ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2001
Σελ. /40
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η σύσκεψη για το συντονισμό δράσης

Avaton

Σύσκεψη, με στόχο το συντονισμό της δράσης του λαού και των φορέων, για να εκδηλωθεί ένα κίνημα αντίστασης στη Θεσσαλονίκη, που θα διεκδικεί να μη γίνουν άλλες στρατιωτικές επεμβάσεις εναντίον ολόκληρων λαών για την επιβολή της κυριαρχίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και καμία φαλκίδευση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, διοργανώνουν σήμερα στις 8 το βράδυ, η Αντιπολεμική Επιτροπή και η Δημοκρατική Συσπείρωση για της λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη. Η σύσκεψη θα γίνει στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Με τον τρόπο που επέλεξαν να αντιδράσουν οι ΗΠΑ οδηγούν την ανθρωπότητα σε μια νέα εποχή του μεσαίωνα και της πισωδρόμησης. Το ενδεχόμενο ενός νέου πολέμου φοβίζει κάθε εχέφρονα άνθρωπο. Εμείς καταδικάζουμε, όπως και στο παρελθόν, την εγκληματική επίθεση που επιχειρούν οι Αμερικανοί και καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση και αγώνα για να ματαιωθούν τα σχέδια για την επιβολή του διεθνούς τρομονόμου και την εδραίωση της νέας τάξης πραγμάτων», αναφέρει ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης, μέλος της Αντιπολεμικής Επιτροπής και παράλληλα καλεί όλους τους πολίτες να εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στην επερχόμενη επίθεση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ενάντια σε χώρες της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, αλλά στην επιχειρούμενη παγκόσμια αστυνόμευση των λαών: «Κάθε φίλος της ειρήνης, κάθε μέλος της Αντιπολεμικής Επιτροπής, εκφράζει την αντίθεσή του μπροστά στον κίνδυνο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος, στη διαφαινόμενη επίθεση των Αμερικανών σε χώρες του τρίτου κόσμου, πολύ περισσότερο αφού δεν έχουν στοιχεία για την ενοχή του πρώην, εγώ θα έλεγα και του νυν, πράκτορά τους, Οσάμα Μπιν Λάντεν, για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή τους η Δημοκρατική Συσπείρωση και η Αντιπολεμική Επιτροπή, σημειώνουν πως «οι διεθνείς εξελίξεις παίρνουν ανησυχητική τροπή για τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών, την ειρηνική πορεία και ανάπτυξη, μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη». Και καταγγέλλουν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, και την προθυμία της να συνταχτεί απερίφραστα και ενεργητικά με τις ΗΠΑ, αλλά και τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα που αποφασίστηκαν, με πρόσχημα την πάλη ενάντια στην τρομοκρατία από την ΕΕ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οχι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση αύριο στις 8 μ.μ. στη Λάρισα

Τις αγωνιστικές εκδηλώσεις του για να φύγει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο του Τυρνάβου και να μη συμμετάσχει η χώρα μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε βάρος χωρών και λαών, ετοιμάζει ο λαός της Θεσσαλίας.

Αύριο, στις 8 μ.μ., στη Λάρισα, η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ταχυδρομείου και θα μιλήσει ο Θ. Παφίλης, γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, απευθύνοντας στο λαρισαϊκό λαό κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση, τονίζει ότι ο κάθε πατριώτης πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του και επισημαίνει ότι «το αντιπολεμικό και φιλειρηνικό κίνημα μπορεί να συσπειρώσει και να εκφράσει όλο το λαό».

Επίσης, την Τρίτη, 2 του Οκτώβρη, η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου συγκαλεί σύσκεψη εκπροσώπων φορέων του νομού Λάρισας για τον καλύτερο συντονισμό της αγωνιστικής δράσης κατά των νέων ιμπεριαλιστικών σχεδίων, που ετοιμάζονται με πρόσχημα την επίθεση στις ΗΠΑ. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

Και στα Τρίκαλα η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη τους εκπροσώπους των φορέων του νομού, που θα γίνει την Παρασκευή στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ενώ θα παρθούν και άλλες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του συντονισμού της δράσης κατά του ΝΑΤΟ.

Στην Καρδίτσα οι φιλειρηνιστές πραγματοποιούν εξορμήσεις ενημέρωσης σε συνοικίες πόλεων και σε χωριά, καλώντας το λαό του νομού ν' αντιδράσει αποφασιστικά στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Την κατηγορηματική καταδίκη τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που εκλέχτηκαν με τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», Γ. Λιάγκας, Απ. Νάνος, Κ. Παπαδόπουλος και Τ. Τριανταφυλλάκος. Στη δήλωσή τους επισημαίνουν ότι «η εργατική τάξη, τα σωματεία της, με μια πλατιά συντονισμένη λαϊκή αντίδραση, χρειάζεται να δηλώσουν την αντίθεσή τους, την ανυπακοή τους στα σχέδια των κάθε λογής στρατοκρατών. Να απαιτήσουν να μην εμπλακεί η χώρα μας σε κανένα σχέδιο που έχει ως στόχο την υποδούλωση του λαού σε όφελος άνομων συμφερόντων».

Αντιπολεμική πρωτοβουλία στο Ηράκλειο Κρήτης

Με ζητούμενο το συντονισμό της δράσης και τη λαϊκή αφύπνιση και ενεργοποίηση, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης μία πρώτη συνάντηση μαζικών φορέων και σωματείων, η οποία αποφάσισε τη διοργάνωση πλατιάς σύσκεψης φορέων και εκδήλωσης διαμαρτυρίας με κύρια αιτήματα: Να μην εμπλακεί η χώρα με κανένα τρόπο στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, να μη σταλεί κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας και να επιστρέψουν όσοι βρίσκονται ήδη έξω απ' αυτά, να μην παρθεί κανένα μέτρο ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, να κλείσουν όλες οι βάσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.

Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχαν η Επιτροπή Ειρήνης, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και η Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό, ενώ συμμετείχαν ακόμη η ΕΛΜΕ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Επιτροπή κατά του Πολέμου, ο Σύλλογος Φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, η Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών και η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε στη σύσκεψη, εκφράστηκε η συμπάθεια προς τα αθώα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά και η έντονη ανησυχία για όσα ακολουθούν το χτύπημα, αφού «στο όνομα της τιμωρίας των δραστών, εκπονούνται σχέδια που θα θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη και τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των λαών».

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Σύσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης

Η Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων καλεί σε σύσκεψη όλους τους φορείς του νομού αύριο Τετάρτη, στις 8μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης προκειμένου να συζητήσουν τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και μεταβάλλεται ραγδαία έπειτα από το χτύπημα στην Αμερική, τους στόχους του αντιπολεμικού κινήματος και τις κινητοποιήσεις που πρέπει να οργανωθούν άμεσα, δεδομένου ότι γιγαντώνονται οι κίνδυνοι κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ