ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Μάρτη 2004
Σελ. /32
Κάλεσμα υπέρ του ΚΚΕ από την Αίγινα

Κάλεσμα ενίσχυσης και ψήφου στο ΚΚΕ απευθύνουν τριάντα εννέα ενεργοί πολίτες της Αίγινας, καλώντας παράλληλα τους συμπολίτες τους να γυρίσουν την πλάτη στους δύο μονομάχους του δικομματισμού.

Στο κάλεσμά τους επισημαίνουν: «Εμείς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε μέσα στην τοπική κοινωνία, διαπιστώνουμε καθημερινά ότι τα λαϊκά προβλήματα μεγαλώνουν και γίνονται ασήκωτα. Σαν αιτία διακρίνουμε, όπως και η πλειοψηφία πλέον των συμπολιτών μας, την ασκούμενη πολιτική. Πολιτική που επιβάλλεται από το καπιταλιστικό διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εφαρμόζεται από τη σημερινή κυβέρνηση. Την ίδια πολιτική όμως πρεσβεύει και ο άλλος πολιτικός εταίρος του δικομματισμού η Νέα Δημοκρατία, καθώς και τα μικρότερα κόμματα "ευρωπαϊκού" προσανατολισμού.

Οποιος, λοιπόν, από τους δυο μονομάχους κερδίσει στις εκλογές, ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα απολύτως!

Σας καλούμε να τους γυρίσετε την πλάτη και να τους χαλάσετε τα σχέδια. Ο καλύτερος τρόπος να επενδύσετε την ψήφο σας είναι η στήριξη του πολιτικού φορέα αντίστασης του ΚΚΕ, γύρω από τον οποίο μπορεί να συγκροτηθεί στέρεο μέτωπο αντίστασης, μέτωπο πάλης για ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.

Εκτιμάμε ακριβώς ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή από το γεγονός ότι ο λαός μας έχει αντιληφθεί ότι τον "δουλεύουν" και ότι η καθημερινή σκληρή πραγματικότητα ανατρέπει τις ωραιοποιήσεις που επιχειρούν».

«Απαραίτητη προϋπόθεση όμως ώστε να πιάσει τόπο η λαϊκή αγανάκτηση - καταλήγει το ψήφισμα - είναι η στήριξη του κόμματος που αποτελεί εγγύηση για ένα αγωνιστικό μέλλον, του ΚΚΕ. Τότε μόνο μπορεί να χαλάσουν τα σχέδια για επιβολή ακόμα πιο αντιλαϊκών επιλογών. Τότε θα δυναμώσει το λαϊκό κίνημα αντίστασης ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που γεννάνε τα προβλήματα και μέσα από κει θα προκύψει και η ενότητα όσων πραγματικά, και όχι στα λόγια, αντιστρατεύονται σ' αυτή την πολιτική».

1. ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ μέλος ΔΣ Ενωσης ΕΒΕ Αίγινας

2. ΒΑΡΖΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ μηχανουργός

3. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ σκηνοθέτης

4. ΒΟΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ πρώην πρόεδρος Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης

5. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ πλοίαρχος ΕΝ

6. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ συνταξιούχος ΝΑΤ

7. ΚΑΛΑΤΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ πρώην δημοτικός σύμβουλος - συνταξιούχος ΙΚΑ

8. ΚΑΜΠΑΝΑΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ συνταξιούχος ΤΕΒΕ

9. ΚΑΜΠΑΝΑΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ νοικοκυρά

10. ΚΑΡΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ συνταξιούχος ΙΚΑ

11. ΚΑΡΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ καλλιτέχνης

12. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ναυτικός

13. ΚΛΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ γλύπτης

14. ΚΟΤΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ νηπιαγωγός

15. ΚΟΤΤΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ μέλος ΔΣ Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας - συνταξιούχος ΤΕΒΕ

16. ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ξυλουργός

17. ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ξυλουργός - μέλος ΔΣ Ενωσης ΕΒΕ -αντιπρόεδρος Μορφωτικού Συλλόγου

18. ΚΟΥΠΑΡΟΥΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ συνταξιούχος βιβλιοθηκάριος

19. ΛΥΚΟΥΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ δασκάλα

20. ΜΟΙΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΖΑΧΑΡΗΣ) συνταξιούχος ΤΣΑ

21. ΜΠΑΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ξενοδοχοϋπάλληλος

22. ΝΤΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ δάσκαλος

23. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ συνταξιούχος ΙΚΑ

24. ΠΑΤΕΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ έμπορος

25. ΠΑΤΕΛΟΥ ΟΛΓΑ νοικοκυρά

26. ΠΟΥΝΤΟΣ ΝΙΚΟΣ λογιστής - δημοτικός σύμβουλος

27. ΡΟΥΤΣΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ υπάλληλος ΟΤΕ

28. ΣΙΜΕΡΔΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ μέλος ΔΣ Ενωσης ΕΒΕ Αίγινας

29. ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΥ ΦΡΑΝΣ κτηματίας

30. ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ ταμίας Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας

31. ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ συνταξιούχος ΙΚΑ

32. ΤΣΑΡΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ συνταξιούχος τραπεζικός

33. ΤΣΟΜΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ναυτικός

34. ΦΩΤΕΙΝΑΤΟΣ ΦΩΤΗΣ συνταξιούχος ΝΑΤ

35. ΦΩΤΕΙΝΑΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ νοικοκυρά

36. ΧΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ αντιστασιακός - εκδότης εφημερίδας

37. ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΞ ΔΙΟΝΥΣΗΣ συνταξιούχος ΤΕΒΕ

38. ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ξενοδόχος

39. ΧΕΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ξυλουργός

Στηρίζουν το ΚΚΕ καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Κάλεσμα για την εκλογική στήριξη του ΚΚΕ, απευθύνουν τέσσερις καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

«Το ΚΚΕ σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπου οι θεράποντες της Νέας Τάξης επιχειρούν να αφαιρέσουν κάθε λαϊκή κατάκτηση, να απαξιώσουν ιδανικά και οράματα, στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων με συνέπεια και χωρίς ταλαντεύσεις. Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές θα δώσει τη δυνατότητα στην εργατική τάξη της χώρας μας, όχι μόνο να αμυνθεί αποτελεσματικά, αλλά, κυρίως, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της αντεπίθεσης.

Εμείς, που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, καλούμε κάθε πολίτη που αισθάνεται ότι ο δικομματισμός προσβάλλει την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη του και ότι απειλεί με πλήρη αλλοτρίωση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων, που ήταν το αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, κάθε πολίτη που αγωνιά για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών, να στηρίξει αποφασιστικά τους συνδυασμούς του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας».

Το κείμενο υπογράφουν:

ΦΟΥΣΕΚΗΣ Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Τρύφων, Λέκτορας Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΒΑΡΕΛΑΣ Ερωτόκριτος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΤΣΕΛΩΝΗ Ανδρομάχη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Γιατί με το ΚΚΕ

Εχω 29 χρόνια πανεπιστημιακή εκπαίδευση και 47 χρόνια συνολικής παρουσίας στις αίθουσες διδασκαλίας, είτε ως μαθητής είτε ως δάσκαλος. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα το 15% για την Παιδεία που φωνάζαμε από τη γενιά του 114 και τη γενιά του Πολυτεχνείου παραμένει ακόμη μακρινός στόχος. Αυτή τη στιγμή διατίθεται μόλις 7% του προϋπολογισμού ή 3,5% του ΑΕΠ. Είμαστε η τελευταία χώρα στην ΕΕ σε δαπάνες Παιδείας - Υγείας και Πρόνοιας. Στην Παιδεία, μάλιστα, διεκδικούμε ρεκόρ, αφού προηγούνται 106 χώρες παγκόσμια με ψηλότερες σχετικές δαπάνες. Μας λένε πως αν ιδρυθούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια τότε θα καλυτερεύσει και το επίπεδο των δημόσιων πανεπιστημίων, επειδή θα αναγνωριστούν - λένε να γίνουν ανταγωνιστικά. Ποιον κοροϊδεύουν; Γιατί δε δίνουν χρήματα, για να βελτιωθούν τα δημόσια πανεπιστήμια, ώστε πλέον να μην έχουν θέση τα ιδιωτικά; Μας εμπαίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση!

Τι να πούμε για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία; Η μεταρρύθμιση Αρσένη, τα τελευταία 5 χρόνια είχε αποτέλεσμα το 40% των μαθητών να εγκαταλείψει το Γενικό Λύκειο, επειδή οι οικογένειες των εργαζομένων γονιών τους δεν μπορούσαν να πληρώνουν τα ποσά που χρειάζονται για να στηρίξουν τη ...«δωρεάν Παιδεία» με τα φροντιστήρια. Απ' αυτούς, το 50% οδηγήθηκε στα Τεχνικά Λύκεια με την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή. Και, το χειρότερο, οι υπόλοιποι μαθητές εγκατέλειψαν οριστικά το σχολείο με ό,τι αυτό σημαίνει.

Είμαστε με το ΚΚΕ, γιατί προτείνουμε και αγωνιζόμαστε για μια Παιδεία απόλυτα δωρεάν και δημόσια με ενιαία δωδεκάχρονη υποχρεωτική βασική εκπαίδευση που θα δίνει εφόδια, θα διαμορφώνει προσωπικότητες ικανές να αντιλαμβάνονται τον πραγματικό κόσμο και να διεκδικούν δικαιώματα. Κι αυτό θα αποτελεί προϋπόθεση, όχι μόνο για την είσοδο στα Πανεπιστήμια, αλλά και για την αναβάθμιση του μορφωτικού - πολιτιστικού και κοινωνικοοικονομικού επιπέδου του λαού.

Ομως, μαζί με την οικονομική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας, για να σπουδάσουν τα παιδιά, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, υποβαθμίζοντας παραπέρα την όποια δημόσια δωρεάν Παιδεία. Μεθοδεύουν, τελικά, την Παιδεία των χορηγών, την Παιδεία των ...fast food και της Κόκα Κόλα με προγράμματα σπουδών που θα καθορίζονται απ' αυτές, αντί να έχουμε ενιαίο περιεχόμενο σπουδών. Στο ίδιο μοτίβο της αποκεντρωμένης διάλυσης σχεδιάζεται και η «ανασύσταση» των ΑΕΙ, για μια ανώτατη εκπαίδευση προσαρμοσμένη απόλυτα στις ανάγκες της αγοράς με την ίδρυση «μη κρατικών μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων». Πάμε για Παιδεία πολλών ταχυτήτων σε βάρος των παιδιών της λαϊκής οικογένειας που τα θέλουν μισοκαταρτισμένα και επανακαταρτιζόμενα, απλώς, για να υλοποιούν τις πολιτικές τους για απασχολήσιμους εργαζόμενους με ελαστικά ωράρια μερικής απασχόλησης με μερική ασφάλιση ή ανασφάλιστους και «μερική ζωή»! Ε! όχι! Να μην τους αφήσουμε! Ψήφο στο ΚΚΕ.


Γιώργος ΣΙΣΚΟΣ
Πανεπιστημιακός, υπ. βουλευτής Φθιώτιδας του ΚΚΕ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ