ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
Σελ. /40
Σήμερα το παναναπηρικό συλλαλητήριο

Δυναμικό «όχι» στο προμελετημένο έγκλημα κατά του ιρακινού λαού και στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτό, λένε σήμερα οι αγωνιστές ανάπηροι της Αττικής, συμμετέχοντας στην παναναπηρική συγκέντρωση ενάντια στον πόλεμο στις 5.00 μ.μ., στον πεζόδρομο της Κοραή στην Αθήνα και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία που διοργανώνει η Παναναπηρική Επιτροπή Φορέων, Κινήσεων, Συνδικαλιστών Ενάντια στον Πόλεμο.

Η Επιτροπή, που αποτελείται από οχτώ φορείς και πλήθος συνδικαλιστών του αναπηρικού κινήματος, εκφράζει τον αποτροπιασμό των αναπήρων για το προμελετημένο έγκλημα κατά του ιρακινού λαού και καταγγέλλει την τεράστια υποκρισία, αλλά και τη συνενοχή του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Καλεί τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να πάρουν μέρος στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, αλλά και σε αυτό που γίνεται στις 12 Απρίλη, μέρα η οποία έχει οριστεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης ως Παγκόσμια Μέρα κατά του Πολέμου και να απαιτήσουν άμεσα:

  • Να αποχωρήσουν όλα τα ξένα στρατεύματα εισβολής και κατοχής από το έδαφος του Ιράκ.
  • Να σταματήσει αυτή η φρίκη.
  • Να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
  • Να σταματήσουν οι δολοφονίες αθώων παιδιών, ηλικιωμένων, γυναικών και γενικότερα αμάχων.
  • Να απεμπλακεί άμεσα η πατρίδα μας από τον επιθετικό αυτό πόλεμο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ
Ολη η Ελλάδα στο πόδι

Eurokinissi

Πολλές αντιπολεμικές οργανώσεις, συνδικάτα εργαζομένων και μαζικοί φορείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, διοργανώνουν αντιπολεμικά συλλαλητήρια και εκδηλώσεις το ερχόμενο Σάββατο, 12 του Απρίλη.

Στην Αθήνα

Οι Επιτροπές Ειρήνης Δήμων Δυτικής Αθήνας (Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων, Καματερού) καλούν σε συγκέντρωση στο Περιστέρι, στην πλατεία Δημαρχείου στις 7.30 το βράδυ. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και γενικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ.

Επίσης, οι Επιτροπές Ειρήνης Δήμων Νοτιοανατολικής Αθήνας (Ηλιούπολης, Αγ. Δημητρίου, Δάφνης, Υμηττού, Αργυρούπολης, Ελληνικού, Γλυφάδας) καλούν σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, στις 7 το βράδυ. Θα μιλήσει η Βέρα Νικολαΐδου, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Μόνον οι λαοί μπορούν να σταματήσουν τους ιμπεριαλιστές και τα επιθετικά τους σχέδια - ήδη έχουν καθορίσει τα επόμενα θύματα, Συρία, Ιράν, Λιβύη, Υεμένη, ΛΔ Κορέας... - υπογραμμίζει το κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και της ΕΔΥΕΘ, για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιείται το Σάββατο 12 του Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην Πάτρα

Motion Team

«Ολοι στους δρόμους. Ολοι στον αποκλεισμό του αεροδρομίου του Αράξου». Με αυτό το σύνθημα, καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, το Σάββατο 12 του Απρίλη, στις 6 μ.μ., το λαό της Αχαΐας σε συμβολική περικύκλωση του αεροδρομίου του Αράξου.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας σημειώνει: «Το έγκλημα των ιμπεριαλιστών κατά του λαού του Ιράκ συνεχίζεται. Ο λαός του Ιράκ, που αντιστέκεται ηρωικά, αναγκάζει τους δολοφόνους να δείξουν το αληθινό, βάρβαρο πρόσωπό τους. Αυτήν την κρίσιμη ώρα έχουμε χρέος να δυσκολέψουμε το οπλισμένο χέρι των δολοφόνων».

Στις άλλες πόλεις

-- Στη Λάρισα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

-- Στο Βόλο, η φιλειρηνική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

-- Στην Καρδίτσα, αντιπολεμική συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Δικαστηρίων.

-- Στην Καβάλα, το αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία. Το διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας.

-- Στις Σέρρες, αντιπολεμική συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης.

-- Στη Βέροια στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Εληάς.

-- Στην Κοζάνη στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

-- Στη Φλώρινα στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

-- Στην Πτολεμαΐδα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

-- Στα Γρεβενά στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας διοργανώνει αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσει ο Δ. Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

-- Στα Γιάννενα, στις 12 μ., σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο καλεί η Επιτροπή Ειρήνης. Επίσης, σήμερα το απόγευμα στις 7 μ.μ. στο ΕΚ Ιωαννίνων καλεί σε σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης.

-- Στην Αρτα, στις 12 μ., σε συγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς καλεί η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων του Νομού Αρτας. Στη συνέχεια θα γίνει έκθεση έργων ζωγραφικής μικρών παιδιών στην πλατεία Αγίου Δημητρίου και θα παιχτεί το θεατρικό «Το γαϊτανάκι» από τα παιδιά.

-- Στην Πρέβεζα, στις 12 μ., σε συγκέντρωση στο Φόρο καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας.

-- Στην Ηγουμενίτσα, στις 12 μ., καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου η Αντιπολεμική Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Νομού Θεσπρωτίας.

-- Στο Αγρίνιο, στις 12 μ., καλεί στην πλατεία Δημοκρατίας η Επιτροπή Ειρήνης.

-- Στην Κέρκυρα, στις 10.30 π.μ., καλεί στην πλατεία Σαρόκο η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας.

-- Στη Λευκάδα, στις 8 μ.μ., καλεί στην κεντρική πλατεία η Επιτροπή Ειρήνης Λευκάδας.

-- Στη Σάμο, μηχανοκίνητη αντιπολεμική πορεία, στις 5 το απόγευμα, από το λιμάνι του Βαθιού έως το Καρλόβασι, όπου και θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμική συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία, οργανώνει η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη. Με ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου καλεί τους εργαζόμενους του νησιού να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση.

-- Στη Λέσβο, αντιπολεμικό προσκλητήριο στις 8 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς απευθύνουν η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου, το Εργατικό Κέντρο και η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Ξεσηκώνεται η Κρήτη

Αντιιμπεριαλιστικό προσκλητήριο προς το λαό και τη νεολαία της Κρήτης απευθύνουν οι τοπικές επιτροπές της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» του νησιού, για τις 12 του Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Κατά του Πολέμου, που έχει κηρύξει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης.

- Στα Χανιά:

  • Αύριο Παρασκευή 11 του Απρίλη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και γγ της ΕΕΔΥΕ, Θανάση Παφίλη, με θέμα: «Ο χαρακτήρας του πολέμου ενάντια στο Ιράκ, ο ρόλος της βάσης της Σούδας σ' αυτόν τον πόλεμο και οι επιπτώσεις από τη λειτουργία της».
  • Το Σάββατο 12 του Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Κατά του Πολέμου, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και συναυλία από τοπικά συγκροτήματα. Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι, θα ακολουθήσει αντιπολεμική διαδήλωση.

- Στο Ηράκλειο, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και κινητοποίηση το Σάββατο 12 του Απρίλη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λιονταριών.

- Στο Λασίθι, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 10 του Απρίλη, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης, της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αγίου Νικολάου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ