ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Μάρτη 2002
Σελ. /48
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Στη μάχη των εκλογών με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή

Πραγματοποιεί εκδήλωση τη Δευτέρα, 1η Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στο θέατρο «Γκλόρια»

Στη μάχη των δημοτικών εκλογών, ρίχνεται και τυπικά τη Δευτέρα, 1η Απρίλη, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», στην εκδήλωση στο θέατρο «Γκλόρια» (Ιπποκράτους 7) και ώρα 7.30 μ.μ., με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης, Σπύρο Χαλβατζή.

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «καλεί όλους όσοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την πόλη τους, όλους αυτούς που αγωνίζονται για τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας και των εργαζόμενων κατοίκων», να δώσουν μαζικό «παρών» στην εκδήλωση. Η Συμπαράταξη «θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για μια διαφορετική αντίληψη για το ρόλο και το περιεχόμενο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές».

Αλλωστε, «η μέχρι σήμερα δράση μας για τα προβλήματα των εργαζομένων, των μικρομεσαίων της πόλης, της εργαζόμενης διανόησης, της νεολαίας, των γυναικών, της τρίτης ηλικίας, των οικονομικών μεταναστών, για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, οι παρεμβάσεις για τη δημόσια Παιδεία, τη δημόσια Υγεία, τον πολιτισμό και την ειρήνη, οι θέσεις και οι δράσεις μας για το περιβάλλον, για τους ελεύθερους χώρους, τις αρνητικές επιπτώσεις από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, είναι η εγγύηση για τη συνέχεια της πάλης μας στους δύσκολους αγώνες που μας περιμένουν».

Ποιος είναι

Ο Κώστας Τζατζάνης είναι αρχιτέκτονας - πολεοδόμος, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, 57 ετών, πολύτεκνος. Αναγνωρισμένος επιστήμονας με τίτλους σπουδών και μελετητικές εργασίες σαν ερευνητής σε πολλούς τομείς και σε πολεοδομικές και θέματα χωροταξικά ή θέματα Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης κλπ. Εργάζεται σήμερα για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

Προδικτατορικά διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής του ΕΚΠ. Συμμετείχε σε αντιδικτατορικές οργανώσεις και υπήρξε μέλος του Γαλλικού ΚΚ, καθώς και του ΚΚΕ από το 1970 μέχρι και σήμερα. Από το 1979 ως το 1986 και από το 1995 ως σήμερα εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στους λαϊκούς αγώνες στο χώρο του Πειραιά. Μετά το θάνατο του Παναγιώτη Σαλπέα εκλέχτηκε επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση».

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Απλώνει τα φτερά της

Μεγάλη σύσκεψη της παράταξης στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, σύσκεψη της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», με τη συμμετοχή δημοτών από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Αγάπιος Σαχίνης, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στους στόχους της παράταξης και στο σχεδιασμό των παρεμβάσεων για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη. Ακόμη, στην ανάγκη η δημοτική παράταξη, με τη δράση της, το επόμενο χρονικό διάστημα να κάνει μια τεράστια προσπάθεια, ώστε να μεταφέρει τη συζήτηση από τα πρόσωπα στην πολιτική που πρέπει να υλοποιηθεί για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Υπογράμμισε πως σ' αυτήν την κατεύθυνση η δράση της παράταξης στα Δημοτικά Διαμερίσματα πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες, στις ευθύνες της πολιτικής που ακολουθείται από τη Διοίκηση του δήμου και των κυβερνήσεων. Από τη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχτηκαν σε όλο τους το μεγαλείο τα τεράστια προβλήματα και η υποβάθμιση όλων των συνοικιών, που βρίσκονται εκτός του κέντρου του δήμου, ο ρόλος που μπορούν να παίξουν τα Διαμερισματικά Συμβούλια, η ανάγκη για την αναβάθμιση του ρόλου τους με αρμοδιότητες και πόρους.

Τονίστηκε η μεγάλη σημασία που έχει η συνέχιση της προσπάθειας για την ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση ανθρώπων, που μοιράζονται με την παράταξη την αγωνία, τους προβληματισμούς, τη σκέψη και τα οράματα για το νέο σύγχρονο ρόλο που πρέπει να παίξει η πόλη.

Τέλος, συγκροτήθηκαν πέντε Γραμματείες - μια σε κάθε Διαμέρισμα - για τον καλύτερο συντονισμό των παρεμβάσεων της δημοτικής παράταξης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ