Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Οχτώβρη 2006 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9617

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
28η ΟΚΤΩΒΡΗ
Διπλή επέτειος για το λαϊκό κίνημα

Στους δρόμους της Αθήνας, ο λαός είπε ΟΧΙ στο φασισμό
Στους δρόμους της Αθήνας, ο λαός είπε ΟΧΙ στο φασισμό
Διπλή επέτειος η 28η του Οκτώβρη για το λαό μας. Εκείνη του περήφανου ΟΧΙ του 1940, που ξεκίνησε τον νικηφόρο αγώνα ενάντια στο φασισμό και ολοκληρώθηκε με την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, και επίσης η μέρα ίδρυσης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας το 1946, όταν ξεκίνησε η ανώτατη μορφή ταξικής πάλης του λαού μας για τον εικοστό αιώνα. Πάλη, που τα δίκαια αιτήματά της παραμένουν αδικαίωτα. Ο «Ριζοσπάστης» ως ελάχιστο φόρο τιμής παρουσιάζει από το αρχείο του ΚΚΕ αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για το πώς τιμούσαν οι κομμουνιστές - όπου και να βρίσκονταν - αυτές τις επετείους. Επίσης φέρνουμε στο «φως» άγνωστα, αδημοσίευτα αλλού, ποιήματα μαχητών του ΔΣΕ, αλλά και σημαντικών λογοτεχνών - υπερασπιστών και υμνητών του δίκαιου ηρωικού απελευθερωτικού αγώνα του, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε έντυπα του ΔΣΕ.

Μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ στον αγώνα
Μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ στον αγώνα

ΣΕΛ.  3   -   5,    11   -   14


Η Τέχνη της αντίστασης

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, του βροντερού «ΟΧΙ» του λαού στους Ιταλούς φασίστες, αλλά και λίγο αργότερα στους Γερμανούς ναζιστές, ένα αφιέρωμα στο «ΟΧΙ» των ανθρώπων της Τέχνης.


ΣΕΛ.  16
ΔΙΗΓΗΜΑ
«Δρακολίμνη» και «Η γυναίκα από τη Φούρκα»

«Ανθρωπο στρατοκόπο, γυναίκα διαβατική, καραβάνι νυχτωμένο στο δρόμο δεν ακούστηκε ποτές του να πειράξει ο Δράκος του Σμόλικα. Κάθεται κει, από τότες που γίνηκε ο κόσμος και φυλάει το βουνό». Δύο διηγήματα του Δημήτρη Χατζή


ΣΕΛ.  8
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Εκατοντάδες «ανεξιχνίαστων» δολοφονιών

Η κοινοβουλευτική έρευνα για τις τουλάχιστον 700 δολοφονίες αριστερών στις Φιλιππίνες από το 2001 εξελίσσεται σε φαρσοκωμωδία.


ΣΕΛ.  24
Πλανήτης Αρης

Οταν ολοκληρωθεί η αποστολή του MRO, το Νοέμβρη του 2008, θα έχει στείλει πίσω στη Γη δέκα φορές περισσότερες πληροφορίες από οποιαδήποτε προηγούμενη ανάλογη αποστολή.


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ