Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9587

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τέχνη και εργατική τάξη

Γρηγοριάδης Κώστας

Για άλλη μια χρονιά, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ αποτέλεσε μια σημαντική πολιτιστική παρέμβαση. Εκτός από τις διάφορες μορφές Τέχνης που φιλοξένησε, οργανώθηκαν και συζητήσεις. Σε μια απ' αυτές με τίτλο «Η τέχνη και ο καλλιτέχνης στο πλευρό της εργατικής τάξης», αναπτύχθηκε ο ρόλος της Τέχνης στη διαμόρφωση της συνείδησης και, κατά συνέπεια, η ανάγκη συστράτευσης του καλλιτέχνη με την εργατική τάξη. Στη συζήτηση πήραν μέρος με εισηγήσεις οι: Εύα Μελά, ζωγράφος, χαράκτρια, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ρενάν Μπιλέκ, καλλιτέχνης, εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μουσικός, τραγουδιστής, και Νίκος Χριστοφοράκης, ζωγράφος.


ΣΕΛ.  4  -  5


Ο Πωλ Ελυάρ στην ελεύθερη Ελλάδα

Την πρώτη Ιούνη του 1949 γαλλική αντιπροσωπεία που συμμετείχε ο ποιητής Πωλ Ελυάρ ήρθε στην ελεύθερη Ελλάδα και έζησε με τον ΔΣΕ.


ΣΕΛ.  11  -  14
Ο πολιτισμός είναι πολιτική πράξη

Να σκεφτούμε μπροστά στις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τα λεγόμενα «πολιτιστικά προγράμματα» των πολιτικών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  3
ΔΙΗΓΗΜΑ
«Οκέυ»

«Φοβερό πράγμα η ανεργία: Σου κόβει τα ήπατα, τη μισή ζωή. Το λένε κι οι ειδικοί επιστήμονες, όχι μόνο οι παθόντες. Η ανεργία είναι η ανίατη πάθηση της καπιταλιστικής κοινωνίας. Η απελπισία άρχισε να φωλιάζει μέσα του... ». Ενα διήγημα του Βαγγέλη Μηνιώτη.


ΣΕΛ.  8
ΟΥΛΕΜΠ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Καλάθια γεμάτα... δολάρια

Τη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του μπάσκετ μέσω της διοργάνωσης αλλά και... αμερικανικής βοήθειας επιδιώκει η Λίγκα. Τη δική της στροφή πραγματοποιεί η ΦΙΜΠΑ...


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ