ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Ιούλη 2002
Σελ. /28
«Κόκκινοι» πράκτορες και «17Ν»...

Είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθεί κανείς στον πειρασμό για ορισμένες βέβηλες συγκρίσεις μεταξύ των «κόκκινων ομάδων» του FBI και της «17Ν»...

Του Στάθη από την«Ελευθεροτυπία»
Του Στάθη από την«Ελευθεροτυπία»
Τρομερή πραγματικά αυτή η πρωτοποριακή ιδέα του Προέδρου Μπους να συγκροτήσει ειδικές ομάδες πρακτόρων του FBI, οι οποίοι θα σκέφτονται και θα ενεργούν ως... τρομοκράτες, προκειμένου να εντοπίζουν τα «κενά» στο σύστημα ασφαλείας των ΗΠΑ... «Αγνωστο» γιατί, αυτές οι αποκαλούμενες «κόκκινες ομάδες» του FBI προκαλούν βέβηλες σκέψεις και ανορθόδοξους συσχετισμούς με τα «καθ' ημάς».

Αδύνατο σχεδόν, λοιπόν, να αντισταθεί κανείς στον πειρασμό να συγκρίνει τις ομοιότητες και τις διαφορές των «κόκκινων ομάδων» με την ...«17Ν». Κατ' αρχήν οι ομοιότητες. Και οι δύο «ομάδες» εργάζονται για την ασφάλεια του συστήματος. Βοηθούν να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα, κρατάνε σε εγρήγορση τις διωκτικές αρχές, δικαιολογούν τα τεράστια κονδύλια που ξοδεύονται για τους υπερτροφικούς μηχανισμούς καταστολής, κ.ο.κ...

Και οι δύο ομάδες, δεύτερον, παίζουν ένα ρόλο «υποκατάστατου» του εχθρού. Πολύ περισσότερο σήμερα που ο εχθρός δεν είναι ορατός διά γυμνού οφθαλμού και ολόκληρη «νέα τάξη» τρέχει πίσω από ένα σκιάχτρο («τρομοκρατία»). Και αν ακόμα δεν υπήρχαν, έπρεπε να ανακαλυφθούν. Τρίτον, έχουν και οι δυο το «κόκκινο» ως σήμα κατατεθέν. Διόλου τυχαίο βέβαια γιατί το «κόκκινο» έχει «κατοχυρωθεί» ως το χρώμα του «εχθρού».

Η μόνη διαφορά, που ίσως υπάρχει, αφορά τον τρόπο πληρωμής για τις υπηρεσίες τους. Οι «κόκκινοι» πράκτορες του FBI πληρώνονται κανονικά από τον κρατικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, ενώ άγνωστες παραμένουν, ακόμα, οι πηγές χρηματοδότησης της «17Ν»...

Δεν κομίζει κανείς γλαύκα στην Αθήνα... Πρόλαβε ο πατήρ Μπους: «Τέτοιες οργανώσεις, όπως η Αλ Κάιντα, δημιουργούνται από τη CIA. Και αν δεν τις δημιουργήσει, φροντίζει να διεισδύσει σ' αυτές για να τις χρησιμοποιήσει υπέρ των εθνικών συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών»! Οι κόκκινοι πράκτορες δεν είναι παρά η «Αλ Κάιντα εσωτερικού» των ΗΠΑ...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


ΤΡΟΜΟ-ΠΡΑΚΤΟΡΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ - ΑΝΑΛΥΤΕΣ!..: «Το πλέον πρωτοποριακό μέτρο θεωρείται η σύσταση ειδικών "κόκκινων ομάδων", οι οποίες θα αποτελούνται από ομοσπονδιακούς πράκτορες. Σκοπός των ομάδων αυτών είναι να κατανοήσουν και να αναλύσουν τον τρόπο σκέψης των τρομοκρατών, ώστε να είναι σε θέση να προβλέψουν πιθανές επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ» («ΒΗΜΑ»).

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ - «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ». «Αυξημένες αρμοδιότητες για τον πρόεδρο και τον αμερικανικό στρατό, αλλά και δημιουργία ειδικών ομάδων πρακτόρων, που θα σκέφτονται ως τρομοκράτες αναζητώντας αδύνατα σημεία του συστήματος, είναι μερικά από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος» («ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ «ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»: «Είναι κοινό μυστικό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκμεταλλεύονται το θέμα, και με τον "πόλεμο κατά τρομοκρατίας" θέλουν να υπαγορεύουν μέτρα, να εκβιάζουν και να πετυχαίνουν "συνεργασίες" με τις υπηρεσίες τους, ώστε να μπορούν να ελέγχουν την "παγκόσμια τάξη". Αυτό, άλλωστε, ήταν και είναι το παιχνίδι για την παγκόσμια ηγεμονία, που παίζεται τώρα με την επίσημη τρομοκρατία να ασκείται στο όνομα της "καταπολέμησης της τρομοκρατίας"» (Από το κύριο άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΟΙ «ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ»: «Ο αντιτρομοκρατικός αγώνας δε διεξάγεται από την κυβέρνηση Σημίτη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Αυτοί είναι υποχρεωμένοι να συνδράμουν στην επιχείρηση. Την επιχείρηση διευθύνουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανίας, με τη συμμετοχή και των Ισραηλινών... Με αιχμή τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας προωθείται μια ριζική αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού» (Από το κύριο άρθρο της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΤΑ ΝΕΑ: Πάνω από 10 ύποπτοι στην Ασφάλεια - ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ «ΣΚΟΥΠΑ» για 17Ν

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΟΠΤΩΝ «17Ν».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΞΗΡΕΣ... ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΑΝΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ.

ΤΟ ΒΗΜΑ: ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ - Η έρευνα στον κύκλο του κ. Αλ. Γιωτόπουλου.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΣΤΗΝ ΚΥΠ ΑΠΟ ΤΟ '84 Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΝΑΙ, ΗΤΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ!

ΧΩΡΑ: ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Σε κλοιό η όμορφη Μάγδα Καπε...- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΞΑΝΘΙΑ ΤΗΣ 17Ν.

ΑΥΓΗ: ΞΗΡΟΙ... ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ!

ΕΣΤΙΑ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τι προβλέπει το προσχέδιο Μπους - ΝΕΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΕΘΝΟΣ: ΠΟΣΟ ΠΕΦΤΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ - ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ.

ΒΡΑΔΥΝΗ: ΣΤΟ ΜΙΣΟ Ο ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ, ΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΤΟ 25% ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΘΑ... ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ».

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Και τα σκυλιά δεμένα...: «Η μέχρι τώρα στάση των διωκτικών αρχών καθώς η επιτυχία τους στην υπόθεση της τρομοκρατίας, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν με την κατασκευή ενόχων ή τη συγκάλυψη ευθυνών, δείχνει ότι ενεργούν χωρίς πολιτική ή κομματική σκοπιμότητα» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

«Εκ δεξιών»...: «Οι έρευνες για την εξουδετέρωση των Ελλήνων τρομοκρατών παίρνουν διαστάσεις πολιτικού θρίλερ. Πλησιάζουμε στο σημείο που πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: Πρώτον, ποια ήταν η ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική προέλευση των τρομοκρατών. Εάν, για παράδειγμα, αποδειχθεί ότι είχαν κάποια σχέση με το ΠΑΚ ή το ΠΑΣΟΚ και τις οργανώσεις του, τότε επηρεάζονται οι πολιτικοί υπολογισμοί και οι κινήσεις. Δεύτερον, ποια ήταν σε όλες τις περιόδους της τρομοκρατίας η καθοδήγησή της. Πρόκειται για αριστερούς διανοούμενους, για ανθρώπους που κινούνται στο σύστημα εξουσίας, για ξένες μυστικές υπηρεσίες; Τρίτον, πώς εξηγείται η άμεση ή έμμεση σύνδεση ορισμένων τρομοκρατών με στελέχη των αρχών ασφαλείας και η προκλητική ατιμωρησία των τρομοκρατών ιδιαίτερα κατά την περίοδο της "Αλλαγής"» (Από άρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ).

«Θέατρο ενημέρωσης»: «Σκηνή τέταρτη: Ο ίδιος "δημοσιογράφος" (υπόθεση εργασίας) διαβάζει την επομένη στις εφημερίδες: "Σε πρόγραμμα προστασίας ο Ξηρός. Ομολόγησε... Είπε ονόματα. Περιμένει με ανυπομονησία τον εισαγγελέα για να συζητήσουν". Σηκώνει πάλι το τηλέφωνο ο "δημοσιογράφος": "Τι γίνεται κύριε αρμόδιε;" ερωτά αφελώς. "Α, τους ευφάνταστους, κατάπτυστους, σεναριογραφούντες, δεν ντρέπονται λιγάκι;". "Ηθελα να ήξερα πού τα βρίσκουν αυτά"... Ελα μου ντε...» (Κατερίνα Κατή - Παναγιώτης Στάθης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ