ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Μάρτη 2004
Σελ. /32
Τα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών σε Αθήνα - Πειραιά

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν αύριο Κυριακή οι ετεροδημότες που μένουν σε Αθήνα και Πειραιά και έκαναν χρήση της δυνατότητας να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους. Παραθέτουμε τα σημεία στα οποία βρίσκονται τα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών και ο τρόπος με τον οποίο θα φτάσουν εκεί με τα μέσα μεταφοράς.

Ολοι οι ετεροδημότες που διαμένουν σε δήμους και κοινότητες των Νομαρχιών Αθηνών, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής θα ψηφίσουν στα εξής σημεία:

Στο Δήμο Αθήνας θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες των εκλογικών περιφερειών Ηπείρου, Κρήτης και Θεσσαλίας. Ψηφίζουν στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Από Αθήνα για το συγκρότημα Γκράβας υπάρχει η λεωφορειακή γραμμή 054 Χαλκοκονδύλη - Λαμπρινή - Περισσός, με αφετηρία την οδό Χαλκοκονδύλη.

Στο Δήμο Αιγάλεω ψηφίζουν οι ετεροδημότες της Πελοποννήσου. Ψηφίζουν στο 5ο Ενιαίο Λύκειο (Σουλίου και Πελοποννήσου), στο 7ο Δημοτικό Σχολείο (Πελοποννήσου 5) και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο (Πελοποννήσου 3), που βρίσκονται στο Αλσος Μπαρουτάδικου. Από Αθήνα για το Μπαρουτάδικο υπάρχουν οι λεωφορειακές γραμμές Α17 και Β17 Αθήνα - Κορυδαλλός, με αφετηρία την οδό Ζήνωνος, στην Ομόνοια.

Στο Δήμο Ηλιούπολης ψηφίζουν οι ετεροδημότες της Στερεάς Ελλάδας. Ψηφίζουν στο συγκρότημα Πολυκλαδικών Ηλιούπολης και συγκεκριμένα στα εξής σχολεία: 5ο Λύκειο (Παπαναστασίου και Λ. Βουλιαγμένης, είσοδος από Παπαναστασίου) και 5ο Γυμνάσιο (Βουλιαγμένης 521, είσοδος από παράδρομο Βουλιαγμένης). Από Αθήνα για το συγκρότημα Πολυκλαδικών Ηλιούπολης υπάρχουν οι γραμμές Α3 Αθήνα - Γλυφάδα και Β3 Αθήνα - Γλυφάδα, με αφετηρία την οδό Ακαδημίας, καθώς και η γραμμή 108 Ακαδημία - Ανω Καλαμάκι, με αφετηρία τις οδούς Σίνα και Πανεπιστημίου.

Στο Δήμο Καλλιθέας ψηφίζουν οι ετεροδημότες από Ιόνιο και Θράκη. Ψηφίζουν στο 6ο Λύκειο (Σωκράτους 218-220, Λυσικράτους, Ηρακλέους, δίπλα στο «Ωνάσειο»). Από Αθήνα για το «Ωνάσειο» υπάρχει η γραμμή Β2 Ακαδημία - Αγ. Κοσμάς, με αφετηρία τις οδούς Πανεπιστημίου και Σίνα.

Στο Δήμο Νέας Ιωνίας ψηφίζουν οι ετεροδημότες από τα νησιά του Αιγαίου, τα Κύθηρα και Αντικύθηρα. Ψηφίζουν στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο (Παπαφλέσσα 6). Στην οδό Παπαφλέσσα θα φτάσουν μέσω του «ηλεκτρικού σιδηροδρόμου», στάση Πευκάκια.

Στο Δήμο Νέας Σμύρνης ψηφίζουν οι ετεροδημότες της Μακεδονίας. Ψηφίζουν στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο (Αγ. Ανδρέου 2, δίπλα στο γήπεδο του Πανιωνίου). Στο γήπεδο του Πανιωνίου «φτάνει» η γραμμή 110 Σταδίου - Ν. Σμύρνη, με αφετηρία στην Πλ. Κολοκοτρώνη.

Οι ετεροδημότες του Πειραιά

Οι ετεροδημότες που διαμένουν σε δήμους και κοινότητες της Νομαρχίας Πειραιά θα ψηφίσουν στο Δήμο Πειραιά στα εξής σημεία:

Στο 11ο Γυμνάσιο Πειραιά (Σηραγγείου 5 και Μουτσοπούλου) ψηφίζουν οι ετεροδημότες Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Εβρου, Εύβοιας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Πρέβεζας και Φθιώτιδας. Στο 11ο Γυμνάσιο Πειραιά πηγαίνει η γραμμή του τρόλεϊ 20 Νέο Φάληρο - Καστέλα - Δραπετσώνα (στάση Σηραγγείου).

Στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Σανταρόζα 4) ψηφίζουν οι ετεροδημότες Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Καβάλας, Κοζάνης, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Σερρών, Αργολίδας, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δράμας, Ευρυτανίας, Α` Θεσσαλονίκης, Κορινθίας, Πέλλας, Πιερίας, Φωκίδας και οι ετεροδημότες από τα Κύθηρα και Αντικύθηρα. Στο 28ο Δημοτικό Σχολείο πηγαίνει η γραμμή τρόλεϊ 20 Νέο Φάληρο - Καστέλα - Δραπετσώνα (στάση Αγ. Αικατερίνη).

Στο 24ο και 22ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Λεωφ. Χατζηκυριάκου και Σαχτούρη) ψηφίζουν οι ετεροδημότες Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κυκλάδων, Λάρισας, Λασηθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Τρικάλων, Χανίων και Χίου. Στο 24ο και στο 22ο Δημοτικό Σχολείο πηγαίνουν οι γραμμές 909 Αγ. Βασίλης - Αγ. Σοφία - Κρατικό Νίκαιας, 904 ΗΣΑΠ Πειραιά - Φρεαττύδα και 300 Πλατεία Καραϊσκάκη - Τζάνειο.

Ο λαός και ιδιαίτερα οι αγρότες να στηρίξουν ΚΚΕ

Οι εκλογές της 7ης Μάρτη 2004, για το λαό και τον τόπο μας, είναι πολύ κρίσιμες - κρισιμότατες.

Γιατί, στις εκλογές αυτές ο λαός και ιδιαίτερα οι ΑΓΡΟΤΕΣ μας πρέπει να ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ και να ΨΗΦΙΣΟΥΝ το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Διότι:

1. Στη χώρα μας, τόσο στο απώτερο όσο και στο πρόσφατο παρελθόν και ιδιαίτερα στα τελευταία χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, που κυβερνούν εναλλακτικά τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την πολιτική που εφάρμοσαν, δεν προχώρησε η ανάπτυξη των δύο βασικών παραγωγικών και δυναμικών τομέων της ΓΕΩΡΓΙΑΣ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ που έπρεπε έτσι κι αλλιώς να προηγηθούν, ώστε να καταστούν τα προϊόντα τους προσιτά και ανταγωνιστικά στην ελληνική και ξένη αγορά. Και τούτο, άλλωστε, διότι η ανάπτυξη ενός τόπου εξαρτάται καθοριστικά από την ανάπτυξη των δύο αυτών τομέων. Το ΠΑΣΟΚ που είχε την κύρια ευθύνη ως κυβερνών κόμμα, αμέσως μετά την άνοδό του στην εξουσία το 1981, ακολούθησε μια στρεβλή πολιτική εντελώς αντίθετη με εκείνη που είχε διακηρύξει προεκλογικά και προγραμματικά στη Βουλή με το Συμβόλαιο με το λαό (τότε ήμουνα και εγώ βουλευτής). Αθέτησε την πολιτική του αυτή και σε συνέχεια, με διαδοχικά νομοθετήματα, προχώρησε σε μια συντηρητική πολιτική, χωρίς καν την καθιέρωση της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ, την ολοκλήρωση του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ και την αντιμετώπιση άλλων βασικών θεμάτων όπου είχε κατηγορηματικά υποσχεθεί και δεσμευτεί, για να καταλήξει μέχρι σήμερα σε υπεραύξηση των ανισοτήτων στη συγκεντροποίηση της εκμετάλλευσης σε λίγους με τα γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα τα οποία θησαύρισαν, με αποτέλεσμα οι φτωχοί Ελληνες, να γίνουν φτωχότεροι και περισσότεροι, καθώς και με μια σειρά άλλες ενέργειες σε όφελος της κυρίαρχης τάξης.

2. Ενας βασικός λόγος που πρέπει στις εκλογές αυτές να ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ οι συνδυασμοί σ' όλη τη χώρα του ΚΚΕ είναι - ότι το Κόμμα αυτό περισσότερο απ' όλα τ' άλλα, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ τα συμφέροντα, τις κατακτήσεις και τις διεκδικήσεις όλων των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, με συνέπεια, διότι έχει πάγια τέτοια προγραμματική κατεύθυνση και επιδίωξη.

3. Ο άλλος λόγος, είναι, από την πλευρά των εργαζομένων και γενικότερα των εκμεταλλευόμενων κοινωνικών ομάδων και τάξεων, που ποσοστιαία ξεπερνούν στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες όπως διαμορφώθηκαν το 70% ότι πρέπει να γνωρίζουν πως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος στις κρίσιμες φάσεις της Εθνικής μας ζωής, πρωτοστατώντας με σκληρούς αγώνες πατριωτικές και κοινωνικές προσφορές, με απειράριθμες θυσίες και μύριους εξοντωτικούς διωγμούς ΔΟΞΑΣΕ την πατρίδα μας.

Επίσης, το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, μαζί με το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΚΕ, δεύτερο μαζικό - τότε - ιδρυτικό Κόμμα του ΕΑΜ, στη μαύρη σκλαβιά της πατρίδας μας κάτω από την μπότα της φασιστικής Ιταλίας και της ναζιστικής Γερμανίας υπήρξε η ψυχή, ο κορμός και η κινητήρια δύναμη της ΔΟΞΑΣΜΕΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που ήταν από τις καλύτερες στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, συν τη μεγάλη συμβολή της στο ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, για το διώξιμο των κατακτητών από τα ελληνικά εδάφη.

Αυτή είναι - αντικειμενικά - η αλήθεια και η πραγματικότητα και όχι όσα διακήρυξε το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του κ. Γιώργος Παπανδρέου σ' όλη την προεκλογική περίοδο των εκλογών της 7-3-2004. Η δε ΝΔ ως κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης ευθύνεται ανάλογα, για τις θέσεις που πήρε πάνω σε ορισμένα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα της χώρας εθνικού, συνταγματικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, εξωτερικής πολιτικής Ασφάλειας της χώρας, κατεύθυνσής της προς την ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ως πάγιου ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ συστήματος της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ, ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΘΕΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ κλπ. που όλα αυτά και άλλα, με αποτέλεσμα βαριές και πολλαπλές συνέπειες για τον τόπο και το λαό μας, η ΝΔ ταυτιζόταν με το ΠΑΣΟΚ.


Του
Κώστα ΝΑΣΗ*
*Ο Κώστας Νάσης είναι Γενικός Γραμματέας του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΕ)

Πούλμαν για την επαρχία

Το ΚΚΕ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων του δρομολογεί λεωφορεία για το Αγρίνιο σήμερα Σάββατο, στις 10 π.μ. από την πλατεία Κοτζιά. Επίσης, πούλμαν δρομολογούνται για την Καρδίτσα, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, τις Σέρρες κ.ά. Οσοι ενδιαφέρονται, να επικοινωνήσουν άμεσα με τις αντίστοιχες Επιτροπές Ετεροδημοτών ή το Εκλογικό Κέντρο της Αθήνας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ