ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΑΙΓΙΝΑ
Βουλιάζει στα προβλήματα

Μιλά στο «Ρ» ο Νίκος Σιμερδάνης υποψήφιος δήμαρχος Αίγινας με τη «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση»

Τα ακριβά εισιτήρια στα πλοία έχουν μειώσει την επιβατική κίνηση στο νησί

Eurokinissi

Τα ακριβά εισιτήρια στα πλοία έχουν μειώσει την επιβατική κίνηση στο νησί
Βουλιάζει στα προβλήματα το νησί της Αίγινας και κάθε χρόνο που περνά, η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τη στάση που κρατά η δημοτική αρχή του Δημ. Μούρτζη, ο οποίος στηρίζεται από τη ΝΔ. Το νησί απέχει μόλις 17 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και θα μπορούσε να αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Το εισιτήριο όμως τα τελευταία τρία χρόνια αυξήθηκε κατά 150% και σήμερα είναι 7 ευρώ για τον επιβάτη και 21 ευρώ για το αυτοκίνητο.

Αποτέλεσμα είναι η τουριστική κίνηση και φέτος, όπως επισήμανε μιλώντας στο «Ρ» ο Νίκος Σιμερδάνης, υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης» Αίγινας (ΔΑΚ), να είναι ιδιαίτερα μειωμένη, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις και στο εισόδημα των κατοίκων. Η κατάσταση αυτή κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για δυναμική διεκδίκηση από όλους τους κατοίκους του νησιού, του αιτήματος για φτηνές, ασφαλείς και σύγχρονες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Ενα αίτημα όμως για το οποίο στο νησί, μπροστά και στην πρόσφατη νέα αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, μόνο η ΔΑΚ διοργάνωσε κινητοποιήσεις, ενώ τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι άλλες παρατάξεις αδιαφορούν για τα προβλήματα που υφίστανται οι κάτοικοι και στον τομέα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Την ίδια στιγμή, στο νησί η υδροδότηση γίνεται ακόμα με υδροφόρες και από πηγάδια, παρά το αίτημα των κατοίκων να γίνει άμεση υποθαλάσσια σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ, ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα. Ιδιαίτερα έντονο είναι και το κυκλοφοριακό πρόβλημα αφού το οδικό δίκτυο σε ολόκληρο το νησί είναι σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση, ενώ ο βιολογικός καθαρισμός παραμένει στις προεκλογικές υποσχέσεις περασμένων εκλογών.

Η δημοτική αρχή αδιαφορεί ουσιαστικά για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και τη διεκδίκηση λύσεων από την κυβέρνηση. Αντίθετα, πιστή στην πολιτική που υπηρετεί άρχισε ήδη -όπως καταγγέλλει ο Νίκος Σιμερδάνης- να δίνει πλαζ σε ιδιώτες προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν προς όφελός τους, να προσλαμβάνει στρατιές συμβασιούχων στο Δήμο που μόνο στον τομέα καθαριότητας από τους 50 συνολικά εργαζόμενους οι 22 είναι συμβασιούχοι, ενώ φέτος δεν παρέλειψε να βάλει και τροφεία στον παιδικό σταθμό ύψους 30 ευρώ το μήνα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαρκώς γίνεται όλο και χειρότερη, ο Νίκος Σιμερδάνης καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού να συσπειρωθούν γύρω από τη ΔΑΚ, να αγωνιστούν μαζί για τη διεκδίκηση λύσεων απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και με την ψήφο τους να στηρίξουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΚ για το Δήμο, όπως και της ΝΑΣ για τη Νομαρχία του Πειραιά και να καταδικάσουν όλους όσοι ευθύνονται που με την αδιαφορία τους ή με την πολιτική που υπηρέτησαν έφεραν την Αίγινα στη σημερινή κατάσταση.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΕΡΑΧΩΡΑ
Παρουσίαση ψηφοδελτίου

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της «Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης»(ΑΔΚ) Λουτρακίου - Περαχώρας παρουσιάστηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο, Αντώνη Περόνη πριν από μερικές μέρες σε εκδήλωση που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και η υποψήφια νομάρχης της ΝΑΣ, Ειρήνη Αρμενάκα - Ακαρέπη, καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος της «Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης» Κορίνθου, Τάκης Αλωνιστιώτης.

Στην ομιλία του ο Α. Περόνης, αναφέρθηκε στην «υποβάθμιση και καταστροφή της φυσικής ομορφιάς και των φυσικών πόρων, που έχει υποστεί το Λουτράκι, χάρη σε μια τουριστική ανάπτυξη, που έχει στο επίκεντρό της τα κέρδη των εργολάβων και του Καζίνο».

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της ΑΔΚ, «η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι δήμαρχοί τους, αλλά και οι ανεξάρτητοι τάχα δημοτικοί συνδυασμοί, μαζί με τους επιχειρηματίες, τους εργολάβους και τους κεφαλαιούχους είναι υπεύθυνοι για τη μετατροπή του Λουτρακίου σε μία πόλη νευρωτική και αφιλόξενη», ενώ οι εργαζόμενοι του δήμου για να επιβιώσουν αναγκάζονται να ξεπουλούν τις πατρικές τους περιουσίες.

Ο Α. Περόνης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση, στο οποίο συμμετέχουν οι: ΑΓΓΕΛΟΥ - ΚΩΝΣΤΑΣ ΧΑΡΗΣ, καθηγητής μαθηματικών, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΕΛΛΑ, αρχιτέκτονας - μηχανικός, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, βιομηχανικός εργάτης, ΓΚΙΩΝΗ ΜΙΡΑΝΙΑ, χειροτέχνης, ΔΟΣΧΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, αγρότης, ΖΑΧΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, έμπορος και γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας, ΘΩΔΗ ΜΑΡΙΚΑ, ιδιωτική υπάλληλος, ΘΩΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, επαγγελματίας, ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, συνταξιούχος οικοδόμος, ΝΟΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, μαρμαροκατασκευές, ΠΑΠΠΑ ΚΩΣΤΟΥΛΑ, ξενοδοχοϋπάλληλος, ΠΑΤΡΙΚΑΚΟΣ ΝΤΙΝΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, μικροεπαγγελματίας, ΤΣΑΒΑΛΟΣ ΜΙΛΤΟΣ, γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λουτρακίου - Περαχώρας, ΤΣΑΜΑΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, συνταξιούχος αντιστασιακός, ΦΟΡΤΗ ΓΙΩΤΑ, γεωπόνος.

Πέθανε ξαφνικά η Ειρήνη Κατσίγρα

Πέθανε χτες ξαφνικά σε ηλικία 53 ετών η Ειρήνη Κατσίγρα. Επί 24 χρόνια διατέλεσε δημοτική σύμβουλος Λάρισας μετέχοντας στα αγωνιστικά ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια και συνεργαζόμενη με τον αείμνηστο κομμουνιστή δήμαρχο Αριστείδη Λαμπρούλη. Ηταν γενική γραμματέας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, στην οποία βρίσκεται και η μεγάλη συλλογή Κατσίγρα που χάρισε στο δήμο της πόλης ο αείμνηστος πατέρας της Γιώργος Κατσίγρας.

Περιοδείες και συγκεντρώσεις
Σήμερα, Σάββατο 12 Αυγούστου
  • Στις 9 π.μ. ο Σ. Κουκούμης, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος στη Μεσσηνία, θα περιοδεύσει στα καταστήματα και τη λαϊκή αγορά της Κυπαρισσίας και ο Π. Παπανδρέου, υποψήφιος της ΝΑΣ Μεσσηνίας, στο Διαβολίτσι Ανδανίας.
  • Στις 7 μ.μ. ο Π. Παπανδρέου, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα χωριά Παραπούγκι, Δεσύλλα και Κ. Μέλπεια. Ο Π. Καλαρίτης, υποψήφιος της ΝΑΣ Μεσσηνίας, στον Πύργο, στο Νιοχώρι και στη Στούπα, ο Γ. Νικόπουλος, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, στον Κορδία Καλαμάτας και ο Δ. Τζαβάρας, υποψήφιος νομάρχης Μεσσηνίας, στη Μάνεση και ομιλία στη Στέρνα.
Αύριο, Κυριακή 13 Αυγούστου

Η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» Αίγινας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία της εκκλησίας της Κυψέλης με ομιλητή τον Νίκο Σιμερδάνη, υποψήφιο δήμαρχο.

Πέμπτη 17 Αυγούστου
  • Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» Σπύρος Χαλβατζής θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο ΚΑΤ στις 12 το μεσημέρι.
  • Οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι Αθήνας της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Κώστας Μαρκέτης και Λέτα Μεθωνιού θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στην Πολυκλινική Αθηνών στις 9 π.μ.
Προθεσμίες για τη διεξαγωγή των εκλογών

Εξακολουθούν να «τρέχουν» μια σειρά από προθεσμίες που αφορούν στη διεξαγωγή των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών στις 15 Οκτώβρη, τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν υποψήφιοι και συνδυασμοί. Συγκεκριμένα:

Στις 14 Αυγούστου λήγει η προθεσμία παραίτησης των δικαστικών λειτουργών, αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα στο δήμο που υπηρετούν.

Στις 23 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία για τη μεταδημότευση υποψηφίων, χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων της διετούς παραμονής στο δήμο ή κοινότητα που θέτουν υποψηφιότητα.

Στις 24 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία επίδοσης στον πρόεδρο του Πρωτοδικείου (για δήμους) και στον ειρηνοδίκη (για κοινότητες) της δήλωσης κατάρτισης του συνδυασμού.

Στις 29 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία υποβολής παραίτησης όσων έχουν εκλογικό κώλυμα (όπως δικαστικοί και θρησκευτικοί λειτουργοί κλπ.).

Στις 30 Σεπτέμβρη ενεργείται η ανακήρυξη των συνδυασμών, ενώ στις 5 Οκτώβρη λήγει η προθεσμία ένστασης κατά της ανακήρυξης.

Στις 7 Οκτώβρη λήγει η προθεσμία παραίτησης υποψηφίου.

Μέχρι τις 19 Οκτώβρη θα πρέπει να έχει επιδοθεί στο αρμόδιο δικαστήριο δήλωση παραίτησης από την υποψηφιότητα δημάρχου, ενώ μέχρι τις 20 Οκτώβρη θα πρέπει να έχει δηλωθεί ο νέος υποψήφιος που αντικαθιστά αυτόν που παραιτήθηκε ή πέθανε. Εως τις 21 Οκτώβρη ανακοινώνεται το όνομα από το αρμόδιο δικαστήριο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ