Ενα εξαιρετικά επίκαιρο άρθρο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, που φωτίζει πλευρές της πολιτικής του Κόμματος σχετικά με το «κίνημα κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης», τη διεθνοποίηση της ταξικής πάλης
Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για το νέο κίνημα που γεννήθηκε στο Σιάτλ, που αναπτύσσεται σε νέες συνθήκες, παίρνει νέες μορφές. Κινητοποιεί δυνάμεις που ήταν σε αδράνεια, προσελκύει την προσοχή και συγκινεί νέους ανθρώπους που ενηλικιώθηκαν σε συνθήκες νίκης της αντεπανάστασης και κυριαρχίας της αντισοσιαλιστικής υστερίας. Αποτελεί, όμως, παραποίηση της πραγματικότητας ότι ξεπήδησε έξω από την εργατική τάξη, ότι συνιστά άρνηση της πείρας της ταξικής πάλης του 20ού αιώνα. Μέσα στο κίνημα υπάρχουν και μετέχουν πολιτικές δυνάμεις, που άλλες διαδραματίζουν προωθητικό ρόλο, άλλες το ρόλο του πυροσβέστη. Αρκετοί, επίσης, από τους γνωστούς παγκοσμίως «αντιπαγκοσμιοποιητές» δηλώνουν και είναι αντικομμουνιστές, κυρίως είναι εχθρικοί προς την ταξική πάλη, οραματιστές του «ανθρώπινου καπιταλισμού». Το ΚΚΕ πάντα, και σήμερα ακόμα πιο πολύ, προσδίδει στρατηγική σημασία στο διεθνή συντονισμό και στην κοινή δράση, στη διεθνοποίηση του αγώνα των λαών. Η πρόοδος του κινήματος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία συντονισμού και κοινής δράσης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Τα ΚΚ μπορούν να παλέψουν καλύτερα για τη συνένωση και συμπόρευση δυνάμεων που έχουν διαφωνίες σε θέματα σοσιαλισμού, που δε διακηρύσσουν σήμερα το σοσιαλισμό, προσβλέπουν όμως σε μια σταθερή αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, σε ριζική αντίθεση με τους σημερινούς μονόδρομους.
Σε συναγερμό βρίσκονται οι Επιτροπές Ειρήνης, τα Συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και πολλές άλλες κοινωνικές και μαζικές οργανώσεις, προετοιμάζοντας τις μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις της 15ης Φλεβάρη, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Μέρα, όπου το μυριόστομο «ΟΧΙ στον πόλεμο, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τα παζάρια της νέας τάξης» των Ελλήνων εργαζομένων, θα συναντηθεί με αυτό των Ευρωπαίων συναδέλφων τους.
Η Λέσχη των φίλων του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη προσφέρει 3.000 δολάρια για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.
Ο Τάκης Πουλικαράκος προσφέρει στη μνήμη του αδελφού του Βασίλη 3.000 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αιγιάλειας.