ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Κάθε πόλη και μια γιορτή

Σε πολλές πρωτεύουσες νομών κορυφώνεται σήμερα και αύριο το ταξίδι του φετινού 28ου Φεστιβάλ, μεταφέροντας το ανατρεπτικό μήνυμα της ΚΝΕ παντού. Με την ολοκλήρωση αυτών των «κόκκινων γιορτών», τη σκυτάλη παίρνουν πολλές άλλες πόλεις και η Θεσσαλονίκη στις 12-14 Σεπτέμβρη στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ και η Αθήνα με το κεντρικό τετραήμερο στις 18-21 Σεπτέμβρη στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων κλείνουν και το φετινό «ταξίδι» του. Οι πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο είναι οι εξής:

Γιάννενα

Σήμερα, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στο Πάρκο Λιθαρίτσα το βράδυ θα μιλήσει ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα δώσει μεγάλη συναυλία ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ενώ θα συμμετάσχει, ακόμα, το μαθητικό ερασιτεχνικό συγκρότημα του 1ου ΕΛ. Αύριο, Κυριακή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Φοιτητικό ροκ συγκρότημα, αφιέρωμα στον Μπ. Μπρεχτ, συζήτηση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολιτισμός», αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο, ερασιτεχνικό συγκρότημα του ΤΕΕ και το μαθητικό ερασιτεχνικό συγκρότημα του 1ου ΕΛ.

Αγρίνιο

Διήμερες θα είναι οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που ξεκινούν σήμερα στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Πάρκο και θα μιλήσει ο Θόδωρος Τζιατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμα, ερασιτεχνικό μουσικό ΚΝίτικο συγκρότημα, συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη συμμετοχή του υποψηφίου νομάρχη της ΝΑΣ, Τίμου Παπανικολάου και της υποψήφιας δημάρχου της ΔΑΣ, Ελένης Καραγεώργου και θα κλείσει με λαϊκή βραδιά από τον Αγάθωνα. Αύριο Κυριακή, θα έχει ποντιακό χορευτικό, αφιέρωμα με απαγγελίες στον Γ. Ρίτσο, ομιλία από τον Θανάση Σιμούλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και ροκ συναυλία με τον Χριστόφορο Κροκίδη.

Χανιά

Στα Χανιά οι κεντρικές εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου και κορυφώνονται αύριο Κυριακή, που θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σήμερα Σάββατο, θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, γραμματέας Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ και μέλος του ΚΣ της Οργάνωσης, με θέμα: «Νέοι εργαζόμενοι μπροστά στον εργασιακό Μεσαίωνα και το ΑΑΔΜ ως μόνη προοπτική στην πάλη για τα δικαιώματά τους». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα ελληνική και ξένη μουσική από τον Χάρη Καλαμποκάκη, ελληνικούς χορούς από το συγκρότημα «Ψηλορείτης» και τέλος συναυλία με τον Γιάννη Νικολάου (πρώην «Λαθρεπιβάτες») και τη Νατάσα Πρωτοπαπαδάκη («Οκτάβα»).


Αύριο Κυριακή, πέρα από την ομιλία του Σπύρου Χαλβατζή για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις Δημοτικές - Νομαρχιακές εκλογές, θα πραγματοποιηθεί μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο από την Αλεξάνδρα (7ο ΕΛ) και τον Δημήτρη (4ο ΕΛ), κρητικοί χοροί από το συγκρότημα «Ψηλορείτης» του Κώστα Μπούζουκα και με τη λύρα θα συνοδεύει ο Γιώργος Μοτάκης. Τη βραδιά θα κλείσει το συγκρότημα «Pure Instict» του 3ου ΕΛ, με ροκ μουσική.

Κατερίνη

Στην Κατερίνη οι τριήμερες κεντρικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν χτες στο χώρο του 5ου Γυμνασίου, συνεχίζονται σήμερα και αύριο. Το σημερινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην παλλαϊκή κινητοποίηση που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ αύριο Κυριακή θα μιλήσει ο Κ. Βροχόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και θα δώσει μεγάλη συναυλία ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Κέρκυρα

Σήμερα, ξεκινάει και το κεντρικό διήμερο εκδηλώσεων στην Κέρκυρα, οι οποίες αρχίζουν στις 8.30 μ.μ., στην Πάνω Πλατεία. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική από ροκ συγκρότημα, θέατρο σκιών, συζήτηση με θέμα «Δράση Θεσσαλονίκη 2003», με τη συμμετοχή της Λ. Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, του Γ. Γκιώκα, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ και εκπροσώπου της ΚΝ Αλβανίας, ενώ θα κλείσει με το μουσικό συγκρότημα «Je' men fu».

Αύριο Κυριακή, οι εκδηλώσεις ανοίγουν με τραγούδια του αγώνα, θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, πολιτική ομιλία από τον Θόδωρο Γουλή, γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος και τέλος συναυλία από συγκρότημα έντεχνης μουσικής.

Κόρινθος

Σήμερα, ξεκινάει επίσης, το κεντρικό διήμερο στο Φλοίσβο, που περιλαμβάνει συζήτηση για τη μάχη των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κακούρου, υποψήφιου δημάρχου Κορίνθου, συναυλία με το ροκ συγκρότημα «Βυθισμένα Πετρώματα», ομιλία από τον Δημήτρη Σαρρή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και συναυλία.

Αύριο Κυριακή, θα δοθεί παράσταση από χορευτικό συγκρότημα της Περαχώρας, θα γίνει συζήτηση με θέμα «Ο εθελοντισμός ως εργαλείο της άρχουσας τάξης στη χειραγώγηση του λαού και της νεολαίας», το πρόγραμμα θα συνεχίσει με πολιτικό τραγούδι, ομιλία από τη Λουίζα Ράζου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.

Αίγιο

Αντίστοιχα, το διήμερο εκδηλώσεων στην παραλία του Αιγίου, που ξεκινάει σήμερα, στις 8.30 μ.μ. περιλαμβάνει: Συναυλία με το ροκ συγκρότημα «Φωνή Βοώντος», ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ και λαϊκή βραδιά. Αύριο Κυριακή θα γίνει διαγωνισμός γκράφιτι, συναυλία με ροκ συγκρότημα, ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ και ρεμπέτικη βραδιά.

Ρέθυμνο

Το Φεστιβάλ κορυφώνεται σήμερα, στο Ενετικό Λιμάνι και θα μιλήσουν ο Βασίλης Τριγωνάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ και ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής του ΚΚΕ, με θέμα «Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις - Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές». Το πρόγραμμα θα ανοίξει με έντεχνη μουσική από νεανικό φοιτητικό συγκρότημα και θα ακολουθήσει παραδοσιακή κρητική και έντεχνη μουσική, από το συγκρότημα του Μανώλη Σπυριδάκη.

Βέροια και Φλώρινα

Στη Βέροια, αύριο Κυριακή, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Εληάς θα μιλήσει ο Ν. Φρέγκογλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συναυλία.

Επίσης αύριο, στη Φλώρινα, στις 8 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία, θα μιλήσει ο Γ. Κορίτσας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στην Εθνική Αντίσταση και θα γίνει βράβευση αντιστασιακών συντρόφων. Θα ακολουθήσει συναυλία και χαιρετισμός από τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Παναγιωτίδη.

Βόλος

Οι κεντρικές εκδηλώσεις γίνονται αύριο, στο Πάρκο Ρήγα Φεραίου (Δημοτικό Θέατρο) όπου θα μιλήσει ο Αντ. Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Καρδίτσα

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν αύριο, στο Αθλητικό Πάρκο, όπου θα μιλήσει ο Κ. Παπασταύρου, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Τρίκαλα

Οι διήμερες εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο Κυριακή στο Πάρκο Ματσόπουλου, όπου θα μιλήσει ο Τ. Τσιόγκας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και βουλευτής του ΚΚΕ. Τη Δευτέρα 9/9, θα μιλήσει ο Αγ. Τριγάζης, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ