Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8760

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑ.Μ.Ε.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ Μισθοί με βάση τις ανάγκες

Αποφασιστικά στον αγώνα για μισθούς και μεροκάματα που να ικανοποιούν τις πραγματικές τους ανάγκες, καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Στην πορεία προς την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν τη δική τους σφραγίδα, καθώς έγινε καθαρό, ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει για άλλη μια χρονιά να καθηλώσει τους μισθούς στα όρια της φτώχειας που απαιτούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου.

Είναι ντροπή και κοροϊδία, καθώς σήμερα απαιτούνται τουλάχιστον 2.000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα για μια τετραμελή οικογένεια, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να δηλώνει ικανοποιημένη με βασικό μισθό γύρω στα 560 ευρώ, αν βέβαια αποφασίσουν οι «κοινωνικοί εταίροι» του ΣΕΒ και γι' αυτό.

Στο πρόσχημα που εκτοξεύουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους υπηρέτες, για τις «αντοχές της οικονομίας», οι εργαζόμενοι απαντούν: «Εμείς δεν αντέχουμε και άλλη φτώχεια»! Ακόμη περισσότερο, όταν αυξάνεται συνεχώς ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος και μια μικρή μειοψηφία απολαμβάνει περισσότερα από τους εργάτες - παραγωγούς του.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Γολγοθάς για τα λαϊκά νοικοκυριά

Γολγοθάς γίνονται οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για εκατοντάδες χιλιάδες εργατικές οικογένειες και τα άλλα λαϊκά νοικοκυριά. Η αφόρητη ακρίβεια σε όλο το φάσμα των ειδών λαϊκής κατανάλωσης και στα τρόφιμα αποτελεί πλέον τραγική πραγματικότητα, με την οποία τα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα, αδυνατώντας όλο και περισσότερο να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των ημερών, λόγω της ασυδοσίας των επιχειρηματιών που διαμορφώνουν τις τιμές και του στραγγαλισμού των εισοδημάτων τους


ΣΕΛ.  6


ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Ο λαϊκός ηγέτης

Το βιβλίο του Χρ. Θεοχαράτου,«ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - Ο λαϊκός ηγέτης - ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - Γνωστά και άγνωστα στοιχεία της εικοσαετίας 1973 - 1993», εκδόσεις «Τυποεκδοτική», είναι ένα έργο που - όπως επισημαίνει ο Χαρίλαος Φλωράκης στον πρόλογό του - «όλα όσα περιέχονται σ' αυτό είναι οι πρωτοβουλίες μου και η δράση μου στο Κόμμα, είναι η ακλόνητη πίστη μου στο σοσιαλισμό και στην τελική νίκη του»


ΣΕΛ.  13  -  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ