ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτεινούλα Γιαννούση
Φωτεινούλα Γιαννούση
Φωτο

Στη μνήμη της συζύγου μου ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ και για τα μεγάλα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ και 20 ευρώ στο παράρτημα Χαριλάου Θεσσαλονίκης της Εθνικής Αντίστασης, του οποίου ήταν μέλος.

Θανάσης Γιαννούσης

* * *

φωτο

Στη μνήμη του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ από τις Κομποτάδες Φθιώτιδας, προσφέρω 70 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Φθιώτιδας.

Οικονόμου Κατίνα

* * *

φωτο

Στις 17 Νοεμβρίου έφυγε για πάντα από κοντά μας ο σεβαστός μας σύζυγος και πατέρας ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ του Σπύρου, του οποίου το 40ήμερο μνημόσυνο θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου στην Παναγίτσα Νέου Ηρακλείου, στις 10 π.μ.

Γεννήθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας το 1928, αταλάντευτος οπαδός του ΚΚΕ, οργανώθηκε νέος στην ΕΠΟΝ. Ανιψιός του παλιού στελέχους του ΚΚΕ, πρώην Δημάρχου και βουλευτή Διονύση Μενύχτα, τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 60 ευρώ για την ενίσχυση του εκλογικού αγώνα, μέσω ΚΟΒ Ν. Ηρακλείου.

  • Επίσης στη μνήμη των αγωνιστών ΘΩΜΑ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑ του ΒΑΣΙΛΗ, αντί για λουλούδια, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ προσφέρει 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ν. Ηρακλείου.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών γονιών μου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ και ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΡΟΦΥΛΑ, του αδελφού μου ΕΠΟΝίτη ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΡΟΦΥΛΑ, που μαθητής Πρακτικού Λυκείου το 1943 την παραμονή της εθνικής μας γιορτής κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία του Επαρχείου στον Πύργο Ηλείας, η πρώτη αντιστασιακή πράξη στην πόλη του Πύργου. Στη μνήμη της αγωνίστριας αδελφής μου ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΣΤΡΟΦΥΛΑ - ΜΑΝΤΕΣΗ, που δολοφονήθηκε στις 4 Ιούνη στο Καταράχι Πύργου Ηλείας από τους Γερμανοτσολιάδες στα 35 χρόνια της, ενώ ο άνδρας της νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, ανάπηρος της Αλβανίας. Καθώς και στη μνήμη της αγωνίστριας αδελφής μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΣΤΡΟΦΥΛΑ - ΚΑΦΙΡΗ και του γαμπρού μου καπετάνιου του ΕΛΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΑΦΙΡΗ και στη μνήμη των θείων μου ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΓΩΣ προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αρχαίας Ολυμπίας.

Βάσω Γεωργούλη Στροφύλα

* * *

φωτ

Στη μνήμη των συντρόφων ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΛΗ και ΦΩΤΗ ΦΩΤΕΙΑΔΗ που έφυγαν πριν λίγες μέρες από κοντά μας, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αρχαίας Ολυμπίας για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Βάσω Γεωργούλη - Στροφύλα

* * *

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ και η γυναίκα του ΑΣΗΜΟΥΛΑ υπήρξαν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Ο θείος μου ΘΑΝΑΣΗΣ αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του οποίου υπήρξε ενεργό μέλος για την απελευθέρωση της πατρίδας από τους ξένους κατακτητές.

Γι' αυτό μετά την απελευθέρωση οι κυβερνήσεις της μισαλλοδοξίας τον βασάνισαν σκληρά και τον εξόρισαν στα Γιούρα.

Τον ίδιο καιρό οι παρακρατικοί του χωριού του πνίξανε τη γυναίκα του και θεία μου ΑΣΗΜΟΥΛΑ τη μέρα που πήγαινε στο κτήμα της, αφήνοντας ορφανά τα δυο μικρά παιδιά της.

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ
ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ
Στη μνήμη τους και σαν ελάχιστο φόρο τιμής προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Βύρωνα, στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η ανιψιά τους Κατίνα Μανιτάρα

* * *

Στη μνήμη των συναγωνιστών ΝΤΙΝΟΥ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΙΑΝΗ, ο Κώστας Ζαχαριάδης προσφέρει 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη όλων που έδωσαν τη ζωή τους σε ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΔΣ για τα ιδανικά του Σοσιαλισμού - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, προσφέρω 40 ευρώ σε ΕΕΔΥΕ-ΠΕΔΥΕ, 20 ευρώ στην ΕΕΔΑ, 20 ευρώ στη Δημοκρατική Μέριμνα, 30 ευρώ στο ΚΜΕ, 20 ευρώ στην ΚΝΕ, 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», 100 ευρώ, δεύτερη δόση στο ΚΚΕ, καθώς και στη μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, αλλά δε λύγισαν και συνέχισαν και συνεχίζουν τον αγώνα.

Διονύσης Καρράς

* * *

φωτο

ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ γεννήθηκε στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας από γονείς αγρότες, παντρεύτηκε στο Σερνικάκι Φωκίδας. Υπηρέτησε στον αλβανικό πόλεμο, στην κατοχή, στον ΕΛΑΣ και σε συνέχεια στο ΔΣΕ στο τμήμα του Καπετάν ΔΙΑΜΑΝΤΗ στον Παρνασσό. Εντιμος με ειλικρίνεια και συνέπεια ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του αγώνα, ώσπου το 1949 σκοτώθηκε στον Ελικώνα, αφήνοντας τρία ανήλικα παιδιά ορφανά.

Στη μνήμη του η Λύτρα Βαγγελιώ που υπηρέτησαν στις αρχές του 1948 στα τμήματα του Διαμαντή, προσφέρει μέσω ΚΟΒ Αγίου Παύλου, 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

ΦΩΤ.

Στη μνήμη των κομμουνιστών-μελών του ΚΚΕ, συγχωριανών μου από το Χαλαζώνι Φιλιατρών Μεσσηνίας (Κόκκινο χωριό ή Μικρή Μόσχα) - έτσι αποκαλούσαν το χωριό μας οι συνεργάτες του Μεταξά και οι αντίπαλοί μας - ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, γραμματέα στο χωριό μας, που πήρε μέρος στην ίδρυση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, αγωνίστηκε και σκοτώθηκε πολεμώντας, ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΕΝΥΧΤΑ, μέλους του ΚΚΕ, πρώτου κομμουνιστή δήμαρχου που εκλέχτηκε το 1934 στις Σέρρες, ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΓΑΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, ήρωα αγωνιστή, ΙΩΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, αντάρτη αγωνιστή του ΕΛΑΣ. Καθώς και στη μνήμη της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καματερού, 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

ΑΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ
ΑΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ
Ο σύζυγος της Ευανθίας Kυριαζοπούλου

Κώστας Κυριαζόπουλος

* * *

Η συντρόφισσα Πετρούλα Νικολοπούλου προσφέρει μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 30 ευρώ στη μνήμη των συντρόφων και φίλων μου ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, ΚΟΥΖΙΟΥΦΑ ΜΗΤΣΟΥ και ΖΩΗΣ, ΚΟΥΒΙΤΣΙΑΝΟΥ ΝΤΙΝΟΥ, ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ, ΖΩΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ, ΜΑΡΚΑΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ.

* * *

Η συντρόφισσα Πέπη Δαράκη προσφέρει μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών 70 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ στη μνήμη των χιλιάδων, αξέχαστων νεκρών κομμουνιστών που θυσίασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι στον άνισο και δύσκολο, αλλά όμορφο αγώνα μας.

* * *

φωτο

Στη μνήμη της μάνας και γιαγιάς ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, οι κόρες της Ευγενία και Κική και η εγγονή της Καίτη προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΛΑΦΙΩΤΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΛΑΦΙΩΤΗΣ
φωτό

Το Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003 θα γίνει το μνημόσυνο για τα 3 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μας

ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΛΑΦΙΩΤΗ

στο νεκροταφείο Λαυρίου στις 8.30 το πρωί.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Λαυρίου προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος το ποσό των 100 ευρώ.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Την Κυριακή 21/12/2003 και ώρα 10 π.μ. τελούμε ετήσιο μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος Πατησίων, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολυαγαπημένου μας πατέρα, αδελφού και εξαδέλφου

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΑΝΤΗ

Αντιστασιακού, ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Ο γιος: Αχιλλέας. Η αδελφή του: Πηνελόπη. Τα εξαδέλφια του: Σαράντης και Φωτούλα Μπαλέζου, Δέσποινα Μπαλέζου, Τάκης και Παναγιώτης Μπαλέζος, Χαράλαμπος και Ασπασία Ρούπα. Οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ