Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Οχτώβρη 2006 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9617

66η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ»
Μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

Η καλύτερη τιμή της φετινής επετείου από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, είναι να διαδηλώσουν μαζί και δίπλα με τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, σημειώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στο μήνυμά της για την 66η επέτειο από το λαϊκό «ΟΧΙ» του 1940 στον ιταλικό φασισμό - ιμπεριαλισμό.


ΣΕΛ.  3

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ σε όφελος του λαού
  • Στόχος των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην Εκπαίδευση είναι η πλήρης υποταγή του εκπαιδευτικού συστήματος στις σύγχρονες απαιτήσεις του κεφαλαίου
  • Υπάρχει ανάγκη για καθολική αντίδραση στο σύνολο της εκπαιδευτικής πολιτικής

Ο αγώνας για την Παιδεία, που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες κι όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο υπάρχει το σχολείο της «αμάθειας» και της «εξόντωσης», όσο οι υποτιθέμενες μεταρρυθμίσεις στρώνουν την εισβολή των χορηγών, των επιχειρηματιών στα σχολεία και τις σχολές, όσο η μόρφωση υποβαθμίζεται στα επίπεδα των πληροφοριών και των δεξιοτήτων.

Οι φορείς της Εκπαίδευσης συζητούν για τη συνέχεια του αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που έρχεται ως συνέχεια των μεταρρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ στην Εκπαίδευση και τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών για γοργή εφαρμογή της.

Το επόμενο πανεκπαιδευτικό αγωνιστικό «ραντεβού» έχει δοθεί με το συλλαλητήριο στις 3 Νοέμβρη. Μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι, με την εμπειρία του αγώνα που έδωσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προετοιμάζονται για την οργάνωση της συνέχειας στην πάλη που θα θέτει στο επίκεντρό της την Παιδεία των λαϊκών αναγκών.


ΣΕΛ.  15   -   17

Προσφορά
  • Σε συνεστίαση που οργάνωσε η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Σίδνεϊ Αυστραλίας, στις 15 Αυγούστου 2006, συγκεντρώθηκαν και στάλθηκαν στην ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές 2.500 δολάρια.


Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές

Σειρά άρθρων για την πρόσφατη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, τα αποτελέσματα και τα μηνύματά της.


ΣΕΛ.  5,    8,    10   -   11
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αντεργατική επίθεση της πλουτοκρατίας

Αρθρο του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, σχετικά με τις προωθούμενες αντεργατικές διαρθρωτικές αλλαγές από την ευρωένωση, την κυβέρνηση και τους οπαδούς του ευρωμονόδρομου.


ΣΕΛ.  12   -   13
ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ
Δε θα ζωντανέψουν τις στάχτες της νέας ΚΑΠ

Η νέα ΚΑΠ δείχνει ήδη τα δόντια της και η προπαγάνδα της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να εμφανίσει τις ενεργειακές καλλιέργειες ως εναλλακτική διέξοδο στους μικρούς αγρότες.


ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ