ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Οχτώβρη 2002
Σελ. /32
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Θα νικήσει ο λαός και όχι τα μεγάλα συμφέροντα

Με σταθερό βηματισμό προς τη νίκη ο Χρήστος Κορτζίδης

Ο Χρήστος Κορτζίδης
Ο Χρήστος Κορτζίδης
Με τον αέρα της εντυπωσιακής συγκέντρωσης της προηγούμενης Πέμπτης, η «Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό», πραγματοποίησε χτες και νέα μεγάλη πετυχημένη συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών.

Και ενώ ο συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου και ο υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Κορτζίδης προχωρούν με σταθερό πλέον βηματισμό προς τη νίκη στις αυριανές εκλογές, ο συνδυασμός Εφραιμίδη, παρακάμπτοντας όλα τα σημαντικά προβλήματα του δήμου, έχει επιδοθεί τις τελευταίες μέρες σε μια ακατάσχετη κινδυνολογία, σε ένα «κυνήγι μαγισσών», με επίκεντρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Κινδυνολογία, κεντρικά εκπορευόμενη από τη Χαρ. Τρικούπη, η οποία μας γυρίζει πίσω στις μαύρες εποχές της μισαλλοδοξίας, του ακραίου αντικομμουνισμού, της ποινικοποίησης των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων. Προφανής, βέβαια, στόχος των εμπνευστών της, είναι η πόλωση του κλίματος. Η παράταξη Εφραιμίδη δεν έκανε καν τον κόπο να τοποθετηθεί στους δημότες του Ελληνικού για τα καυτά προβλήματα της πόλης. Να κάνει ένα στοιχειώδη απολογισμό του έργου της. Γιατί ο απολογισμός είναι ανύπαρκτος. Τσιμουδιά για το ξεπούλημα των πλαζ του ΕΟΤ σε ιδιώτες, για την άδεια λειτουργίας σε νυχτερινό κέντρο στην παραλία, για τη συμφωνία της στη δημιουργία συνεδριακού κέντρου στο αεροδρόμιο Ελληνικού, όπως και για την προοπτική οικοπεδοποίησης εκατοντάδων στρεμμάτων στο χώρο αυτό, το «φιλέτο» όπως το αποκαλούν.

Αντίθετα, η παράταξη Εφραιμίδη επιδίδεται σε μια χυδαία κινδυνολογία, που θυμίζει έντονα διαδηλώσεις κατσαρόλας στη Χιλή του 1973. Παραθέτουμε αποσπάσματα από την εφημερίδα του συνδυασμού Εφραιμίδη, που εκδόθηκε χτες, η οποία κυριολεκτικά ξεχειλίζει από λασπολογία και αθλιότητα. Εφημερίδα γραμμένη από ανθρώπους που έχουν ηττηθεί ηθικά και πολιτικά και έχουν αποδεχτεί το ρόλο του κυβερνητικού εντολοδόχου στο δήμο, έστω κι αν η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τσιμεντοποιήσει το Ελληνικό και να μετατρέψει σε Λας Βέγκας την παραλία του Σαρωνικού...

Από τη μεγάλη συγκέντρωση
Από τη μεγάλη συγκέντρωση
Διαβάστε και θαυμάστε: «Θα θυμηθείτε τις αντιδράσεις του κομματικού στρατού του ΚΚΕ και της ομάδας Κορτζίδη σε κάθε μια εκδήλωση που μαζεύει κόσμο. Στα κούλουμα, στο ποντιακό πανηγύρι, στις εκδηλώσεις για την πρωτομαγιά, στις εκδηλώσεις των Κρητών Ελληνικού, στην υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας με την εταιρία του 2004». Εκεί που η χυδαιότητα ξεχειλίζει, βέβαια, είναι στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Γράφουν ότι πιθανή δημοτική αρχή Κορτζίδη θα σαμποτάρει τους αγώνες, με απορριμματοφόρα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πικετοφορίες, πανό και σημαίες... Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η εμετική φυλλάδα διαπνέεται από έναν αντικομμουνισμό, της εποχής Μανιαδάκη και της πιο πρόσφατης εποχής Γεωργαλά, που μόνον αηδία και μπόχα αποπνέει.

  • Είκοσι μέλη της Πολιτικής Κίνησης του ΣΥΝ Ελληνικού, καταγγέλλοντας αντικαταστατικές μεθοδεύσεις από μια μειοψηφία - όπως τα ίδια λένε - της τοπικής οργάνωσης που οδήγησε να ληφθεί απόφαση για συνεργασία με το συνδυασμό Εφραιμίδη, συμμετέχουν με αντιπροσώπους τους στο ψηφοδέλτιο του Χρ. Κορτζίδη, ενάντια στο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα - όπως το αποκαλούν - το συνδυασμό Εφραιμίδη. Καλούν όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΝ Ελληνικού να στηρίξουν το αυτοδιοικητικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό».
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Σταθερά διεκδικούμε την πόλη μας

Οπως και πριν τις εκλογές, έτσι και μετά, όπως πάντα, ανεξάρτητα από τη δύναμή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» βρίσκεται στο πλευρό των Αθηναίων. Σ' αυτή τη βάση, χθες, ο νεοεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Χαλβατζής περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και μίλησε με δημότες για τα προβλήματά τους, για το β' γύρο των εκλογών, αλλά και για το κυβερνητικό όργιο της Κοκκινιάς. Παράλληλα, το αποτέλεσμα του α' γύρου συζητήθηκε σε πλατιά σύσκεψη της «Συμπαράταξης».

Συγκεκριμένα, χτες, συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών της «Συμπαράταξης», όπως η δημοτική σύμβουλος Ζ. Βαλάση και οι διαμερισματικοί σύμβουλοι Χρ. Χρήστου και Κ. Κεφάλα, ο Σπ. Χαλβατζής περπάτησε στην οδό Αθηνάς, στη Βαρβάκειο αγορά, στο Μοναστηράκι. «Και την επομένη των εκλογών εδώ είμαστε, δίπλα στους εργαζομένους, τους ανέργους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους», είπε συζητώντας με δημότες που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν.

Εξάλλου, σε μια πλατιά σύσκεψη όπου συμμετείχαν ο υποψήφιος δήμαρχος, οι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι της «Συμπαράταξης», έγινε μια πρώτη συζήτηση - εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι η «Συμπαράταξη» έδωσε μια σκληρή μάχη, με πολλές δυσκολίες, αποκλεισμούς από τα ΜΜΕ, αλλά και σε συνθήκες κοινωνικής διάβρωσης, αποϊδελογικοποίησης, αποπολιτικοποίησης μεγάλου τμήματος του πληθυσμού.

Υπογράμμισε ότι η «Συμπαράταξη» εμφανίστηκε προεκλογικά σωστή και πλήρης από άποψη θέσεων στα πολιτικά και άλλα σημαντικά ζητήματα. Οτι στην αντιπαράθεση με τους άλλους συνδυασμούς ήταν πειστική και όχι αφοριστική. Παράλληλα, αναφέρθηκε κι σε ορισμένες αδυναμίες και ελλείψεις που παρατηρήθηκαν, στην καλύτερη οργάνωση της δουλιάς που μπορούσε να έχει επιτευχθεί, με καλύτερη αξιοποίηση χρόνου και προεκλογικού υλικού.

Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκαν οι τοποθετήσεις και των λοιπών συμμετεχόντων στη σύσκεψη. Κοινή η πεποίθηση ότι τώρα χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να εξυπηρετηθούν οι λαϊκές ανάγκες. «Να το έχουμε καθαρό ότι έχουμε μεγάλο αγώνα μπροστά μας. Τα προβλήματα οξύνονται. Η οικονομική πολιτική, όλα δείχνουν ότι, θα συνεχίσει να επιτίθεται πιο βίαια στο εργατικό εισόδημα, στα κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, στη λογική της υποταγής στη Νέα Τάξη, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής.

Και κατέληξε: «Είμαστε σίγουροι ότι οι δυσκολίες δε θα μας φέρουν πίσω. Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" είναι ένα από τα μέσα που πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος των εργαζομένων. Οχι δηλαδή "Συμπαράταξη" για τη "Συμπαράταξη", αλλά για τους εργαζομένους, για το λαό της Αθήνας. Κι αυτό γιατί μαζί τους θα συνεχίσουμε σταθερά να διεκδικούμε την πόλη μας».

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ακυρο ή λευκό στο β΄ γύρο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ ανακοινώνει στο λαό του νησιού, ότι ο Γιάννης Τζούμας, διευθυντής των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της «Αλήθειας», δεν έχει καμιά οργανωτική σχέση με το Κόμμα μας, εδώ και αρκετό καιρό.

Κατά συνέπεια το πρωτοσέλιδο άρθρο του «Ελάτε στη θέση ενός αριστερού» στην «Αλήθεια» σήμερα (σ.σ.: χτες) 18/10/2002, όπου καλεί τους πολίτες της Χίου να ψηφίσουν κατά συνείδηση, απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του και δεν εκφράζει τις θέσεις του Κόμματός μας.

Κατανοητό είναι ότι οι θέσεις του ΚΚΕ εκφράζονταν, εκφράζονται και θα εκφράζονται μόνον από τις επίσημες ανακοινώσεις της ΚΟ Χίου του ΚΚΕ.

Για μια ακόμα φορά τονίζουμε την απαρέγκλιτη στάση και απόφασή μας για ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ στο β΄ γύρο των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ