ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
Σελ. /40
Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ
Παλλαϊκό αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 του Νοέμβρη

Θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 το απόγευμα, και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Με δελτίο Τύπου, το οποίο δημοσιοποίησαν οι φορείς και οι προσωπικότητες που συμμετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη, ενημερώνουν το λαό και τη νεολαία της Αθήνας:

«Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την κινητοποίηση του λαού της Αθήνας κατά του πολέμου αποφάσισε η ευρύτατη σύσκεψη μαζικών φορέων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, και την οργάνωση συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα την Πέμπτη 8 του Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. με πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Ο άδικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατά του λαού του Αφγανιστάν, που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή της ΕΕ, δολοφονεί καθημερινά αθώους, καταστρέφει περιοχές, δημιουργεί εκατομμύρια πρόσφυγες και έχει στόχο τον έλεγχο της Ευρασίας, μιας περιοχής μεγάλης οικονομικής σημασίας, καθώς επίσης και την παγκόσμια κυριαρχία. Με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, λαοί ολόκληροι και χώρες μπαίνουν στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, ενώ παράλληλα προωθούνται μέτρα περιορισμού των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για να χτυπηθούν τα κινήματα που αναπτύσσονται κατά της "νέας τάξης πραγμάτων".

Η ανθρωπότητα σύρεται σε γενικευμένες συγκρούσεις με απρόβλεπτες συνέπειες, στο βωμό της εξυπηρέτησης των κερδών του κεφαλαίου και της παγκόσμιας κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού.

Η ελληνική κυβέρνηση, με τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο και είναι συνένοχη στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος των λαών της περιοχής.

Υψώνουμε τη φωνή μας κατά του πολέμου, συντασσόμαστε με τους λαούς που ζητούν ειρήνη και καλούμε το λαό να κινητοποιηθεί και να απαιτήσει:

- Να σταματήσει ο πόλεμος.

- Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας

- Διεύρυνση και όχι αφαίρεση των ατομικών και λαϊκών ελευθεριών.

- ΟΧΙ στην τρομοκρατία του πολέμου, ΟΧΙ στον αυταρχισμό.

ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΡΑ

Οι μαζικές οργανώσεις που πήραμε μέρος στη σύσκεψη κινητοποιούμαστε στους χώρους δουλιάς, στη συνοικία, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, οργανώνουμε πολύμορφες δραστηριότητες για να εκφραστεί η αντιπολεμική φωνή του λαού μας.

Καλούμε το λαό της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου της Αττικής σε παλλαϊκό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 8 του Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Συνεχίζουμε σε όλους τους χώρους εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και καλούμε όλους να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΚΑΜΙΑ ΣΙΩΠΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ