Ας ελπίσουμε ότι οι Γάλλοι κομμουνιστές θα βρουν τη δύναμη να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και διδάγματα και να προχωρήσουν αποφασιστικά στην τόσο αναγκαία επανατοποθέτηση του ιστορικού ΚΚΓ στις ράγες του μαρξισμού - λενινισμού.
Συγκλονισμένοι δηλώνουν υπουργοί, διάφοροι βουλευτές και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τα εκλογικά αποτελέσματα της Γαλλίας και, ιδιαίτερα, με την άνοδο του Λεπέν και μιλάνε περί «πολιτικής αφασίας», «απαξίωσης της δημοκρατίας», «ενίσχυσης των ακροδεξιών αντιλήψεων και τάσεων», κλπ., κλπ. Η βασική αιτία, όμως, για όλ' αυτά και διάφορα άλλα παρόμοια δε βρίσκεται στη δήθεν πολυδιάσπαση της Αριστεράς, όπως λένε. Οι βασικές και κύριες ευθύνες βαραίνουν το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική του. Ευθύνες έχει, επίσης, και το ΚΚΓ, το οποίο όχι μόνο δεν αντιπάλεψε ουσιαστικά την πολιτική αυτή, αλλά συμμετείχε και στην κυβέρνηση της χώρας. Αυτή την κυβερνητική πολιτική αποδοκίμασαν και καταδίκασαν οι Γάλλοι εργαζόμενοι, αφού τη δοκίμασαν και γνώρισαν τις συνέπειές της, τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ας μην προσπαθούν, επομένως, οι εδώ ομοϊδεάτες των Γάλλων σοσιαλιστών, να βρουν εξιλαστήρια θύματα και ψεύτικες δικαιολογίες. Ας μην προσπαθούν, να συσκοτίσουν την αλήθεια και την ουσία των γενικότερων συμπερασμάτων, που αναδείχνονται από τα εκλογικά αποτελέσματα της Γαλλίας. Με άλλα λόγια, ας μην επιχειρούν να ρίξουν αλλού τις ευθύνες για την άνοδο, που παρουσιάζει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις. Η τελευταία οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του.
Τη δεκαετία του '90 πανηγύριζαν, που οι 13 από τις 15 κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ ήταν «κεντροαριστερές». Σήμερα, σε όλες σχεδόν τις χώρες αυτές, έχουμε φαινόμενα ή έστω «σταγονίδια» αντίστοιχα εκείνων της Γαλλίας. «Θεωρείτε το φαινόμενο τυχαίο;», ρωτήσαμε χτες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Κανένα φαινόμενο δεν είναι τυχαίο, σ' αυτό συμφωνώ μαζί σας», απάντησε ο Χρ. Πρωτόπαπας στο «Ρ», αλλά αμέσως μετά περιδινήθηκε επί μακρόν στα περί της «κεντροαριστεράς»... Συμπέρασμα; Ανεπίδεκτοι!
Απίθανο! Ρωτήθηκε ο Χρ. Πρωτόπαππας για το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει στους πολίτες, γεγονός που δημιουργεί συμπεριφορές ανάλογες με αυτές στη Γαλλία, και κείνος προσπάθησε να αποδείξει πόσο «καλό» είναι το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην πολιτική του για τους ...λαθρομετανάστες! Αλήθεια, η τακτική της σύνδεσης, έστω και έμμεσα, των μεταναστών με το αίσθημα ανασφάλειας και την άνοδο της ακροδεξιάς είναι καινούρια - «εκσυγχρονιστική» - μέθοδος για την αντιμετώπιση του φασισμού;
Αυτό κι αν είναι κοροϊδία: Με επίσημη ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών καλεί τους «λοιπούς κοινωνικούς φορείς ή μεμονωμένα τους πολίτες, που επιθυμούν να υποβάλουν σχετικές προτάσεις για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, να τις αποστέλλουν στη γραμματεία κοινωνικού διαλόγου»(!). Κατάλαβαν, φαίνεται, ότι ο στημένος διάλογος δεν πείθει και τους γεννήθηκε η ανάγκη να τον ...πλατύνουν με ό,τι βρεθεί γύρω - γύρω... Τόσοι παρατρεχάμενοι, από δω και από κει, όλο και κάποιοι θα τσιμπήσουν.
Πάντως, δεν άφησαν στο ΠΑΣΟΚ τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη. Κι έτσι, άπαντα τα στελέχη του Κινήματος ανακάλυψαν τον κίνδυνο της αναβίωσης της άκρας Δεξιάς και μας καλούν να αντιδράσουμε, ψηφίζοντας Παπουτσή!
Και γιατί, ρε παιδιά, να μη γλιτώσουμε, τόσο από την όποια αναβίωση της άκρας Δεξιάς έχετε στο μυαλό σας, όσο και από τις υπαρκτές και καθημερινές εκδοχές της δεξιάς πολιτικής, που αντιμετωπίζουμε καθημερινά; Ναι, ναι, και την «πράσινη» εννοούμε και τη «γαλάζια» και τα όποια σχέδια για κεντροαριστεροδεξιές...
ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μας για μια ακόμα φορά στους υπεύθυνους των ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών, που επέτυχαν να πανικοβάλουν τη χώρα ολόκληρη και να μας πείσουν ότι υπάρχει επιδημία μυοκαρδίτιδας.
Μάταια οι δυστυχείς γιατροί και επιστήμονες, που κλήθηκαν να δώσουν τα φώτα τους, προσπαθούσαν να δώσουν μια ρεαλιστική διάσταση της υπόθεσης. Η εντυπωσιοθηρία νίκησε κατά κράτος.
ΠΑΣΧΑ ΕΝΟΨΕΙ και οι τιμές άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους! Αμνοερίφια και οπωροκηπευτικά στα ύψη ενώ η κυβέρνηση λέει πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με εισαγωγές. Μάλλον, στα οικονομικά επιτελεία θα είναι όντως βδομάδα των παθών αυτή που έρχεται.
Οχι τίποτε άλλο, μα πρέπει να ανακοινώσουν και πληθωρισμό σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και είναι βέβαιο ότι για πολλοστή φορά οι αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης θα πάνε περίπατο.Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι η περίφημη εισοδηματική πολιτική του περίπου 2,5% σε κάτι τέτοιες εκτιμήσεις βασίστηκε και τώρα άπαντες καταλαβαίνουν πόσο «ρεαλιστική» ήταν.