ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /32
Ανταγωνιστείτε εργάτες

τ' αφεντικά κερδίζουν

Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Εις το όνομα του υγιούς ανταγωνισμού, διατάσσει η ΕΕ να αφεθούν ελεύθερα τα «φρουτάκια», ή, αλλιώς, «κουλοχέρηδες».

Στο όνομα του υγιούς ανταγωνισμού, έχουν, ήδη, αφεθεί ελεύθερες οι απολύσεις, καταστρατηγούνται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις.

Αύριο θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερο το εμπόριο ναρκωτικών και η πορνεία. Δεν είναι δυνατόν να βάζουμε εμπόδια σε μια καθαρά εμπορική δραστηριότητα. Πρέπει να αποφασίσουμε, ή θα ανήκομεν εις την Δύσιν ή θα συνεχίσουμε ως υπανάπτυκτοι Ανατολίτες.

Ευτυχώς, πάντως, που υπήρξε το ΠΑΣΟΚ στη ζωή μας και απολαμβάνουμε πλήρη πολιτική δημοκρατία. Δεν το έχουν μάθει, βέβαια, κάτι δύσμοιροι Σλαβομακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες, που ακόμα και σήμερα τους απαγορεύεται να έρθουν να προσκυνήσουν στους τάφους των γονιών τους. Ο Λιάνης να 'ναι καλά και θα το μάθουν κάποτε.

Υπερεικοσάχρονη λιτότης; Κύριοι, όσοι διαμαρτύρεστε, είστε εκτός γραμμής. Διαβάστε λίγο «Ελευθεροτυπία». Το ΠΑΣΟΚ σας έδωσε γενναίες αυξήσεις. Από την τσέπη τους, μάλιστα, τα βγάλανε. Κερδίσατε με ματωμένες απεργίες την κάθε δραχμή; Λαϊκισμοί. Πώς; Εσείς θυμάστε ότι το ΠΑΣΟΚ απαγόρευσε τις αυξήσεις και επέβαλε πρόστιμο στο «Ριζοσπάστη», γιατί παρέβη την απαγόρευση; Ε, είστε άρρωστοι αντιΠΑΣΟΚοι.

Ψιλά γράμματα, αφού πια ανήκομεν εις την Δύσιν. Αυτήν, που στήνει αγάλματα υπέρ των ναζί, που ζητά να δηλώσεις αν είσαι κομμουνιστής για να πάρεις άδεια εισόδου στις ΗΠΑ, που έχει σύστημα Σένγκεν. Αλήθεια, το Μεξικό, ο Παναμάς, η Βολιβία, η Βραζιλία, το Μαρόκο, ανήκουν στην Ανατολή; Και βρίσκονται σε διαρκή ανάπτυξη;

But, don't worry, φρουτάκια και κουλοχέρηδες ενόψει. Στην «Ελλάς», που αναπτύσσεται σε περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΤΕΣ...

ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ; «Διπλασιάζεται από τα 21 ευρώ στα 40 ευρώ το χιλιόλιτρο ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης. 70 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον φόρους θα πληρώσουν οι οικογένειες» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΦΑΝΤΑΣΟΥ... «Θα πρέπει οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση είναι υπερασπιστής των δικαιωμάτων και των κεκτημένων τους» (το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΤΖΑΜΠΑ ΤΡΕΧΕΙ Ο «ΘΕΣΜΟΣ»; «Στελέχη που πρόσκεινται στον Κ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι τα μέτρα (για τη νέα λιτότητα) είναι απαραίτητα, ο Κ. Καραμανλής όμως θα τα αποφύγει επειδή θέλει να πάει σε εκλογές τον Μάρτιο για να κερδίσει ένα χρόνο» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΧΟΡΟΠΗΔΑΓΑΝ; «Οι εργαζόμενοι δέχτηκαν με ικανοποίηση τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού. "Εμπιστευόμαστε τον λόγο του", έλεγαν χαρακτηριστικά ακόμη και συνδικαλιστικά στελέχη που δεν πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση» (ο Γ. Τράγκας στη «ΧΩΡΑ»).

ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ: «Οι Ελληνες εργαζόμενοι είναι οι πλέον ανασφαλείς μεταξύ των ανεπτυγμένων κρατών, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε σε 90 χώρες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας. Ο δείκτης εργασιακής ανασφάλειας στην Ελλάδα είναι υψηλότερος σε σύγκριση με τις ΗΠΑ που θεωρείται η χώρα με τις πιο ευέλικτες μορφές απασχόλησης και τις πιο εύκολες απολύσεις» (ο Π. Αμυράς στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΕΥΤΥΧΩΣ: «Επανέρχονται μέσω Βρυξελλών τα γνωστά "φρουτάκια" ή "κουλοχέρηδες", αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκριναν ότι η πλήρης απαγόρευσή τους αντίκειται στις διατάξεις περί ανταγωνισμού» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΤΡΙΠΛΗ δέσμευση υπέρ των εργαζομένων

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 39ΩΡΟ με φθηνές υπερωρίες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): 5 ΑΞΟΝΕΣ πολιτικής για τον εργαζόμενο

Η ΧΩΡΑ: «ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ» θα τηρήσω ό,τι έχω υποσχεθεί

ΕΘΝΟΣ: ΠΥΞΙΔΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την πορεία του ΠΑΣΟΚ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΠΕΝΤΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Η ΑΥΓΗ: Σχεδιάζουν με το βλέμμα στην προεδρική εκλογή

ΤΟ ΒΗΜΑ: «Τέρμα τ' αστεία με τη Δεξιά!»

Η ΝΙΚΗ: ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΤΕΛΟΣ

Ο ΛΟΓΟΣ: ΟΧΙ στη σκληρή λιτότητα

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ στο υπουργείο Παιδείας

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ της κτηματαγοράς

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΑΓΩΝΙΑΣ για τα παιδιά στη Ρωσία

ΤΑ ΝΕΑ: ΑΓΩΝΙΑ για την ώρα μηδέν

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΕΦΙΑΛΤΗΣ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): 97,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ οι ακάλυπτες επιταγές μόνο τον Ιούλιο!

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Επιπλέον φόροι 70 εκ. ευρώ στα νοικοκυριά για πετρέλαιο

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καμιά ανοχή! ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ συνεχίζονται...

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Είμεθα ΠΑΣΟΚ, διατί να το κρύψωμεν;

«Εγινε το 1981 πραγματική και ουσιαστική αλλαγή (...) αποκαταστάθηκε πλήρως η πολιτική δημοκρατία με μέτρα όπως η ελεύθερη επιστροφή των πολιτικών προσφύγων, η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης (... ) με γενναίες αυξήσεις στους κατώτερους μισθούς» (το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«Ανήκομεν εις τη Δύσιν»

«Η Ελλάδα ανήκει πραγματικά στη Δύση, την περιοχή δηλαδή του κόσμου όπου η Δημοκρατία είναι δεδομένη και η Ανάπτυξη διαρκής» (το κύριο άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).

Στην Ελλάδα της προόδου;

«Σκηνές τριτοκοσμικής χώρας εξελίσσονται στη Θεσσαλονίκη με βυτιοφόρα να μεταφέρουν νερό σε νοσοκομεία και πάνω από 500.000 πολίτες να αναζητούν εναγωνίως τρόπους εξεύρεσης νερού» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»)

Λαμπάδα στον Λαλιώτη

«Γύρω από το πλέον προνομιούχο "οικόπεδο" του λεκανοπεδίου της Αττικής, του χώρου δηλαδή του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων αξιοποίησης ακινήτων» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Οι εργολάβοι

«Τα δέντρα που φυτεύτηκαν στην Ομόνοια για τους Ολυμπιακούς θα απομακρυνθούν. Εργασίες θα γίνουν και στο Σύνταγμα. Μπουλντόζες θα δουν και οι Κολωνακιώτες. Εργοτάξιο θα στηθεί και στο Γκάζι» (το ρεπορτάζ στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ» (Ρίζου)).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ