ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Γενάρη 2004
Σελ. /40
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα στη μάχη

Προσκλητήριο αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές απηύθυνε στα λαϊκά στρώματα της Μαγνησίας η ΝΕ του Κόμματος, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο νομό, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Μιλώντας ο Μ. Τσιώνας, Γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ υπογράμμισε πως τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο «μπορούν να εκφράσουν σήμερα με δυναμισμό, όχι μόνο την πολιτική πρόταση συσπείρωσης του ΚΚΕ, αλλά συνολικότερα τις ανάγκες, τους πόθους, τους καημούς της εργατικής λαϊκής οικογένειας».

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Μαγνησίας συμμετέχουν οι:

- ΓΚΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ. Γεννήθηκε στην Ευξεινούπολη και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Κατασκευαστής. Από το 1982 - πλην μιας τετραετίας - δημοτικός σύμβουλος Βόλου. Εκλέγεται βουλευτής Μαγνησίας από το 1996.

- ΛΟΥΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ. 49 χρονών. Μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ. Στις τοπικές εκλογές του 2002 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ.

- ΜΑΛΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΩ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Γιατρός - οφθαλμολόγος. Από το 1993 ζει και εργάζεται στον Αλμυρό στον ιδιωτικό τομέα. Ηταν υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Μαγνησίας το 2002. Μέλος του ΔΣ του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας και του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ.

- ΝΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. Γεννήθηκε στο Βόλο το 1960. Πρόεδρος της Ενωσης Τεχνιτών της ΔΕΗ και μέλος της διοίκησης της Ενωσης Πτυχιούχων Μηχανικών. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΑΣ στις νομαρχιακές εκλογές του 1998 και του 2002, όπου εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος. Μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. Γεννήθηκε στο Βόλο το 1951. Εργάζεται στον ΟΤΕ. Μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στο νομό Μαγνησίας. Εχει δραστηριοποιηθεί πολιτικά στο ΚΚΕ Εσωτερικού, την ΑΚΟΑ και την Κομμουνιστική Ανανέωση. Ηταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ το 1998 και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη ΔΑΣ το 2002.

- ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ. Γεννήθηκε στο Βόλο το 1961. Πολιτικός μηχανικός - κατασκευαστής. Ηταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ το 1998, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη ΔΑΣ το 2002 στο Δήμο Βόλου. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΜ την περίοδο 1998 - 2002.

Χαιρετισμό κατά τη χτεσινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές Νίκος Γκατζής, Αποστόλης Παπαδόπουλος και Διαμάντω Μάλτα.

ΣΑΜΟΣ
Ψηφοδέλτιο μάχης και ελπίδας

Σε κλίμα ενθουσιασμού για την επιτυχία του ψηφοδελτίου στο Νομό Σάμου, έγινε σε συνέντευξη Τύπου η παρουσίαση των υποψηφίων του ΚΚΕ από τον Γραμματέα της ΝΕ Σάμου Νίκο Σορόκο, ο οποίος χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο ως ψηφοδέλτιο μάχης και προοπτικής. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι:

- Αντώνης Μαλαγάρης, δικηγόρος, 57 χρόνων

- Μάριος Τσαντίρης εργάτης, 47 χρόνων,

Οι δύο υποψήφιοι παρουσίασαν την πολιτική πρόταση του Κόμματος και τις θέσεις του για τα λαϊκά προβλήματα και τα προβλήματα των νησιών του νομού.

Στη συνέντευξη Τύπου δηλώσεις υποστήριξης του ΚΚΕ και των υποψηφίων έκαναν οι, Αγγελική Βαλεοντή εκπαιδευτικός, υποψήφια του Κόμματος στις εκλογές του 2000, ο Δημήτρης Μαυρατζώτης γιατρός, δημοτικός σύμβουλος Πυθαγορείου, επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης, ο Νίκος Δεμερτζής γιατρός και η Αργυρώ Στεφανάκη γιατρός, πρόεδρος και αντιπρόεδρος, αντίστοιχα, της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη.

Επίσης, δηλώσεις υποστήριξης έστειλαν στην εκδήλωση οι δήμαρχοι Αγίου Κηρύκου Σπύρος Τέσκος, Ευδήλου Στέλιος Σταμούλος και Ραχών Ικαρίας Φανούρης Καρούτσος.

Στη συνέντευξη που πήραν μέρος εκπρόσωποι όλων των μέσων ενημέρωσης της Σάμου, παραβρέθηκαν ακόμη η Μαρία Λαμπρινού, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο νομαρχιακός σύμβουλος, επικεφαλής της ΝΑΣ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου Αντώνης Δράκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πυθαγορείου Τίμος Χατζηλαγός και Καρλοβάσου Γιώργος Παντάπασης, πρόεδροι και μέλη ΔΣ σωματείων και άλλων φορέων και πολύς κόσμος.

Νέες παρουσιάσεις ψηφοδελτίων

-- Σήμερα Παρασκευή, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ θα παρουσιάσει τα ψηφοδέλτια του Κόμματος στην Α' και Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση - παρουσίαση των υποψηφίων θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE.

-- Η ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ καλεί σε ανοιχτή συζήτηση την Κυριακή, 1 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Αντιγόνη», όπου θα γίνει και η παρουσίαση των υποψηφίων του Κόμματος στο νομό.

ΑΡΤΑ
Εκφράζουν όσους βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Νομό της Αρτας έκανε η ΝΕ Αρτας του Κόμματος στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Κρόνος» τη Δευτέρα 26/1/04.

Εκ μέρους της ΝΕ Αρτας εισηγήθηκε ο γραμματέας της, Γρηγόρης Καραγιάννης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους αγρότες, στους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, στη νεολαία, στις γυναίκες, στους άνεργους και στις άνεργες, στους συνταξιούχους που καθημερινά βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που επιβάλλουν ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΝΕ. Σημείωσε πως το ΚΚΕ στην 85χρονη πορεία του αγωνίστηκε μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως στην καθημερινή ζωή για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών για την Αρτα είναι;

1) ΓΛΥΝΑΤΣΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ: Οικονομολόγος, μέλος του ΓΠ Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ και πρόεδρος του ΕΚ Αρτας.

2) ΖΙΩΒΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: Φυσικοθεραπευτής, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ, νομαρχιακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο.

3) ΞΥΘΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Εμποροϋπάλληλος, διαιτητής ποδοσφαίρου Α Εθνικής κατηγορίας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρτας και πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων.

4) ΦΩΤΟΝΙΑΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Μαθηματικός, πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ