ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Μάη 2004
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σειρά από εκδηλώσεις και περιοδείες, ενταγμένες στην προεκλογική εκστρατεία του ΚΚΕ, πραγματοποιούνται από τις Κομματικές Οργανώσεις. Μεταξύ αυτών:

Στην Αθήνα

- Αύριο Δευτέρα, σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καισαριανής, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει η Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Την Τρίτη, 11/5, στις 11.30 π.μ., στο «ΥΓΕΙΑ», θα περιοδεύσει ο Αντώνης Σκυλλάκος, βουλευτής του ΚΚΕ.

- Την Τρίτη, 11/5, στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» θα περιοδεύσει στις 9.30 π.μ. η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Την Τρίτη, 11/5, στην ΕΥΔΑΠ και τον ΟΤΕ Γαλατσίου θα περιοδεύσει ο Παναγιώτης Πάλμος.

- Την Τρίτη, 11/5, στο εμπορικό τρίγωνο, στις 11 π.μ., θα περιοδεύσει η Βούλα Ασημακοπούλου, ενώ ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος στις βιοτεχνίες του Μεταξουργείου.

Στον Πειραιά

- Αύριο Δευτέρα, σε εκδήλωση της Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων της ΚΟΠ, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΠ (Καραΐσκου 119), θα μιλήσει ο Σταμάτης Βάσσος, μέλος του ΓΠ της ΚΟΠ.

- Αύριο Δευτέρα, σε εκδήλωση της ΚΟΒ Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Κοκκινιάς - Κορυδαλλού, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νίκαιας, θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ.

Στην Αττική

- Αύριο Δευτέρα, στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση επαγγελματοβιοτεχνών στα γραφεία της ΠΑΣΥΜ, Λιοσίων 1, κεντρική πλατεία Μενιδίου, θα μιλήσει ο Βασίλης Μαμάης, μέλος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Φθιώτιδα

- Σήμερα Κυριακή, στις 8 μ.μ., πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις στην Υπάτη και την Πελασγία.

- Αύριο Δευτέρα, στις 8 μ.μ., στη συνοικία Γαλανέικα στη Λαμία.

Θάνατος αγωνιστή

Πέθανε χτες ο αγωνιστής Γιώργος Σφυρής από το Διόνυσο Βοιωτίας, πατέρας του συντρόφου Γιάννη Σφυρή, υπεύθυνου του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ και της συντρόφισσας Διαμάντως Κάπα, εργαζόμενης στο «Ριζοσπάστη». Η Διεύθυνση και το προσωπικό της εφημερίδας μας εκφράζουν στην οικογένειά τους θερμά συλλυπητήρια.

Συλλαλητήριο αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν, χτες το μεσημέρι, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από διάφορες περιοχές της χώρας, ζητώντας μόνιμη και σταθερή δουλιά. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η ΟΛΜΕ, ζητώντας την πρόσληψη των αναπληρωτών με 18μηνη προϋπηρεσία, κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων, που αποτελούν την έκφραση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και στο χώρο της εκπαίδευσης. Με αιτήματα που στρέφονται ενάντια στην ελαστικοποίηση την ερχόμενη Παρασκευή 14 Μάη, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει στάση εργασίας και διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Για τα 59 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη ο Κώστας Καπνιάς προσφέρει στο ηρωικό ΚΚΕ 100 ευρώ στη μνήμη της συντρόφισσάς του στη ζωή και στον αγώνα, οπαδού του ΚΚΕ και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Δήμητρας Καπνιά, των εκτελεσμένων από τους Γερμανούς τον Αύγουστο του 1944 πατέρα του Χρήστου Καπνιά και των συγχωριανών του Ζαχαρία Σακκά και Γιώργου Γαλάνη, του εκτελεσμένου από τους μοναρχοφασίστες το 1949 αδερφού του Αποστόλη Καπνιά και του αδερφού του Σταύρου Καπνιά, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε σε μάχη σε ηλικία 17 χρόνων.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Ο Δήμος Σπερχειάδας και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Σπερχειάδας και οι μαζικοί φορείς διοργανώνουν, την Κυριακή 16.5.04 εκδήλωση τιμής για τα 62 χρόνια από το ξεκίνημα του ένοπλου αγώνα της Εθνικής Αντίστασης από τον Αρη Βελουχιώτη και τους συντρόφους του από την Καλύβα του Στεφανή στη Σπερχειάδα.

Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν για την εκδήλωση στην Καλύβα του Στεφανή που θα αναχωρήσουν την ίδια μέρα ώρα 7 π.μ. από την πλ. Κάνιγγος. Πληροφορίες στα τηλ.: 210-8234296 και 210-8831368.

- Το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και το ΔΣ και ο Δήμαρχος Υμηττού διοργανώνουν την Κυριακή 16.5.04, εκδηλώσεις τιμής για την 60ή επέτειο του Κάστρου του Υμηττού.

Συνελεύσεις

-- Την Κυριακή 16 Μάη 2004 και ώρα 11.30 πμ στην αίθουσα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, στο κτίριο του Συνδέσμου στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα (στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής), αναμένεται να πραγματοποιηθεί οριστικά - καθώς προβλέπεται έλλειψη απαρτίας την Κυριακή 9 Μάη - η γενική συνέλευση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-74. Στην επαναληπτική αυτή συνέλευση της Κυριακής 16/5 σχηματίζεται απαρτία μόνο με τους παρόντες.

-- Η Πανικαριακή Αδελφότητα Αθηνών πραγματοποιεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση, την Κυριακή 16 Μάη 2004 ώρα 11 πμ στα γραφεία της, Κάνιγγος 23, 1ος όροφος - πλ. Κάνιγγος. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου ΔΣ θα γίνει στις 23 Μάη στον ίδιο χώρο και χρόνο από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Νέος αρχηγός ΓΕΣ

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας επέλεξε χτες ως νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού τον πρώτο στη σειρά Αντιστράτηγο Ν. Ντούβα, μέχρι χτες διοικητή της Πρώτης Στρατιάς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ