ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Εκχωρείται στην ΠΑΕ για 20 χρόνια!

Sportidea

Για 20 χρόνια εκχωρεί η διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω τη χρήση και αξιοποίηση του δημοτικού σταδίου της πόλης στην ΠΑΕ Αιγάλεω, κατόπιν πρότασης του ίδιου του προέδρου της ΠΑΕ, Δ. Κούκη. Νωρίτερα, θα έχουν επισκευαστεί οι εξέδρες του σταδίου, από τις καταστροφές που υπέστησαν από το σεισμό του 1999, με χρήματα του ΟΠΑΠ, δηλαδή του ελληνικού λαού. «Δώρο στα επιχειρηματικά συμφέροντα της ΠΑΕ, με τη μέθοδο της πολυετούς ενοικίασης», χαρακτηρίζει τη συμφωνία ο Γ. Σατζαρίδης, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για το Αιγάλεω» και τονίζει πως «η λαϊκή περιουσία μετατρέπεται σε περιουσία των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, αφού επισκευαστεί με χρήματα των εργαζομένων της πόλης».

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω αποφάσισε στα τέλη Ιούλη «την εκμίσθωση στην ΠΑΕ Αιγάλεω των χώρων του Δημοτικού Σταδίου που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες για 20 έτη», εφόσον η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ανώτατη Κατηγορία. Η διοίκηση του Δήμου επικαλέστηκε το νόμο 2725/1999, για εμπορική εκμετάλλευση, εφόσον οι χώροι αυτοί δεν είναι αθλητικοί.

Γι' αυτήν την εκμίσθωση, ως μίσθωμα, μαζί με τη χρήση του γηπέδου, η ΠΑΕ Αιγάλεω θα καταβάλλει ετησίως στο δήμο 100.000 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο 5% ανά έτος για 20 έτη. Επίσης, η ΠΑΕ θα αναλάβει όλα τα έξοδα συντήρησης, φύλαξης και φροντίδας του γηπέδου, με το ανάλογο προσωπικό. Δηλαδή, ένα δημοτικό στάδιο, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις ανάγκες για άθληση του λαού της πόλης, θα φυλάσσεται και θα χρησιμοποιείται κατ' αποκλειστικότητα από την ΠΑΕ.

Παράλληλα, οι εξέδρες του σταδίου θα έχουν νωρίτερα επισκευαστεί από τον ΟΠΑΠ. Η διοίκηση του Δήμου και ο ΟΠΑΠ υπέγραψαν συμφωνία ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Οπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Δ. Καλογερόπουλος (σ.σ.: πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Αιγάλεω), ο υφυπουργός Γ. Ορφανός παρέπεμψε το Δήμο στον ΟΠΑΠ. Από την πλευρά του, ο ΟΠΑΠ, ως «αντισταθμιστικά οφέλη» - όπως αναφέρεται στο ίδιο το συμφωνητικό - θα έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει τα διαφημιστικά του λογότυπα, στις φανέλες της ομάδας, στις κερκίδες και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο.

Στην ουσία, μετά από αυτές τις συμφωνίες - στις οποίες η διοίκηση του Δήμου έπαιξε καταλυτικό ρόλο - όλοι βγήκαν «κερδισμένοι», εκτός από τον αιγαλειώτικο λαό. Οπως σημειώνει η «Συμπαράταξη για το Αιγάλεω» σε ανακοίνωσή της, «η απόφαση αυτή αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή της παράταξης που σήμερα διοικεί την πόλη και είναι ταυτόσημη με την αντίληψη που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τον ένα ή άλλο τρόπο, να παραχωρεί δημοτικούς χώρους και λειτουργίες στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Είναι το μοντέλο, που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προωθεί με ταχύτερους ρυθμούς σήμερα και η κυβέρνηση της ΝΔ».

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΪΛΑΝ
Στις 8 Οκτώβρη η οριστική απόφαση

Σε «αναμονή» για έναν ακόμη μήνα παραμένει η υπόθεση της έκδοσης ή μη του Κούρδου αγωνιστή Σινάν Μποσκούρτ (Ταϊλάν), καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με χτεσινή απόφασή του ανέβαλε για τις 8 Οκτώβρη την έκδοση οριστικής απόφασης. Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου που συνεδρίασε σε Συμβούλιο ζήτησε συμπληρωματικές πληροφορίες και διευκρινίσεις από τις αρμόδιες γερμανικές διωκτικές αρχές για τον Κούρδο αγωνιστή. Εναντίον του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και έχει υποβληθεί από τη Γερμανία αίτηση έκδοσης προς τις ελληνικές αρχές.

Η διαδικασία έκδοσής του στη Γερμανία κινήθηκε με βάση αδικήματα για το οποία ο Ταϊλάν έχει ήδη δικαστεί και αθωωθεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη.

Ως γνωστό ο Ταϊλάν κατηγορείται για επιθέσεις σε τουρκικές τράπεζες με βόμβες μολότοφ και απόπειρες εμπρησμών, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, εννοώντας την πολιτική οργάνωση «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο» (αριστερή οργάνωση με αγωνιστική δράση στην Τουρκία της οποίας πολλά μέλη είναι φυλακισμένα στα Λευκά Κελιά) και για απόπειρες ανθρωποκτονίας. Και τα τρία αδικήματα κατά το κατηγορητήριο θεωρούνται κακουργήματα.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης της υπόθεσης στον Αρειο Πάγο πριν μια βδομάδα, ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Χρ. Λάμπρου είχε προτείνει τη μετατροπή των δύο από τα τρία κακουργήματα σε πλημμελήματα, τα οποία έχουν παραγραφεί κατά την εισαγγελική πρόταση.

Ο κατηγορούμενος Ταϊλάν πριν μια βδομάδα ανέφερε στο δικαστήριο ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος, σε περίπτωση που εκδοθεί από την Ελλάδα στη Γερμανία, να παραδοθεί τελικά στο καθεστώς της Τουρκίας.

Στο μεταξύ η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν σε χτεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Γερμανία ήθελε να δικάσει τον Ταϊλάν με αόριστες, αβάσιμες και αναληθείς κατηγορίες. «Αυτό όχι μόνο δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, συνεχίζει η Επιτροπή Αλληλεγγύης, αλλά μπορούμε να δείξουμε ότι πρόκειται για μια πολιτική σκευωρία πρώτου μεγέθους».

Τέλος, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι η αίτηση έκδοσης του υπουργείου Δικαιοσύνης της Γερμανίας έγινε κατά παράβαση του κοινού ποινικού δικαίου και στην πραγματικότητα αποβλέπει στη δίωξη του Ταϊλάν, λόγω της πολιτικής δράσης του κατά του αντιδημοκρατικού καθεστώτος της Τουρκίας.

Πολιτικό μνημόσυνο

Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και οι αγροτικοί και συνεταιριστικοί σύλλογοι της Λεπενούς, την Κυριακή 12/9/04, στις 10 π.μ., στην Κυψέλη Αιτωλοακαρνανίας.

Στη Βραζιλία αντιπροσωπεία της ΟΓΕ

Στη Βραζιλία θα βρεθεί από τις 13 μέχρι τις 19 Σεπτέμβρη 2004, αντιπροσωπεία της ΟΓΕ, με επικεφαλής την πρόεδρο Κ. Μπουντούρογλου, προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια συνδιάσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Γυναικών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Αλλαγές στην κυκλοφορία λόγω της διέλευσης της παραολυμπιακής φλόγας θα ισχύσουν σήμερα από τις 6 π.μ. μέχρι και τη λήξη της λαμπαδηδρομίας. Συγκεκριμένα, θα απαγορευτεί προσωρινά η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 10 π.μ. μέχρι τις 7 μ.μ. στους παρακάτω δρόμους:

Ηρώδειο - Δ. Αρεοπαγίτου - Β. Αμαλίας - Β. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Β. Κωνσταντίνου - Αρδηττού - Βουλιαγμένης - Καφαντάρη - Αναξάρχου (Ηπείρου) - Αλ. Παναγούλη - πλατεία Υμηττού - Κωνσταντινουπόλεως - Ηλιουπόλεως - Μ. Αντύπα - πλατεία Κανάρια - συνέχεια Μ. Αντύπα (δημαρχείο Ηλιούπολης) - Σ. Βενιζέλου - πλατεία 25ης Μαρτίου - Κύπριων Ηρώων - Γ. Παπανδρέου - Κύπρου (δημαρχείο Αργυρούπολης) - Δ. Γούναρη - Α. Παπανδρέου - Βουλιαγμένης - Ζεφύρου - πάρκο Εθν. Αντίστασης - Αγ. Ιωάννου - Βουλιαγμένης - Καραμανλή - Βάρης - Κορωπίου - πλατεία Ηρώων - πλατεία Δήμα - Βάκχου - Φλέμινγκ - Αλ. Παναγούλη - Δήμητρας - Αθηνάς (δημαρχείο Βουλιαγμένης) - πλατεία 24ης Ιουλίου.

Οι Ολυμπιακοί δεν έφεραν λοιμώξεις

Σε φυσιολογικά επίπεδα, χωρίς εξάρσεις σε σχέση με άλλες χρονιές, κυμάνθηκαν, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ), τα περιστατικά λοιμωδών νοσημάτων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την περίοδο, από την 1η έως τις 29 Αυγούστου 2004, καταγράφηκαν σύμφωνα με το ΚΕΕΛ συνολικά 419 κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων σε 69 νοσοκομεία των έξι «Ολυμπιακών νομών» (Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ηράκλειο, Ηλεία, Μαγνησία). Απ' τα κρούσματα αυτά, περισσότερα απ' τα μισά (220) αφορούσαν γαστρεντερίτιδες από σαλμονέλα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας εκδηλώθηκαν και επτά επιδημίες που σχετίζονταν με κατανάλωση τροφών ή νερού με περίπου πέντε έως 40 κρούσματα η καθεμιά. Καταγράφηκαν ακόμα 73 κρούσματα φυματίωσης, 31 περιστατικά ηπατίτιδας Β και C και μεμονωμένα κρούσματα άλλων νοσημάτων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ