ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Απρίλη 2002
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης την Τετάρτη

Στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών

Δημήτρης Μητροπάνος
Δημήτρης Μητροπάνος
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνουν η Παλαιστινιακή Παροικία, η «Πολιτιστική Παρέμβαση», η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», πολιτικές νεολαίες (ΚΝΕ, Ν. ΠΑΣΟΚ, ΟΝΝΕΔ, Ν. ΣΥΝ, Ν. ΔΗΚΚΙ), η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΑ και δήμοι της Αθήνας, την Τετάρτη 10 του Απρίλη, στην πλατεία Συντάγματος, στις 7.30 το απόγευμα. Στη συναυλία, μήνυμα αλληλεγγύης θα διαβάσει ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι: Χαρούλα Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργος Ανδρέου, Δήμητρα Γαλάνη, Νίκος Ζούδιαρης, Χρήστος Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Δημήτρης Μητροπάνος, Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής, Τάνια Τσανακλίδου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μπάμπης Τσέρτος, Μανώλης Φάμελος, Μαρία Φαραντούρη, Λάκης Χαλκιάς. Επίσης, συμμετέχουν η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», οι «Ακτιβ Μέμπερ» και οι «Μάτζικ Ντε Σπελ». Ενώ αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει προσπάθεια να ακουστεί ζωντανά, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η φωνή του Παλαιστίνιου ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε προχτές, Παρασκευή, ο Αμπντάλα Αμπντάλα, Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα, εκ μέρους των Παλαιστινίων χαιρέτισε όλους τους Ελληνες για τις πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης δηλώνοντας: «Η συνέχιση αυτών των κινητοποιήσεων θα υποχρεώσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να υποχωρήσουν. Η μάχη που δίνει ο λαός της Παλαιστίνης δεν είναι απλή. Είναι μια μάχη κατά της επιθετικότητας, της αδικίας, της αλαζονείας της δύναμης, υπέρ της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης. Σ' όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις υψώνεται η παλαιστινιακή μαντίλα, σύμβολο αγώνα όλων των ανθρώπων. Η νίκη των Παλαιστινίων θα αποτελέσει νίκη όλων των κινημάτων της ελευθερίας και της δικαιοσύνης».

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην «Πολιτιστική Παρέμβαση», που είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συναυλίας αλλά και για τη στήριξη που δίνει στον παλαιστινιακό αγώνα από την αρχή της δεύτερης Ιντιφάντα.

Χάρις Αλεξίου
Χάρις Αλεξίου
Ελευθερία Αρβανιτάκη
Ελευθερία Αρβανιτάκη
Δήμητρα Γαλάνη - Τάνια Τσανακλίδου
Δήμητρα Γαλάνη - Τάνια Τσανακλίδου
Θάνος Μικρούτσικος
Θάνος Μικρούτσικος
Γιώργος Νταλάρας
Γιώργος Νταλάρας
Μίκης Θεοδωράκης
Μίκης Θεοδωράκης
Ελένη Τσαλιγοπούλου
Ελένη Τσαλιγοπούλου
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Για το διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας

Εκδήλωση με θέμα «Ελληνοτουρκικός διάλογος - Εθνική Αμυνα - Αιγαίο - Κύπρος», διοργανώνει την Τετάρτη 10 του Απρίλη στο Πολεμικό Μουσείο η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ). Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γ. Τριάντης.

Ομιλητές σύμφωνα με το πρόγραμμα θα είναι οι παρακάτω: εισηγητής εκ μέρους της ΚΕΘΑ ο Αντώνης Κακαράς, αρχιπλοίαρχος ε.α., εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Αποστολάκης, βουλευτής πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, εκ μέρους της ΝΔ ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής, τομεάρχης Εθνικής Αμυνας του ίδιου κόμματος, εκ μέρους του ΚΚΕ ο Ορέστης Κολοζώφ, βουλευτής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος, εκ μέρους του ΣΥΝ ο Χαράλαμπος Πρωτόπαπας, πρώην υπουργός, εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ ο Σπύρος Κουτσουβέλης, εκπρόσωπος Τύπου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ο Δημήτριος Δήμου, αντιστράτηγος ε.α. επίτιμος αρχηγός της Α' Στρατιάς καθώς και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, ο Θέμος Στοφορόπουλος, πρέσβης επί τιμή. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση και κλείσιμο από τον εκπρόσωπο της ΚΕΘΑ.

ΒΟΥΛΗ

Την Τρίτη 9/4/2002, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή, με θέμα τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική. Η συζήτηση διεξάγεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση ΝΕΤ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ