ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
Σελ. /40
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ενισχύεται σταθερά ο αγωνιστικός πόλος

Μεγάλη άνοδος της συμμετοχής και σαφής ενίσχυση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά, είναι τα δυο βασικά στοιχεία που κυριαρχούν στο αποτέλεσμα των φετινών φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών. Ο βάρβαρος ιμπεριαλιστικός πόλεμος εναντίον του λαού του Ιράκ και οι μαζική αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας στον τόπο μας, είναι από τους παράγοντες που συνέβαλαν καθοριστικά σ' αυτό το αποτέλεσμα. Η άνοδος της Πανσπουδαστικής - που σταθερά βέβαια σημειώνεται όλα τα τελευταία χρόνια στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές - σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη και την επιβράβευση που δέχεται από τους φοιτητές για τη συνεπή αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική της στάση, αλλά και για τη δράση της στο πλευρό των φοιτητών και των σπουδαστών ενάντια στην επίθεση που δέχεται η Ανώτατη Εκπαίδευση και τα δικαιώματά τους.

Από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα που άρχισαν στις 8 το βράδυ περίπου να έρχονται στα γραφεία της ΠΚΣ, φάνηκαν και οι σημαντικές επιτυχίες της. Ηταν πάρα πολλές οι σχολές που η ΠΚΣ κατέκτησε την πρώτη ή τη δεύτερη θέση, σημειώνοντας σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστό. Ενδεικτικά αναφέρουμε από τα αποτελέσματα των πρώτων 40 συλλόγων ΑΕΙ και των πρώτων 10 των ΤΕΙ, ότι στην Αρχιτεκτονική Βόλου υπερτριπλασιάζοντας τις ψήφους της αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη (από δεύτερη που ήταν πέρσι), επίσης, στο Μεταφραστικό Κέρκυρας αναδείχτηκε πρώτη δύναμη (από δεύτερη που ήταν) με διπλασιασμό των δυνάμεών της, το ίδιο στο Βιολογικό Ηρακλείου και στο Τμήμα Επιστήμης Τεχνών Ιωαννίνων. Διατήρησε την πρώτη θέση στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών Ιωαννίνων αυξάνοντας τις δυνάμεις της, καθώς και στο Φυσικό Ιωαννίνων, στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας (όπου έχει και αυτοδυναμία) και στους Νηπιαγωγούς Αθήνας.


Αντίστοιχα, τη δεύτερη θέση με σημαντική αύξηση των δυνάμεών της κατέκτησε: στην Πληροφορική Αθήνας, στο Γεωλογικό Αθήνας (με υπερδιπλασιασμό των δυνάμεών της), στο Ποιμαντικό Αθήνας, στο Εικαστικό Θεσσαλονίκης, Φιλολογικό Κομοτηνής, στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής Βόλου, στο Ιστορικό Κέρκυρας, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Χίου, στους Νηπιαγωγούς Αλεξανδρούπολης, στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας Αλεξανδρούπολης, στη ΣΤΕΓ Καρδίτσας. Παράλληλα, ήταν πάρα πολλοί οι σύλλογοι που μπορεί η ΠΚΣ να μην έλαβε την πρώτη ή τη δεύτερη θέση, σημείωσε όμως σημαντικές αυξήσεις σε ψήφους και ποσοστά και διπλασιασμούς των δυνάμεών της.

Ο κατάλογος όσο περνούσε η ώρα μάκραινε όλο και περισσότερο και η ικανοποίηση στα πρόσωπα των μελών της ΠΚΣ χθες το βράδυ, συνδυαζόταν με το αίσθημα ευθύνης που τους διακατείχε για τη συνέχεια του αγώνα στο πλευρό των φοιτητών, από αυτές τις καλύτερες θέσεις.


ΘΕΜΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
Μονόδρομος η γραμμή της ρήξης και της σύγκρουσης

Σε δήλωσή του για τις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης, τόνισε:

«Οι φετινές Φοιτητικές και Σπουδαστικές Εκλογές πραγματοποιήθηκαν υπό το κλίμα του άδικου και βάρβαρου ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Ιράκ, υπό το κλίμα των βομβαρδισμών, αλλά και της λαϊκής και νεανικής κατακραυγής ενάντια σ' αυτόν το βρώμικο πόλεμο. Για ακόμα μια χρονιά, παρουσιάζεται αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών και των σπουδαστών στις εκλογές.

Η σταθερή ενίσχυση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, της δύναμης που ανεβαίνει διακριτά σε ψήφους και σε ποσοστά, δικαιώνει τη θέση ότι η σύγκρουση και η ρήξη είναι μονόδρομος. Δείχνει την καθαρή ενίσχυση του ρεύματος της αντεπίθεσης στη νεολαία και τη συσπειρωτική δυναμική που έχει η πολιτική μας. Δημιουργούνται προϋποθέσεις αισιόδοξες για το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, ακολουθώντας και τις γενικότερες ανακατατάξεις που συντελούνται στη συνείδηση της νεολαίας, κόντρα στην πολιτική της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ