ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Μάη 2024 - Κυριακή 26 Μάη 2024
Σελ. /48
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κορυφώνεται το πλατύ πολιτικό άνοιγμα σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται και εντείνεται σε όλη τη χώρα το πολιτικό άνοιγμα των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, ενώ διοργανώνονται και θεματικές συζητήσεις, με ομιλητές υποψήφιους ευρωβουλευτές και στελέχη του Κόμματος. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου:

Σάββατο 25 Μάη

- Η ΚΟ Αυλίδας διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Δημητρίου στην Παραλία Αυλίδας, στις 11 π.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Λιάσκος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας.

- Η ΚΟΒ. Φραντάτου Ικαρίας του ΚΚΕ καλεί στη συγκέντρωση - συζήτηση στο Φραντάτο (πλατεία), 8.30 μ.μ. Ομιλητής ο Ρένος Ρουστάς, Γραμματέας της ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ.

- Στο Ηράκλειο της Κρήτης σύσκεψη στις 7 μ.μ. στο χωριό Πεύκος με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ.

- Στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων (Βενιζέλου και Πανταζοπούλου) με τον Νίκο Εξαρχο, βουλευτή του ΚΚΕ.

- Στις 7.30 μ.μ., στο καφέ «Franklin», σε σύσκεψη λογιστών Λάρισας θα μιλήσει ο Αγης Τριγάζης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας.

- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟΒ Καλλιτεχνών Λάρισας καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση εικαστικών, στο αναψυκτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης. Θα μιλήσει ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας.

- Στις 9.30 μ.μ., η ΚΟΒ Καλλιτεχνών Λάρισας καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση ηθοποιών, στο καφέ «Latso drom». Θα μιλήσει ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας.

Κυριακή 26 Μάη

- Στις 11 π.μ., η ΚΟ Αλίμου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη - συζήτηση στο «O' Canto Pub» (Αριστοτέλους 31). Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 7 μ.μ., οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Μεταμόρφωση διοργανώνουν σύσκεψη στο καφέ «Jaser» (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 4, Μεταμόρφωση). Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 11.30 π.μ. συγκέντρωση στο Θέρμο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας. Θα μιλήσει ο Γιάννης Καρναβιάς, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

- Στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση στον Πόρο της Κεφαλονιάς. Θα μιλήσει ο Αντώνης Ραλλάτος, υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕΟΕ.

- Στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση στη Σάμη της Κεφαλονιάς. Θα μιλήσει η Αγγελική Τσώλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

- Στις 7 μ.μ. η ΚΟΒ Μαλαγαρδή καλεί σε σύσκεψη στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Θα μιλήσει η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κορυδαλλού.

Για την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ απέναντι στα ΑμεΑ και τους χρόνια πάσχοντες

- Το Σάββατο 25 Μάη στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Αναπήρων και Γονιών ΑΜΕΑ του ΚΚΕ και οι ΚΟ Πειραιά καλούν σε εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό. Θα μιλήσουν η Κωνσταντίνα Κούνεβα,υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, ο Γιάννης Παπαζαχαρίας, γιατρός χειρουργός στο Τζάνειο Νοσοκομείο, μέλος του ΔΣ ΕΙΝΑΠ και μέλος του ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Τζάνειου, και η Σοφία Λιβέρη, μέλος του ΔΣ Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Αττικής.

- Την Κυριακή 26 Μάη στις 8 μ.μ. σύσκεψη με θέμα «Η ψήφος στο ΚΚΕ δύναμη και ελπίδα στον αγώνα των ΑμεΑ, των οικογενειών τους, των χρόνια πασχόντων», διοργανώνει, στο Λαϊκό Στέκι των Εργατικών Κατοικιών της Ταραμπούρα στην Πάτρα, η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ. Θα μιλήσουν οι Κώστας Πελετίδης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και δήμαρχος Πατρέων, Βαγγέλης Κατσακούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και Βίβιαν Σαμούρη, αντιδήμαρχος Πατρέων.

- Τη Δευτέρα 27 Μάη στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟ Αναπήρων και Γονιών ΑμεΑ του ΚΚΕ και οι ΚΟ Πρόνοιας και 7ου Διαμερίσματος της Α' Αθήνας καλούν σε εκδήλωση στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων (Πανόρμου), με θέμα: «Η στρατηγική της ΕΕ και η εθνική στρατηγική της κυβέρνησης για την αναπηρία, ο Καιάδας του 21ου αιώνα. Ο αγώνας και η συμπόρευση με το ΚΚΕ η μόνη διέξοδος!». Θα μιλήσουν η Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, πρώην εργαζόμενη στην καθαριότητα και ευρωβουλευτής, και ο Χάρης Χουρδάκης, συνεργάτης του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας του ΚΚΕ και επικεφαλής της ΣΕΑΑΝ. Θα ακολουθήσει συζήτηση και η εκδήλωση θα κλείσει με το μουσικό συγκρότημα νέων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

Πατριδογνωμόνιο
«Το Τέρας της Αμερικής»

Προχτές, οι «Times» της Νέας Υόρκης είχαν μια συγκλονιστική αποκάλυψη για έναν από τους πιο πιστούς, φανατικούς κυριολεκτικά, συμμάχους των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, επί πολέμου δήθεν εναντίον των Ταλιμπάν που σήμερα κυβερνούν τη χώρα αυτή. Τον χαρακτηρίζει νέο, χαρισματικό, στρατιωτικά ικανότατο, και ουσιαστικό νικητή της μάχης της Κανταχάρ. Τα φριχτά που ακολουθούν στο άρθρο τα επιστρατεύω σήμερα, ως τροφή για σκέψη, για όσους θα πάνε ή δεν θα πάνε, που δεν πρέπει, να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, και ακούνε ένα σωρό γυαλιστερές και τικτοκάτες μεγαλοστομίες περί συμμάχων, στρατηγικών εταίρων, διεθνών συμφωνιών, κι άλλα τέτοια.

Ο πετυχημένος αυτός στρατηγός Αμπντούλ Ραζίκ, που δολοφονήθηκε το 2018, χαρακτηρίζεται Το Τέρας της Αμερικής. Από τους ίδιους τους Αμερικάνους. Πέτυχε τους σκοπούς, δολοφονώντας, βασανίζοντας φριχτά και απάγοντας χιλιάδες ανθρώπους, με κτήνη αξιωματικούς που εκπαιδεύτηκαν, εξοπλίστηκαν και πληρώνονταν από τους Αμερικάνους... Η έρευνα της εφημερίδας σηκώνει την τρίχα και σε πεθαμένο. Στον λεγόμενο λοιπόν δυτικό κώδικα αξιών - κάθε φορά που το ακούτε αυτό να έχετε κατά νου την πολιτική εξαπάτηση - άμα θες να νικήσεις φτιάχνεις το κατάλληλο τέρας. Κι ύστερα έρχεται η θεσμοθέτηση των τεράτων και περνάει σχολιασμένη δυστυχώς, επιμένω δυστυχώς μόνο από το ΚΚΕ, η ρήση Κασσελάκη περί Ιεράς Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Πάμε σε ευρωεκλογές σε μια Ευρώπη που καταρτίζει φέτος πολεμικό προϋπολογισμό, ψάχνοντας αναισθησιολόγους για τα νοσοκομεία Παίδων, εν μέσω σφαγής των νηπίων στη Γάζα. Ενισχύουμε από τα λεφτά, που ως λαός δεν έχουμε, τον ανίερο πόλεμο επικράτησης των δυτικών καπιταλιστικών συμφερόντων επί των ανατολικών και αποανατολίτικων, και κάθε μέρα μονοπωλεί την επικαιρότητα της ζωής μας το έργο χαρισματικών τεράτων, έχοντας αρχίσει εδώ και καιρό να τους καλούμε στα κοινοβούλια και να τους χειροκροτάμε, πλην ΚΚΕ, ως συνήθως.

Είναι παραπάνω από κρίσιμες αυτές οι ευρωεκλογές, παρά την αίσθηση της σαπίλας που αφήνει η... συμπαραγωγή πολιτικής από 705 ευρωβουλευτές και καμιά πενηνταριά χιλιάδες χρυσούς και άγιους λομπίστες. Και είναι κρίσιμης σημασίας, όχι η αύξηση απλώς αλλά ο πολλαπλασιασμός των κουκουέδων ευρωβουλευτών. Γιατί στην εποχή του Νετανιάχου και του Ζελένσκι, των εγκλημάτων όχι μόνο της Γάζας που βλέπουμε, αλλά και πάμπολλων περιοχών του κόσμου που ούτε βλέπουμε ούτε ακούμε, αμερικάνικα και ευρωπαϊκά και μουσουλμάνικα και χριστιανικά και άθεα και ημίθεα τέρατα εξοντώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, διαφθείρουν εκατομμύρια μυαλά και ψυχές, και παίζουν στα χρηματιστήρια τα κέρδη από την πείνα, την παιδική πορνεία, την παιδική εργασία και την αόρατη, αλλά πραγματική γεροντική ευθανασία. Δεν χρειάζονται αποδείξεις γι' αυτό. Μια ματιά δίπλα μας στον κάμπο της Λάρισας, που ρημάχτηκε από τον «Ιανό» και τον «Ντάνιελ». Το μόνο που φρόντισαν η κυβέρνησή μας και οι ανίεροι σύμμαχοί μας είναι να μεταστεγαστεί και να λειτουργεί άψογα η βάση του Στεφανοβίκειου. Λίγο πιο κάτω το αίσχος μιας Σούδας, σαν την αμοιβάδα απέκτησε και αδερφή βάση του Βορρά στην Αλεξανδρούπολη.

Είναι κρίσιμες λοιπόν αυτές οι ευρωεκλογές, γιατί είναι σαν να μας έχουν βάλει όλους στο βρυξελλιώτικο μπλέντερ, με τις ακαθαρσίες, τα σάπια συμφέροντα, τα κόπρανα των λύκων. Κι όμως σ' αυτό το μπλέντερ που μπήκαν όλα τα κόμματα, τώρα που αδειάζει για να ανανεωθεί το περιεχόμενό του, φάνηκε ότι δύο κομμουνιστές ευρωβουλευτές βγήκαν σαν δυο αναλλοίωτες, ατσάλινες ηθικά και πολιτικά, οβίδες που δεν έγιναν πολτός, δεν αφομοιώθηκαν, δεν μεταλλάχτηκαν. Αν είναι περισσότεροι το μπλέντερ θα αχρηστευθεί. Κι ένα ψήγμα αλήθειας και μια πολιτική παρέμβαση - προειδοποίηση, προστατευτική για τα λαϊκά δικαιώματα, θα είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον. Αλλιώς ετοιμαστείτε για ένα ...ευρωπαϊκό προϋπολογισμένο Αφγανιστάν, όπου θα κυριαρχήσει πάλι κάποιο Τέρας της Αμερικής!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Διόρθωση

Εκ παραδρομής στο φύλλο της Παρασκευής γράφτηκε λάθος το μικρό όνομα ενός από τους ομιλητές της μεγάλης συγκέντρωσης του ΚΚΕ στον Γέρακα. Ομιλητής ήταν ο Βασίλης Γιαννάκος, υπαρχιπυροσβέστης, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής (και όχι Κώστας όπως γράφτηκε).

Στις 30 και 31 Μάη οι κεντρικές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλία

Την Πέμπτη 30 Μάη

- Στις 8.30 μ.μ. στον Βόλο, στον πεζόδρομο Αγίου Νικολάου, θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μαρία Γαβαλά και Ανέστης Τσουκαράκης.

- Στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ρίζος Μαρούδας.

Την Παρασκευή 31 Μάη

- Στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Λάρισας θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και θα χαιρετίσει ο Ανέστης Τσουκαράκης.

- Στις 8.30 μ.μ. στα Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

- Στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Ρίζος Μαρούδας και Πόπη Μπούτα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ