κομμουνιστή - ενισχύστε την ειρήνη», «οι κόκκινοι δεν κοιμούνται, κάντε τους να κοιμηθούν» και «σώστε τη χώρα μας, συντρίψτε τους κόκκινους», αλλά και τις προσπάθειες διαφόρων λεγόμενων ανεξάρτητων που πριν τις εκλογές του περασμένου Ιούνη καλούσαν τους πολίτες να βρουν και να καταστρέψουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας.

Το ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, με επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (GUE - NGL), ζητά να εκφραστεί η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση.


Αντικομμουνιστική υστερία στο Ευρωκοινοβούλιο
  • Η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Αλεσάντρα Μουσολίνι ζητά την απαγόρευση της δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων
  • Δήλωση στον «Ρ» του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη

Εξακολουθεί και αυξάνεται η αντικομμουνιστική υστερία - εκστρατεία στην ΕΕ. Μετά το αντικομμουνιστικό μνημόνιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που άνοιξε το δρόμο, πήραν σειρά διάφορα κείμενα και διάφοροι επίδοξοι «υποστηρικτές της δημοκρατίας», που ζητούν την καταδίκη του κομμουνισμού ως «αντιδημοκρατικής και αντιδραστικής ιδεολογίας», φτάνοντας και στην απαίτηση της απαγόρευσης της δράσης των κομμουνιστικών κομμάτων.

Συγκεκριμένα, η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Αλεσάντρα Μουσολίνι κατέθεσε γραπτή δήλωση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αν συγκεντρώσει την πλειοψηφία των υπογραφών θα αποτελεί δήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία ζητά την απαγόρευση των κομμουνιστικών κομμάτων...

Με αφορμή το ψήφισμα και τις δηλώσεις για τα υποκινούμενα αντεπαναστατικά γεγονότα του 1956 στην Ουγγαρία, η ευρωβουλευτής αποφάσισε να σταθεί στο ύψος του φασιστικού της ονόματος και καταγωγής, αναφέροντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, «λαμβάνοντας υπόψη ότι η καταστολή της εξέγερσης με στρατιωτικά μέσα είχε ως αποτέλεσμα να πληρώσουν με τη ζωή τους χιλιάδες Ούγγρων τη βούλησή τους να αποσπαστούν από το κομμουνιστικό άρμα,

- ότι ακόμη και σήμερα δημιουργούνται και δρουν σε όλη την Ευρώπη κινήματα και κόμματα που ταυτίζονται με το κομμουνιστικό όνειδος, εξυμνώντας και διεκδικώντας τα αιματηρά του εγχειρήματα σε όλο τον κόσμο, περιφρονώντας τις πλέον στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας και

- ότι πρέπει να θεωρείται απολύτως αντιιστορικό και ότι παραβιάζει τις αρχές που διέπουν το συνήθη δημοκρατικό βίο, οποιαδήποτε αναφορά στον κομμουνισμό και το δόγμα του, δεδομένου ότι η εξύμνηση του κομμουνισμού ισοδυναμεί με την άρνηση του οποιουδήποτε πολιτικού δικαιώματος, καθώς και με εξύμνηση του ολοκληρωτισμού, της βίας και της υποδούλωσης των λαών,

καλεί επίμονα την Επιτροπή να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία έναντι των κρατών - μελών προκειμένου να εμποδιστεί η συγκρότηση και η δραστηριότητα κομμάτων, που ταυτίζονται σαφώς με τον κομμουνισμό».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας την εν λόγω ενέργεια στον «Ρ», σημείωσε ότι όλοι έχουν ευθύνες για την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν όλο το Ευρωκοινοβούλιο οξύνει τον αντικομμουνισμό με διαδοχικές ενέργειες και όταν η κομμουνιστική ιδεολογία θεωρείται επικίνδυνη, ανοίγει ο δρόμος για τέτοιου είδους ενέργειες. Οταν ονομάζουν μάλιστα τις αντεπαναστάσεις και τις συνωμοσίες του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού κατά των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων ως λαϊκές επαναστάσεις, καταδικάζοντας παράλληλα αυτά που θέλουν να ονομάζουν ως "εγκλήματα του κομμουνισμού", είναι όλοι συνυπεύθυνοι».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και το ψήφισμα για την Ουγγαρία, δεν είναι οι μόνες ενέργειες που συναινούν στην παραχάραξη της ιστορίας, που επιχειρείται εναντίον του κομμουνισμού.

Χαρακτηριστική είναι και η εγκεκριμένη έκθεση «Πολίτες για την Ευρώπη» στην οποία σύμφωνα και με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σηφουνάκη, «μεταξύ άλλων λαμβάνει μέριμνα για τους τόπους μαρτυρίου και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ναζισμού και του σταλινισμού», καθώς και η έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παιδιά «Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη», όπου παρουσιάζεται ο κομμουνισμός ως ανελεύθερο καθεστώς επιβεβλημένο από τους ηγέτες των σοσιαλιστικών χωρών...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ