ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Γενάρη 2005
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
«Μπλοκάρισμα» στις μεταγραφές

Δεν άφησε πολλά περιθώρια για μεταγραφές ο Μπάγεβιτς

Sportidea

Δεν άφησε πολλά περιθώρια για μεταγραφές ο Μπάγεβιτς
Οσοι περίμεναν ότι η χτεσινή συνέντευξη του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα έβγαζε και είδηση σχετικά με κάποια πιθανή μεταγραφή του Ολυμπιακού απογοητεύτηκαν.... Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» όσον αφορά τα μεταγραφικά όχι μόνο αποδείχτηκε... σφίγγα, αλλά πολύ περισσότερο με τα λεγόμενά του μάλλον έκλεισε την πόρτα (εκτός απροόπτου) για απόκτηση κάποιου παίκτη. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός ρωτήθηκε πολλάκις για μεταγραφές, ωστόσο δεν αποκάλυψε τίποτα και περιορίστηκε να δηλώσει επισήμως αυτό που ανεπισήμως λέγεται τις τελευταίες ημέρες από τον Ολυμπιακό. «Μόνο αν προκύψει κάτι εξαιρετικό θα κινηθούμε για την απόκτησή του». Και, βέβαια, όταν εννοεί εξαιρετικό σημαίνει «καλός παίκτης σε προσιτή τιμή», όπως διευκρίνισε ο ίδιος. Αντίθετα, με τα των μεταγραφών ο 56χρονος προπονητής είχε περισσότερη διάθεση να μιλήσει για αγωνιστικά θέματα της ομάδας. Χαρακτήρισε δύσκολο το επόμενο 20ήμερο, στο οποίο ο Ολυμπιακός θα δώσει 5 κρίσιμους αγώνες, τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν τόσο για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, όσο και για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στο οποίο, όπως είπε, θέλουν να πάνε όσο το δυνατό πιο μακριά. «Εχουμε τον Πανιώνιο, το Κύπελλο, τον Ηρακλή, την Καλλιθέα και τον Αρη. Δεν είναι εύκολο να δίνεις σε 20 μέρες 5 ματς. Χρειάζεται προσοχή. Εχουμε και ένα πρόγραμμα και για τον αντίπαλο στο ΟΥΕΦΑ, τη Σοσό».

Μάλιστα όσον αφορά τους στόχους των Πειραιωτών στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε ειδική αναφορά. «Στο ΟΥΕΦΑ θέλουμε να προχωρήσουμε πολύ μακριά. Υπάρχουν οι δυνατές ομάδες στο ΟΥΕΦΑ, το ξέρετε και μόνοι σας. Επίσης γνωστό είναι ότι έχουμε δυνατή έδρα. Δεν μπορείς να συζητάς ότι θα κάνεις μεγάλο σκορ στην έδρα σου και να είσαι σίγουρος ότι θα περάσεις. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε όπως στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε ένα παιχνίδι δεν παίξαμε έξω αμυντικά. Δεν παίξαμε παθητικό ρόλο και αμυντικά. Δεν είχαμε φόβο για τον αντίπαλο. Εκτιμάμε τον καθένα. Απλά στον αγωνιστικό χώρο μας περιμένουν κάποιες υποχρεώσεις και ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο».

ΕΠΑΕ
Σε απολογία...

Μπορεί ο υφυπουργός, Γ. Ορφανός, και τα αρμόδια όργανα να διατυμπανίζουν πως υπάρχει πλήρης εφαρμογή των νόμων, όμως η πραγματικότητα άλλα δείχνει. Αλλωστε, όπως λέει και ο λαός, «πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι». Γι' αυτό ακόμη και στα πιο «απλά» οι ποδοσφαιρικές εταιρίες και τα στελέχη τους, αποδεικνύονται παράτυπα. Το Δικαιοδοτικό Οργανο της ΕΠΑΕ, κάλεσε σε απολογία, για την Παρασκευή 32 ΠΑΕ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΑΡΗΣ, ΠΑΟΚ, ΙΩΝΙΚΟΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, SKODA ΞΑΝΘΗ, ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ, ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ., ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ, ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ, ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ, ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ, ΜΑΡΚΟ, ΡΟΔΟΣ, ΗΛΤΕΞ ΛΥΚΟΙ, ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΒΕΡΟΙΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ) επειδή μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους δεν είχαν καταθέσει τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες»), κατά παράβαση των κειμένων διατάξεων...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Μέρα Κυπέλλου

Το τριήμερο Κυπέλλου (αυτής της εβδομάδας) ολοκληρώνεται σήμερα με έξι αναμετρήσεις. Πέντε επαναληπτικές και μια αρχική, για τη β' φάση. Το πλέον σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα σε ΟΦΗ και Θύελλα Πατρών. Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει 2-1 και τώρα οι Κρητικοί καλούνται ν' ανατρέψουν την κατάσταση, για να μη βρεθούν έξω από τη συνέχεια του θεσμού.

Η ΑΕΚ με το 3-0 υπέρ της, (λογικά) δε θ' αντιμετωπίσει πρόβλημα και βλέπει το παιχνίδι στο Μπραχάμι, ως μια δυνατή προπόνηση ενόψει Παναθηναϊκού. Μάλιστα το ενδιαφέρον μάλλον θα εστιαστεί περισσότερο στην πρώτη συμμετοχή Ιβιτς, Μάλμπασα και Κυριακίδη. Αντίστοιχα χαλαρό απόγευμα αναμένεται να έχει και ο Ηρακλής. Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής (στην παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα): Ηλυσιακός - Ηρόδοτος (3-0), Εθνικός - Αγροτικός Αστέρας (3-2), Αγιος Δημήτριος - ΑΕΚ (0-3), Καλαμαριά - Πανσερραϊκός (2-2), Ηρακλής - Νίκη Βόλου (2-0), ΟΦΗ - Θύελλα Πατρών (1-2), Ατρόμητος - Αρης (πρώτος αγώνας).

  • Χτες η Λάρισα κατάφερε να γίνει η τρίτη ομάδα (μετά τους Πανιώνιο, Χαλκηδόνα) που εξασφαλίζει την πρόκριση. Στη Ριζούπολη, ο Απόλλωνας κέρδιζε ως το 85' με 2-0 (αποτέλεσμα και στην πρώτη αναμέτρηση), αλλά με εύστοχο πέναλτι του Αλεξανδρή, οι Θεσσαλοί εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16».
ΠΑΟ
Αγωνία για Αντερσον

Η χαρά για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αντερσον Λίμα από τη Χαλκηδόνα ήταν τόση στον Παναθηναϊκό, που πρόλαβαν ακόμα και τους «κίτρινους» του Πειραιά, αφού πριν την επίσημη ανακοίνωση της Χαλκηδόνας, ήδη είχαν περάσει τον παίκτη από ιατρικές εξετάσεις... Μάλιστα, όταν ολοκληρώθηκαν τα τυπικά (υπογραφή συμβολαίου 4,5 χρόνια), στο «τριφύλλι» άρχισαν να κάνουν και σκέψεις για συμμετοχή του Βραζιλιάνου στο παιχνίδι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην ΑΕΚ. Αλλωστε και ο τραυματισμός του Μπασινά δε δημιουργεί και πολλά περιθώρια στον Σκάζνι και έτσι ο Τσέχος τεχνικός βασίζει πολλά στον Βραζιλιάνο παίκτη. Ολα αυτά όμως χωρίς να υπολογίσουν κάτι σημαντικό: Την άρνηση του Ζοέλ Επαλέ να «μετακομίσει» στην Καλλιθέα, οπότε και θα αδειάσει η θέση του ξένου. Διαφορετικά ο Αντερσον δε θα μπορεί να παίξει. «Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Καμερουνέζος άσος είχε νέα συνάντηση με τον Σπύρο Λιβαθηνό, χτες το πρωί, στην οποία - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες - αν και πήρε όλα τα χρήματα που έχει λαμβάνειν μέχρι το καλοκαίρι, όταν και τελειώνει το συμβόλαιο του, με σκοπό να λύσει το συμβόλαιό του και να μείνει ελεύθερος, όμως και πάλι έδωσε αρνητική απάντηση.

Οπως είναι φυσικό, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός δεν έχει εκδώσει ακόμα την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του Αντερσον, αφού δεσμεύεται από το νόμο, ενώ παράλληλα και ο Τσέχος τεχνικός δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα τον συμπεριλάβει έστω και στην αποστολή. Ολα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν από την οριστική απάντηση του Επαλέ, η οποία λογικά θα υπάρξει το πολύ μέχρι την Πέμπτη.

ΠΟΛΟ

Οι αναμετρήσεις του Εθνικού με τα Χανιά, αλλά και του Παναθηναϊκού με το Π. Φάληρο, ξεχωρίζουν στην κλήρωση της Β' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, που πραγματοποίησε η ΚΟΕ χτες. Αναλυτικά τα ζευγάρια: Βουλιαγμένη - Νηρέας Χαλανδρίου, Γλυφάδα - Αιγυπτιώτες, ΝΟ Πατρών - ΠΑΟΚ, ΚΟ Ξάνθης - ΝΟ Χίου, Εθνικός - Χανιά, Παναθηναϊκός - ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, Πανιώνιος - Ποσειδώνας Ιλισίων ή Αρης Θεσ/νίκης, Ολυμπιακός - Χαλκίδα. Οι αγώνες θα γίνουν στις 12 Γενάρη, ενώ η αναμέτρηση ΚΟ Ποσειδώνας Ιλισίων - Αρης Θεσσαλονίκης για την Α' φάση θα γίνει την Κυριακή 9 Γενάρη.

ΒΟΛΕΪ
Βάσεις πρόκρισης

Να βάλει από σήμερα τις βάσεις της πρόκρισης στην τελική φάση του Κυπέλλου Τοπς Τιμ είναι ο στόχος του Ολυμπιακού, που στα πλαίσια των προημιτελικών της διοργάνωσης υποδέχεται την τουρκική Ζιράατ (18.30 Ρέντη) στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων. Στους «ερυθρόλευκους» δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, ενώ και η ψυχολογία της ομάδας είναι καλή μετά τις συνεχόμενες επιτυχίες. Σκοπός της ομάδας είναι η νίκη με ένα... καθαρό σκορ, αφού όλοι γνωρίζουν ότι η ρεβάνς στην Τουρκία δεν είναι και από τις πιο εύκολες αποστολές.

Εξαλλου για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Βοϊβοντίνα (18.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), με σκοπό να... κλειδώσει και τυπικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αλλωστε σε περίπτωση ήττας οι «πράσινοι» μπαίνουν σε περιπέτειες, όπου θα μετρήσουν οι ισοβαθμίες, κάτι που φυσικά κανείς δε θέλει στο «τριφύλλι». Παρά το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει τους Σέρβους, για τον Στέλιο Καζάζη το σημερινό παιχνίδι παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμο.

Για την ίδια διοργάνωση ο Ηρακλής ταξιδεύει στο μακρινό Μπέλγκογκραντ, για να αντιμετωπίσει την τοπική Μπελγκόριε.

Ανοίγει «φτερά»

Ο Γιώργος Καραγκούνης σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την ηλεκτρονική σελίδα του ιταλικού καναλιού RAI, είναι έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του και να συνοδεύσει το "σμήνος" των αετών της Λισαβόνας! Η Μπενφίκα του Τζιοβάνι Τραπατόνι ενδιαφέρεται για τον "Κάρα" και το πακέτο της προσφοράς προς τους "νερατζούρι" περιλαμβάνει εκτός από το οικονομικό μέρος, το οποίο δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής, και τον Λουιζάο ως αντάλλαγμα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Βραζιλιάνος διεθνής κεντρικός αμυντικός όμως θα καταλήξει στην Ιντερ το προσεχές καλοκαίρι, αλλά η μετακίνηση του 27χρονου πρωταθλητή Ευρώπης θα γίνει στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ