ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αρχισαν τα όργανα...

Ο Νινιάδης πέτυχε δύο γκολ σε βάρος του Ηρακλή

Sportidea

Ο Νινιάδης πέτυχε δύο γκολ σε βάρος του Ηρακλή
Επεισοδιακή, αν μη τι άλλο, ήταν η αυλαία του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η 1η αγωνιστική δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού σε αρκετά γήπεδα, οι περσινές συνήθεις εξωαγωνιστικές... κραυγές, αμαύρωσαν τη φετινή πρεμιέρα. Χαρακτηριστική, ήταν η «κοκορομαχία» μεταξύ Αγγελου Φιλιππίδη και Σωκράτη Κόκκαλη που ξεκίνησε μετά το παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη. Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» ορμώμενος από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μέσα στο γήπεδο μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, έκανε λόγο για «καλύβες και πολυτελή διαμερίσματα», φωτογραφίζοντας έτσι τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο οποίος χτες ανέφερε πως «δεν ασχολούμαι με τις φαιδρότητες ενός απλού υπαλλήλου του Βαρδινογιάννη». Ετσι, όπως ήταν φυσικό, το αγωνιστικό μέρος του αγώνα στη Νέα Σμύρνη πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2 (Κάφαλης 37', Μουζάουι 60' - Ολισαντέμπε 45+, Κωνσταντίνου 54'), αποτέλεσμα που από τη μια χαροποίησε τους γηπεδούχους και από την άλλη προβλημάτισε τους «πράσινους» που επιθυμούσαν μια καλή αρχή. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα όχι μόνο έχασαν τους βαθμούς της νίκης και τον Κωνσταντίνου που τραυματίστηκε και ίσως απουσιάσει από τον αυριανό αγώνα με την Αρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έμειναν πίσω από τον μεγάλο αντίπαλό τους Ολυμπιακό, ο οποίος πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ηρακλή. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέβαλαν το «Γηραιό» με 3-0 (Νινιάδης, 43', 45' πεν., Γιαννακόπουλος 53'), σε ένα παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι αντιστάθηκαν μόνο μέχρι το 43', αφού ο Ολυμπιακός από κει και πέρα, πήρε την κατάσταση στα... χέρια του.

Σε ένα άλλο γήπεδο, σ' αυτό της Τούμπας, το μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής δεν «έβγαλε» νικητή, αφού ΠΑΟΚ και Αρης αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 1-1 (Οκκάς 72'- Λιολίδης 66'). Και αυτός ο αγώνας όμως πέρασε σε δεύτερη μοίρα αφού οπαδοί των δύο ομάδων συνεπλάκησαν έξω από το γήπεδο, ενώ ένας φίλαθλος τραυματίστηκε από αεροβόλο όπλο. Αντίθετα από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, η έτερη «μεγάλη» της κατηγορίας ΑΕΚ, πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα επικρατώντας εκτός έδρας του Ιωνικού με 2-1 (Τσάρτας 5', Λάκης 52'- Βιλανάκης 79'). Νικηφόρα, παράλληλα, ξεκίνησε και η Παναχαϊκή, η οποία πάντως δεν απέφυγε να αντικρίσει επεισόδια στην έδρα της. Μετά το υπέρ της 5-3 (Επαλέ 8', Κομπαγιάσι 10', Γκουζιώτης 45+, Μεϊδάνης 46' αυτ., Κεφαλάς 50' - Μακρής 54', Χλωρός 60', Μεϊδάνης 64') κόντρα στο Αιγάλεω, οπαδοί των δύο αντιπάλων συνεπλάκησαν. Στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια, το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο ΟΦΗ που επικράτησε στην Κρήτη του Εθνικού Αστέρα με 2-0 (Γκόμεζ 29', Σοάρες 37') και ο Ακράτητος. Η ομάδα των Ανω Λιοσίων κατέβαλε με 2-0 (Βελέντζας 7', Ζιάκας 85') την Ξάνθη και πήρε τους τρεις πρώτους της βαθμούς στην Α' Κατηγορία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ηθικόν ακμαιότατον

Για μία νέα επιτυχία που θα ξεπεράσει και την ισοπαλία στο «Ριαθόρ», βρίσκεται στη Γαλλία ο Ολυμπιακός, προκειμένου να αντιμετωπίσει σήμερα το βράδυ τη Λιλ (21:45 ΜΕΓΚΑ). Οι πρωταθλητές, μετά την επιτυχημένη πρώτη για το ελληνικό πρωτάθλημα, σκέπτονται μόνο τους Γάλλους αλλά και τα προβλήματά τους. Από την αποστολή απουσιάζουν οι Τζόρτζεβιτς και Ζε Ελίας, αλλά όπως τόνισε ο προπονητής των πειραιωτών, Τάκης Λεμονής, κατά την αναχώρηση της ελληνικής ομάδας, τα κενά θα καλυφθούν από τους παίκτες που θα αγωνιστούν. «Για εμάς δεν αλλάζει η φιλοσοφία στο παιχνίδι μας, λόγω των απουσιών. Σίγουρα πρόκειται για σημαντικούς παίκτες, αλλά πιστεύω ότι τα κενά τους θα τα αναπληρώσουν αυτοί που θα αγωνιστούν». Ο Λεμονής μίλησε και για τη δυσκολία των αγώνων, αλλά επισήμανε πως το 2-2 με τη Λα Κορούνια θα αναγκάσει τη Λιλ να υπολογίσει παραπάνω την ομάδα του. «Μετά την αναβολή του αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνωρίζαμε ότι μας περίμεναν δύο δύσκολες αναμετρήσεις εκτός έδρας. Θέλουμε να γυρίσουμε ευχαριστημένοι από τη Γαλλία και για αυτό θα προσπαθήσουμε. Πιστεύω ότι μετά το 2-2 με τη Λα Κορούνια η Λιλ μας υπολογίζει περισσότερο».

Οι 21 «ερυθρόλευκοι» που βρίσκονται στη Γαλλία είναι οι εξής: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπερμούντες, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζιοβάνι, Μαυρογενίδης, Γεωργίου, Καστίγιο, Οφορίκουε, Κωστούλας, Ζέτερμπεργκ, Νινιάδης, Κόντης, Ρόμπερτς, Αλεξανδρής, Ανατολάκης, Βενετίδης και Αλβες.

Η πιθανή ενδεκάδα που θα ξεκινήσει το σημερινό παιχνίδι είναι: Ελευθερόπουλος, Ανατολάκης, Μπερμούντες, Βενετίδης, Πατσατζόγλου, Γιαννακόπουλος, Νινιάδης, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Τζιοβάνι, Αλεξανδρής.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
«Ανάβουν τα αίματα»

Μπορεί όσον αφορά τα πράγματα για τους μισούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ να βρισκόμαστε ακόμα στη δεύτερη αγωνιστική (αφού η μία υπολείπεται)όμως κάποια αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής την προηγούμενη βδομάδα, άναψαν γρήγορα τα αίματα, φτάνοντας σε σημείο κάποιες ομάδες να επιζητούν τη νίκη

Στη σημερινή δεύτερη αγωνιστική τα περισσότερα βλέμματα συγκεντρώνει ο 8ος Ομιλος, όπου μετά την προηγούμενη αγωνιστική τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν έχοντας από ένα βαθμό η κάθε μια. Σήμερα, η Σπάρτα Πράγας που προέρχεται από την ισοπαλία στο Μόναχο θα υποδεχτεί τη Φέγενορντ και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου ταξιδεύει στη Μόσχα για να αντιμετωπίσει τη Σπάρτακ.

Από κει και πέρα στον έκτο όμιλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας της Φενερμπαχτσέ με τη Λιον, καθώς οι Τούρκοι θέλουν μόνο τη νίκη για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση. Συναρπαστικό αναμένεται και το ντέρμπι των πρωτοπόρων του ομίλου μεταξύ της Λεβερκούζεν και της Μπαρτσελόνα.

«Μάχη» αναμένεται να γίνει και στον 5ο όμιλο. Η Σέλτικ υποδέχεται την Πόρτο και η Ρόζεμπουργκ τη Γιουβέντους με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη προκειμένου να ρεφάρουν της ήττες την προηγούμενη αγωνιστική.

Τέλος, για τον όμιλο του Ολυμπιακού η Λα Κορούνια υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένας αγώνας που το αποτέλεσμά του ενδιαφέρει πολύ τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σέλτικ - Πόρτο, Ρόζεμπουργκ - Γιουβέντους, 6ος Ομιλος: Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα, Φενερμπαχτσέ - Λιον 7ος Ομιλος: Λιλ - ΟΣΦΠ, Λα Κορούνια - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 8ος Ομιλος: Σπάρτα Πράγας - Φέγενορντ, Σπάρτακ Μόσχας - Μπάγερν Μονάχου. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 21.45 ώρα Ελλάδας.

Α' ΕΘΝΙΚΗ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-0 (Νινιάδης 43', 45', Γιαννακόπουλος 54' ), Ιωνικός - ΑΕΚ 1-2 (Βιλανάκης 80' - Τσιάρτας 5', Λάκης 52'), Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 2-2 (Κάφαλης 35', Μουζάουι 56'- Ολισαντέμπε 45', Κωνσταντίνου 51'), ΠΑΟΚ - Αρης 1-1 (Οκάς 71' - Λιολίδης 66'), ΟΦΗ - Εθνικός Αστέρας 2-0 (Γκόμεζ 29', Σουάρεζ 38'), Παναχαϊκή - Αιγάλεω 5-3 (Επαλέ 7', Κομπαγιάσι 9', Γκουζιώτης 45', Μεϊδάνης 46' αυτογκόλ, Κεφαλάς 52' - Μακρής 54', Χλωρός 60', Μεϊδάνης 62'), Ακράτητος - Ξάνθη 2-0 (Κορδονούρης αυτογκόλ 7', Ζιάκας 87').

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 1 αγωνιστική)

1. Ολυμπιακός 3-0 3

2. Παναχαϊκή 5-3 3

3. Ακράτητος 2-0 3

4. ΟΦΗ 2-0 3

5. ΑΕΚ 2-1 3

6. Παναθηναϊκός 2-2 1

7. Πανιώνιος 2-2 1

8. ΠΑΟΚ 1-1 1

9. Αρης 1-1 1

10. Ιωνικός 1-2 0

11. Εθν. Αστέρας 0-2 0

12. Ξάνθη 0-2 0

13. Αιγάλεω 3-5 0

14. Ηρακλής 0-3 0

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ: Νινιάδης 2 γκολ, Γιαννακόπουλος, Επαλέ, Ζιάκας, Γκουζιώτης, Κάφαλης, Κεφαλάς, Κομπαγιάσι, Κωνσταντίνου, Μακρής, Μεϊδάνης, Μουζάουι, Ολισαντέμπε, Χλωρός, Γκόμεζ, Σουάρεζ, Βιλανάκης, Λάκης, Τσιάρτας, Λιολίδης, Οκάς 1 γκολ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ολυμπιακός - Πανιώνιος, Παναθηναϊκός - ΟΦΗ, Ηρακλής - ΠΑΟΚ, Εθν. Αστέρας - Ακράτητος, Αρης - Ιωνικός, Ξάνθη - Παναχαϊκή, ΑΕΚ - Αιγάλεω.

ΠΡΟ-ΠΟ

Βρέθηκαν 73 σούπερ 13άρια που κερδίζουν από 1.390.770 δρχ. Τα 141 13άρια θα εισπράξουν από 1.063.825 δρχ. Τα 3.554 12άρια θα πάρουν από 12.465 δρχ. και τα 36.474 11άρια από 990 δρχ.

Η νικήτρια στήλη του δελτίου της περασμένης Κυριακής έχει ως εξής: 1, 1, 1, Χ, Χ, 1, 2, 1, 1, 1, 2, 1, 2, 1.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ