ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Ιούλη 2006
Σελ. /24
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
«Οραμα» αστυνομοκρατίας
  • «Αναβαθμισμένο» κατασταλτικό ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας επιθυμεί διακαώς ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας του ΠΑΣΟΚ
  • «Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά η πλήρης ταύτιση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για μετατροπή της Δημοτικής Αστυνομίας σε μακρύ χέρι της ΕΛ.ΑΣ.», τονίζει με δήλωσή του ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα»

Μια Δημοτική Αστυνομία με περισσότερες αρμοδιότητες, με ακόμη μεγαλύτερο αριθμό δημοτικών αστυνόμων, που θα έχουν «ονοματεπώνυμο στη γειτονιά», η οποία θα αναλάβει πλήρως την αρμοδιότητα της αστικής αστυνόμευσης, είναι το ...«όραμα» που παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, κατά τη χτεσινή επίσκεψή του στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθήνας.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να διαδραματίσει το δικό της ρόλο στην αστυνόμευση της πόλης», στο σύστημα της ζωής στη γειτονιά, είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας στους δημοτικούς αστυνόμους. Και πρόσθεσε ότι «οραματίζομαι μια Δημοτική Αστυνομία, όπου αναλαμβάνει το σύνολο της αστικής αστυνόμευσης στην πόλη, εξαιρώντας το οργανωμένο έγκλημα, τρομοκρατία, ναρκωτικά, που έχουν σχέση με την κεντρική αστυνομία». Με μια κουβέντα, θέλει να κάνει «αστυνομία πόλεων»! Δηλαδή, επιπλέον αρμοδιότητες στη Δημοτική Αστυνομία, καθώς και δημιουργία ενός ακόμη μοχλού στην υπηρεσία της καταστολής.

Αλλωστε, όπως είπε, ζητά όχι μόνο διεύρυνση αρμοδιοτήτων, αλλά και προσωπικού. Δηλαδή, ακόμη περισσότεροι δημοτικοί αστυνόμοι να υπηρετούν αυτόν το θεσμό. Ισχυρίστηκε, δε, ότι «ένα μεγάλο βάρος της ανάπτυξης των πόλεων θα βασιστεί πάνω στη Δημοτική Αστυνομία», επιβεβαιώνοντας τον «αναβαθμισμένο» ρόλο που επιχειρεί να της δώσει. Εξάλλου, αυτός ήταν που προχώρησε στην προώθηση του αντίστοιχου Προεδρικού Διατάγματος, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, με θέμα τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας και τη μετατροπή της στη σημερινή μορφή. Επίσης, ζήτησε η εκπαίδευση των δημοτικών αστυνόμων να γίνεται από την Αυτοδιοίκηση.

«Οραματίζομαι μια Δημοτική Αστυνομία που σε κάθε γειτονιά θα έχει ονοματεπώνυμο ο δημοτικός αστυνόμος, θα τον ξέρουν οι κάτοικοι της περιοχής», ζητώντας να αποκτήσει «ανθρώπινη σχέση με τον πολίτη». Στην ουσία, όμως, μετατρέπεται σε καθημερινός χωροφύλακας των εργαζομένων της πόλης.

Το «όραμα» που περιέγραψε ο Κ. Σκανδαλίδης είναι πολύ κοντινό στο αντίστοιχο του Νικήτα Κακλαμάνη, υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με τη ΝΔ. Οταν είχε συναντηθεί (11/7/2006) με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Ασ. Γκόλφη, ζήτησε «επαναδραστηριοποίηση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς». Στην ουσία το ίδιο πράγμα, μόνο που Κ. Σκανδαλίδης οραματίζεται «αστυνομικός της γειτονιάς» να είναι ο δημοτικός αστυνόμος...

«Πλήρης ταύτιση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ»

Με αφορμή τις δηλώσεις και την επίσκεψη του Κ. Σκανδαλίδη στη Δημοτική Αστυνομία, ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», τόνισε ότι «επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά η πλήρης ταύτιση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ταύτιση απόψεων και πολιτικής, που εκφράζεται και στην κοινή τους πρόθεση για μετατροπή της Δημοτικής Αστυνομίας σε κατασταλτικό μηχανισμό, σε μακρύ χέρι της ΕΛ.ΑΣ.». Και πρόσθεσε: «Ο ένας μιλάει για "αστυνόμο της γειτονιάς" και ο άλλος για "Δημοτική Αστυνομία που σε κάθε γειτονιά θα έχει ονοματεπώνυμο ο δημοτικός αστυνόμος". Και οι δύο μιλούν για καταστολή, για μεγαλύτερη αστυνόμευση».

Τόνισε δε ότι «ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ήταν άλλωστε αυτός που ως υπουργός Εσωτερικών θεσμοθέτησε τη Δημοτική Αστυνομία με τη σημερινή της μορφή και τώρα οραματίζεται να διευρύνει κι άλλο τις αρμοδιότητές της».

Και κατέληξε: «Ως "Συμπαράταξη για την Αθήνα", έχουμε δηλώσει επανειλημμένα και υπογραμμίσαμε και κατά την πρόσφατη συνάντησή μας με τη Δημοτική Αστυνομία, ότι η Αθήνα και η χώρα δε χρειάζεται άλλους χωροφύλακες. Πάντως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία δε θέλουν να λειτουργούν σαν χωροφύλακες. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αθήνας πρέπει και στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να καταδικάσουν την πολιτική της καταστολής και της αστυνόμευσης, να γυρίσουν την πλάτη στους υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ»
Ψηφοδέλτιο σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές πολιτικές

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Δαμιανός Παπαδόπουλος
Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Δαμιανός Παπαδόπουλος
Το ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Καλαμαριά» παρουσίασε χτες στη διάρκεια εκδήλωσης στο «ΡΕΜΕΤΖΟ» Καλαμαριάς ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Δαμιανός Παπαδόπουλος.

«Η "Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά" είναι η μόνη δύναμη που έχει σαφή ιδεολογική κατεύθυνση - αριστερή - είναι η μόνη δύναμη που αναλύει το τοπικό ζήτημα και το τοποθετεί εκεί που πραγματικά πρέπει, το συνδέει δηλαδή άμεσα με την κεντρική πολιτική», τόνισε ο Δ. Παπαδόπουλος. «Είναι η δύναμη που μπορεί να συγκρουστεί όταν χρειαστεί με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις των κυβερνήσεων, είμαστε η μόνη κίνηση που δεν υποσχόμαστε, δεν παίζουμε για ψηφοθηρικούς λόγους με τις αγωνίες των συμπολιτών μας».

Κατηγόρησε τη σημερινή δημοτική αρχή για το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας (βλ. οδός Πόντου), για το ξεπούλημα της παραλιακής, για την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, για το ξεσπίτωμα της νεολαίας κλπ. Αναφερόμενος στους υποψήφιους, τον νυν δήμαρχο Χρ. Οικονομίδη και τον Βασ. Τριανταφυλλίδη, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ ο ένας και από τη ΝΔ ο άλλος, σημείωσε: «Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ενα νόμισμα που οι Καλαμαριώτες πρέπει να αποσύρουν από την κυκλοφορία και να δώσουν στην "Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά" τη διοίκηση του δήμου μας».

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» είναι οι παρακάτω:

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, πρόεδρος Ενωσης Ελλήνων Αποφοίτων Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης. ΑΛΑΜΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, οικονομολόγος, πρόεδρος Καυκασίων Καλαμαριάς. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, επαγγελματίας. ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ, επαγγελματίας. ΑΥΓΙΤΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, οικονομολόγος μηχανικός. ΒΑΒΟΥΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, πολιτικός επιστήμων. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, οικοδόμος. ΔΑΛΓΙΛΕΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, ιατρός. ΔΕΛΙΓΚΑ ΤΙΤΙΚΑ, πρόεδρος Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καλαμαριάς. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, βιολόγος -φυσιογνώστης. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ - ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ, εργάτρια. ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 4ου ΕΛ Καλαμαριάς. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, οικονομολόγος. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ψυχολόγος. ΚΑΛΠΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, παλαίμαχος «Απόλλωνα». ΚΑΝΕΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, υπάλληλος ΕΛΤΑ. ΚΑΡΠΟΖΗΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, υπάλληλος ΟΤΕ. ΚΑΣΙΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, μουσικός. ΚΕΧΡΗ - ΓΑΚΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ, καθηγήτρια. ΚΥΠΑΡΙΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Καλαμαριάς. ΚΩΣΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, επιπλοποιός. ΛΙΑΡΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, ηλεκτρολόγος. ΛΟΥΒΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, πρόεδρος Σωματείου Δέρματος. ΜΑΒΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, συνταξιούχος. ΜΕΛΑΝΙΦΙΔΟΥ ΣΟΝΙΑ, δικηγόρος. ΝΤΙΝΤΗ ΛΕΜΟΝΙΑ, καθηγήτρια. ΠΑΛΛΑ - ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ΑΡΕΤΗ, τραπεζικός υπάλληλος. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ, δασοπόνος. ΠΑΠΑΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, γραμματέας Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. ΠΕΡΣΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ, δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς. ΣΚΟΥΦΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Καλαμαριάς. ΣΟΥΡΜΕΝΙΔΟΥ ΣΟΝΙΑ, συνταξιούχος ΙΚΑ. ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ασκούμενος δικηγόρος, γραμματέας ΤΟ Καλαμαριάς της ΚΝΕ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ, δημόσιος υπάλληλος. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΟΥ ΤΙΤΙ, φιλόλογος. ΤΣΑΚΜΑΚΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, δημοτικός υπάλληλος, μέλος ΚΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ. ΤΣΙΚΟΥ ΣΥΛΒΙΑ, χημικός. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΝΕΛΛΗ, δικηγόρος. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, κινηματογραφίστρια. ΨΑΛΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, έμπορος.

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ»
Αγωνιστική ψήφος για τα λαϊκά συμφέροντα

Να ψηφίσουν το συνδυασμό της «Συνεργασίας για το Κιλκίς», γιατί είναι ο συνδυασμός που εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, κάλεσε τους κατοίκους του χωριού Χωρύγι του Κιλκίς ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό Γιάννης Φαχουρίδης. Ο υποψήφιος δήμαρχος περιόδευσε στο Χωρύγι και μίλησε σε καφενείο του χωριού.

Στη συζήτηση που έγινε εκφράστηκε ο θυμός των κατοίκων για την πλήρη αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής (ΠΑΣΟΚ) και τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Τερζίδη. Ο Γιάννης Φαχουρίδης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο συνδυασμός «Συνεργασία για το Κιλκίς» ούτε υπόσχεται ούτε επισκέπτεται τους κατοίκους στο Δήμο του Κιλκίς, για να «τάξει» ή να παραπλανήσει για ψηφοθηρικούς λόγους. Αντίθετα, δεσμεύεται απέναντί τους ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρουν λύση τα προβλήματα. Τους κάλεσε να αγωνιστούν και για τα γενικότερα προβλήματα, που έχουν σχέση με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τις συντάξεις, την Υγεία και Παιδεία.

«Τα τοπικά προβλήματα», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, «μαζί με τα καθημερινά προβλήματα της δουλιάς, των συντάξεων, της τιμής της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής τους, έχουν άμεση σχέση με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια».

Περιοδείες και συγκεντρώσεις
Σήμερα, Πέμπτη 27 Ιούλη

- O Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά της ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στις 9.30 το πρωί, στη Νίκαια.

- Η «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα» Καλλιθέας παρουσιάζει τη Διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, στο Λασκαρίδειο Πνευματικό Κέντρο, στις 8.30 μ.μ. Την παρουσίαση θα κάνει ο Βασίλης Δημόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας.

- Ο Γιώργος Ορφανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας με τη ΔΑΣΥ, θα περιοδεύσει στις Υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας, στις 10 π.μ.

- Ο Κώστας Χαλίτσιος, υποψήφιος νομάρχης Κιλκίς με τη ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στο Λεβεντοχώρι, στις 9 μ.μ. Νωρίτερα, ο Ακης Οργαντζής, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος, θα περιοδεύσει από τις 8 το βράδυ, σε Πηγή, Σκρα, Φάλο και Κούπα.

Επίσκεψη στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Αντιπροσωπεία της ΝΑΣ και εκπρόσωποι των αγωνιστικών ψηφοδελτίων, που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, οικολογικές οργανώσεις και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές, θα επισκεφθούν σήμερα Πέμπτη 27 Ιούλη, στις 11 το πρωί, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπου και θα συναντηθούν με τον Παναγιώτη Φούρλα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ