ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
To KKE προτείνει

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι στρατηγικής σημασίας, συνδέονται με την άμυνα της χώρας, την ανάπτυξη των νησιών και δεν μπορούν να είναι στα χέρια των εφοπλιστών. Στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο Εθνικός Οργανισμός Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο, ώστε να οργανωθεί η ακτοπλοΐα προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, των ναυτεργατών. Ταυτόχρονα, έχοντας στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων, των ναυτεργατών, των εργαζομένων και την ανάπτυξη των νησιών προς όφελός τους, στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα, για επαρκείς, ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, για φθηνό εισιτήριο, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και παλεύει για:

-- Καθημερινή, απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και μεταξύ των νησιών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

-- Ασφαλή και σύγχρονα πλοία. Ουσιαστική προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

-- Μείωση της τιμής των εισιτηρίων, των επιβατών και των ναύλων των οχημάτων κατά 50%, χωρίς αυτό το κόστος να μετακυληθεί στον κρατικό προϋπολογισμό. Τη στήριξη με επιπλέον εκπτώσεις των συνταξιούχων, των φοιτητών, των ΑΜΕΑ, των πολυτέκνων και των στρατιωτικών.

-- Πλήρη - σταθερή εργασία για τους ναυτεργάτες. Μείωση του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου - επτάωρο, πενθήμερο, τριανταπεντάωρο.

-- Μισθούς και συντάξεις, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργατών της θάλασσας.

-- Αμεση βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων για την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσδεση των πλοίων στα νησιά.

-- Αποτροπή της παραπέρα ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και επαναφορά στο Δημόσιο όσων έχουν ιδιωτικοποιηθεί.

-- Πάλη για την ανατροπή της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που προβλέπει την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ