ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Απρίλη 2003
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενωμένοι οι εργάτες στο Πεδίον του Αρεως

Πλατιά απήχηση συναντά το κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου

Ούτε στιγμή ανάπαυλας δεν υπάρχει πλέον για συνδικαλιστές και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καθώς έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για τον ταξικό, ενωτικό, διεκδικητικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Ολες οι δυνάμεις διατίθενται για την οργάνωση και την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας αλλά και της κεντρικής συγκέντρωσης στην Αθήνα στο Πεδίον του Αρεως στις 10 π.μ. και την πορεία που θα ακολουθήσει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Για να στείλουν οι εργαζόμενοι ξεκάθαρο μήνυμα εκείνη τη μέρα ότι θα βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους ακόμα πιο απαιτητικά και διεκδικητικά με συντονισμένη δράση μέσα από ισχυρά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ.

Οπως σημειώνει και σε χτεσινή της ανακοίνωση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, οι συνδικαλιστές οργώνουν τους χώρους δουλιάς, τις εργατογειτονιές και τους βασικούς κλάδους ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για το αγωνιστικό - ταξικό - ενωτικό πλαίσιο που προβάλλει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Το κλίμα μέσα στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις είναι καλό και στις περιοδείες εκφράζεται η θετική απήχηση που είχαν οι μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

Οι προσπάθειες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να σπείρει συγχύσεις και αυταπάτες στους εργαζόμενους πέφτουν στο κενό. Κανένας εργάτης δε θέλει να γιορτάσει αγκαλιά με τους υπουργούς της κυβέρνησης που από την πολιτική της υποφέρουν οι μισθωτοί.

«Σήμερα όλοι βλέπουν ότι οι εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ έχουν τη δυναμική, το νεύρο και τους στόχους που έχει ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα», επισημαίνει η ΕΓ του ΠΑΜΕ για να συμπληρώσει καλώντας όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη συγκέντρωση της Αθήνας στο Πεδίον του Αρεως: Εκεί στην εργατική συγκέντρωση που θα ενωθούν οι απλοί άνθρωποι της δουλιάς απέναντι στα αφεντικά και την κυβέρνησή τους. Εκεί θα ενωθούν εργάτες κόντρα σ' όλους τους ιμπεριαλιστές, χωρίς να ξεχωρίζουν «καλούς και κακούς δολοφόνους». Εκεί θα ενωθούμε όλοι, όσοι απορρίπτουμε το αλισβερίσι με το ΣΕΒ. Εκεί θα συναντηθούμε όλοι όσοι στα λόγια και στα έργα είμαστε αλληλέγγυοι με τους λαούς που αντιστέκονται στη Νέα Τάξη και στους ιμπεριαλιστές.

  • Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την 1η Μάη αποφάσισε και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ.
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΜΕΤΡΟ
Μαζί στη συγκέντρωση που ενώνει τους εργάτες

Να δώσουν μαζικό, αγωνιστικό, διεκδικητικό «παρών» στην ταξική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που ενώνει τους εργαζόμενους και οργανώνεται από το ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως και να γυρίσουν την πλάτη στη φιέστα που διοργανώνουν την ίδια μέρα οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ μαζί με τους υπουργούς, κάλεσε χτες το πρωί τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στο Αιγάλεω ο Γιώργος Μαυρίκος μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στα πλαίσια εκδήλωσης που οργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων. Αναφερόμενος στη φιλολογία για δύο δήθεν συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά, ξεκαθάρισε: Για μας γίνεται μία συγκέντρωση των εργατών, εργαζομένων, υπαλλήλων, ανέργων νέων και συνταξιούχων στο Πεδίον Αρεως και γίνεται και μια συγκέντρωση των υπουργών και των βαστάζων τους, των ανθρώπων τους στα συνδικάτα που ψάχνουν να βρουν και εργαζόμενους να πάνε να γιορτάσουνε μαζί τους για να έχουν άλλοθι...

«Εμείς σαν ΠΑΜΕ, τόνισε, υποστηρίζουμε, ότι η ισχυρή Ελλάδα που θέλει ο πρωθυπουργός είναι στην ουσία μια Ελλάδα με ισχυρά τα αφεντικά και αδύναμους, ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους. Εμείς είμαστε αντίπαλοι αυτής της Ελλάδας, εμείς δουλεύουμε για μια Ελλάδα όπου πανίσχυρη θα είναι η εργατική τάξη και αυτό σημαίνει σταθερή δουλιά, καλό μισθό, εξασφαλισμένο μέλλον των παιδιών μας».

Προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Πεδίον του Αρεως ορίστηκαν όλες για τις 9 το πρωί στα παρακάτω σημεία:

  • ΟΜΟΝΟΙΑ: Εργαζόμενοι, ΟΤΑ, Οικοδόμοι, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Τηλεπικοινωνίες, Ενέργεια, Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών, 2ου Διαμερίσματος.
  • ΜΟΥΣΕΙΟ: Νεολαία, Φοιτητές, Σπουδαστές, Μαθητές, Εργαζόμενοι 7ου Διαμερίσματος και Βορειοανατολικών Συνοικιών, Καλλιτέχνες.
  • ΠΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ: Εργαζόμενοι 5-6ου Διαμερίσματος και Βορείων- Βορειοδυτικών Συνοικιών
  • ΒΑΘΗΣ: Σωματεία Ιδιωτικού Τομέα. Εργαζόμενοι Δυτικών Συνοικιών.
Οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα και για την οικονομική του ενίσχυση μπροστά στην Πρωτομαγιά του 2003, απευθύνει το ΠΑΜΕ προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές.

Για το σκοπό αυτό έχει ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, με αριθμό 129/5907-89/60.

Περιοδείες - εκδηλώσεις

Μέχρι την τελευταία στιγμή θα συνεχίζουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ να περιοδεύουν σε δεκάδες χώρους εργασίας, καλώντας τους εργαζόμενους σε ταξικό, ενωτικό, αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Σήμερα Τετάρτη, περιοδείες θα γίνουν: Στα εργοτάξια με οικοδόμους του ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολης, της J&P στο Ελληνικό και παραλιακής Φαλήρου, στις εγκαταστάσεις ΕΥΔΑΠ Λαοδικείας, ΦΑΓΕ, ΓΙΩΤΗΣ, ΤΡΙΟΥΜΦ, ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ, και στα εργοστάσια Μετάλλου ΒΙΑΝΕΤ, ΦΟΚΟ, ΚΑΛΗΣ, ΠΑΝΕΛ, ΠΛΑΡΤΕ, στο συνεργείο καθαριστριών Εφετείων και του Νοσοκομίου Παίδων «Αγία Σοφία», στα νοσοκομεία Γενικό Κρατικό Αθηνών και «Αγιος Σάββας».

Στο Γαλάτσι το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων οργανώνει σήμερα στις 7 το απόγευμα εκδήλωση στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης (παλιό τέρμα).

Την Πέμπτη περιοδείες θα γίνουν: Στα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας και ιματισμού ΜΑΚΟΠΛΕΞ, ΑΓΚΛΟΥΠΑ, BOSS, ΠΑΧΤΑ, ΠΕΡΛΑ, ΣΠΡΙΝΤΕΡ, συνεργείο καθαριστριών νοσοκομείου Παίδων «Αλ. Κυριακού», στα νοσοκομεία Λαϊκό και ΚΑΤ και στα εργοστάσια μετάλλου ΔΡΑΚΟΣ - ΠΟΛΕΜΗΣ, ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ, ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ