ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Απρίλη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Να διεκδικήσουμε την πόλη μας

Μεγάλη η επιτυχία της χτεσινής εκδήλωσης στο θέατρο «Γκλόρια»

Ο λαϊκός βάρδος Δημήτρης Μητροπάνος και η Μαρία Ζευγώλη, στέλεχος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης
Ο λαϊκός βάρδος Δημήτρης Μητροπάνος και η Μαρία Ζευγώλη, στέλεχος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης
Η μάχη άρχισε. Στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο «Γκλόρια», χτες το απόγευμα, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» έδωσε το δικό της στίγμα, τη δική της άλλη πρόταση, με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής της και υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Σπύρο Χαλβατζή. Για μια Αθήνα, που στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο άνθρωπο, του χεριού και του πνεύματος.

Και ήταν όλοι εκεί. Εργάτες των χεριών και του πνεύματος, αγωνιστές της ένδοξης Εθνικής Αντίστασης και νεολαίοι, καλλιτέχνες και ηθοποιοί, μαχόμενες γυναίκες. Ανθρωποι που, άλλος λίγο-άλλος πολύ, θα βάλουν το λιθαράκι για μια Αθήνα προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των Αθηναίων. Προς όφελός τους. Που θα δώσουν τη μάχη για να «διεκδικήσουν την πόλη» τους. Την Αθήνα, που δικαιωματικά τους ανήκει.

Το θέατρο, όμως, φάνηκε εξαιρετικά μικρό για να χωρέσει τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί παρακολούθησαν τη συγκέντρωση από το φουαγιέ και τη στοά της Ιπποκράτους, μπροστά από το «Γκλόρια».

Ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας στη χτεσινή συγκέντρωση, σημείωσε: «Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" φιλοδοξεί να συμβάλει στη συμπόρευση και νίκη των δυνάμεων που, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και ειδικότερες πολιτικές επιλογές, θα εκφράσουν και θα φέρουν στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Θα παλέψουν για τα λαϊκά συμφέροντα, ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Για μια ανάπτυξη με κέντρο τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του, για μια άλλη πολιτική, άλλο ρόλο και περιεχόμενο στην ΤΑ».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Σπύρος Χαλβατζής ενώ απευθύνεται στους συγκεντρωμένους
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Σπύρος Χαλβατζής ενώ απευθύνεται στους συγκεντρωμένους
Νωρίτερα, την εκδήλωση άνοιξε ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος. Στη συνέχεια, το λόγο πήραν η Αλέκα Ζορμπαλά, δημοτική σύμβουλος, ο Ανδρέας Ζαζόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ο Χάρης Χαλβατζόγλου, πρόεδρος της ΟΒΣΑ, η Δέσποινα Σωτηροπούλου, μέλος του ΔΣ των Φαρμακοϋπαλλήλων, ο Αγάπιος Παπανεοφύτου, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Αλέκος Βερναρδάκης, συνδικαλιστής, ο Φοίβος Τσέκερης, γενικός γραμματέας της ΠΕΑΕΑ, η Βαγγελιώ Πλατανιά, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Αθήνας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, καθώς και η Σοφία Θωμάρεη, μέλος του Προεδρείου της ΟΓΕ.

Ποιοι παραβρέθηκαν

Στην κεντρική εκδήλωση της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» παραβρέθηκε πολυπληθής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ, Αλέκα Παπαρήγα, και τον επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ, Χαρίλαο Φλωράκη.

Ακόμα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Ελένη Μπεσμπέα, νομάρχης Αθηνών, Ελπίδα Παντελάκη, νομαρχιακή σύμβουλος Πειραιά, Θεοχάρης Παπαμάργαρης, νομαρχιακός σύμβουλος Αθήνας, Δημήτρης Κορέλλας, πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών, Νίκος Ρογκάκος, δήμαρχος Βύρωνα, Γιώργος Κατημερτζής, δήμαρχος Καισαριανής, Γεράσιμος Θεοδωράτος, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Αναργύρων, Σωσώ Αγαλιάνου, δημοτική σύμβουλος Αγ. Αναργύρων, Παναγιώτης Μακρής, επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, Οδυσσέας Τσουκόπουλος, τέως πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, Πέπη Δαράκη, λογοτέχνης, τέως δημοτική σύμβουλος Αθήνας, Θανάσης Φίλιας, τέως δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Από το συνδικαλιστικό κίνημα: Αντιπροσωπεία από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, αντιπροσωπεία από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας, οι Ανδρέας Ζαζόπουλος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Δημήτρης Βανδώρος, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Μπάμπης Τεννές, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ, Σωτήρης Μπαράτσης μέλος ΔΣ ΠΙΣ, Παναγιώτης Πάλμος και Ηλίας Σταμέλος, από το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Αντώνης Αντύπας, από το ΔΣ της ΟΤΟΕ, Βασίλης Δημόπουλος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», Αγγελική Σουλτανιά, μέλος του ΔΣ Ιδιωτικών Κλινικών, Βασίλης Καζάκος, μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ, Βασίλης Κολοβός, πρόεδρος ΠΟΘΑ, Ρούλα Ξαρχάκου, από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ.

Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μαζί με τη νομάρχη Αθήνας, Ελένη Μπεσμπέα
Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μαζί με τη νομάρχη Αθήνας, Ελένη Μπεσμπέα
Από τα μαζικά κινήματα: Αντιπροσωπεία Αντιστασιακών Αξιωματικών, αντιπροσωπεία της ΟΓΕ, αντιπροσωπεία από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και Αντιδικτατορικού Αγώνα, Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών, οι Θανάσης Παφίλης, γραμματέας Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, Βέρα Νικολαΐδου, μέλος Γραμματείας ΕΕΔΥΕ, Αθανασία Τζιώκα, από την ΠΕΔΥΕ, και Ηλίας Αχμέντ, από την Ενωση Εργαζομένων Μεταναστών από το Μπαγκλαντές.

Οι καλλιτέχνες: Κώστας Καζάκος, ηθοποιός, Δημήτρης Μητροπάνος, τραγουδιστής, Μαίρη Ράζη, ηθοποιός, Εύα Φάμπα, μουσικός, Ντενίζ Μπαλτσαβιά, ηθοποιός, Αγγελος Γόντικας, ζωγράφος, και Γιώργος Κακουλίδης, ποιητής.

Οι πανεπιστημιακοί: Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, πρύτανης ΕΜΠ, Γιάννης Βαβούρας, πρύτανης Παντείου, Ανδρέας Ανδρεόπουλος, αντιπρύτανης ΕΜΠ, Αγάπιος Παπανεοφύτου, καθηγητής Παντείου, Γιώργος Ρούσης, καθηγητής Παντείου, Δημήτρης Μανωλάκος, καθηγητής ΕΜΠ, Δήμος Μπαρτζώκας, καθηγητής ΕΜΠ, και Τηλέμαχος Λουγγής, διευθυντής ερευνών ΕΙΕ.

Οι δημοσιογράφοι: Νίκος Μολυβιάτης, Ελένη Τράιου, Νίκος Καραντηνός, Γιώργος Τσαπόγας και Βαγγέλης Οικονομίδης.

Οι προσωπικότητες: Μιχάλης Δεκλερής, τέως πρόεδρος Δ΄ τμήματος ΣτΕ, Γεράσιμος Ρηγάτος, γιατρός, διευθυντής Οικολογικής Κλινικής «Αγ. Σάββα», Δημήτρης Μαντζουράτος, γιατρός, διευθυντής καρδιολογικής κλινικής Νοσοκομείου Πατησίων, Ιρις Αυδή - Καλκάνη, συγγραφέας, Μέλπω Κεφάλα, δικηγόρος, και Θάνος Κωνσταντινίδης, ιατρός, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το κείμενο στήριξης της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και του υποψηφίου δημάρχου Σπύρου Χαλβατζή υπέγραψαν μεταξύ άλλων οι: Πέπη Δαράκη, λογοτέχνιδα, πρώην δημοτική σύμβουλος Αθήνας, Εύα Φάμπα, κιθαρίστρια - μουσικός, Μπάμπης Τεννές, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, Σωτήρης Μπαράτσης, μέλος του ΔΣ ΠΙΣ, Τηλέμαχος Λουγγής, διευθυντής ερευνών ΕΙΕ, Ειρήνη Ματζούρη, ιατρός, Παναγιώτης Πάλμος, αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Εύα Μελά, ζωγράφος, Γιώργος Καταχανάς, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ, Χαρίδιμος, από το Θέατρο Σκιών, Νίκος Μολυβιάτης, δημοσιογράφος, και Θανάσης Φίλιας, τέως δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την εκδήλωση θα έχει ο «Ρ» αύριο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ