ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Μάη 2024
Σελ. /28
Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει δύναμη και ελπίδα στον λαό μας

Κοινή δήλωση στήριξης από υγειονομικούς της Καρδίτσας

Σε κοινή τους δήλωση οι Κώστας Αθανασίου, συνταξιούχος γιατρός - μικροβιολόγος, τέως διευθυντής Αιμοδοσίας του ΓΝ Καρδίτσας, εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΝ Καρδίτσας, Ευαγγελία Καλαπανίδα, νοσηλεύτρια στο ΚΚΠ Θεσσαλίας (Παράρτημα Καρδίτσας) και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, και Ευτύχης Ευτυχιάδης, αιματολόγος, διευθυντής ΕΣΥ, επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΚΥΝ Καρδίτσας, αναφέρουν:

«Η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας από όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις, η συστηματική υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις και μετακινήσεις προσωπικού, που μεταφράζονται σε ολοένα και αυξανόμενη εντατικοποίηση της δικής μας δουλειάς, αποτελούν κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου.

Ο λαός πληρώνει ακριβά την καπιταλιστική ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων και τη στρατηγική της ΕΕ:

Με υποχρηματοδότηση, εμπορευματοποίηση και υποστελέχωση της Υγείας - Πρόνοιας, των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, των δομών για ΑμεΑ, Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης, που οδήγησε σε τραγωδίες σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και βασανίζει τον λαό καθημερινά, την ώρα που πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές της ιδιωτικής Υγείας, ενισχύονται τα ιδιωτικά κριτήρια στα δημόσια νοσοκομεία, νομιμοποιείται το "φακελάκι" με τα απογευματινά χειρουργεία.

Στη Καρδίτσα έχουμε πικρή πείρα από την εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ, από τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τέτοιο τραγικό παράδειγμα είναι με την επικινδυνότητα λειτουργίας του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καρδίτσας, χωρίς τον απαραίτητο αριθμό γιατρών ακτινοδιαγνωστών, με τη διοίκηση του νοσοκομείου, προωθώντας τα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, να προχωρά σε προκήρυξη διαγωνισμού με στόχο τη σύναψη σύμβασης με ιδιώτη γιατρό, για την κάλυψη του Ακτινολογικού για 12 μήνες.

Οπως επίσης με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην ΠΦΥ, με τα δύο ΚΥ που δεν λειτουργούν σε κατάλληλους υγειονομικούς χώρους. Αυτό του Μουζακίου κατέρρευσε πριν 3 χρόνια από τις πλημμύρες του "Ιανού" και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου κτιρίου, ενώ το ΚΥ Παλαμά από τον "Ντάνιελ" καταστράφηκε και στεγάζεται σε ένα ωδείο.

Παλεύουμε καθημερινά μέσα στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις δομές Πρόνοιας για να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, και βλέπουμε τη δουλειά μας να υποτιμάται, να αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων. Αγανακτούμε με την ταλαιπωρία των ασθενών μας, με το ότι χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές, γιατί η Υγεία είναι εμπόρευμα και κόστος για το κράτος.

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα δώσει δύναμη και ελπίδα στον λαό μας.

Γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ θα σηματοδοτήσει αγωνιστικό μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, για να ενισχυθεί η πάλη για ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

Μόνο ο λαός μπορεί να παρεμποδίσει την υλοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής

Βασίλης Ντακούμης, κοινωνιολόγος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν μια άγρια αντιλαϊκή - αντεργατική επέλαση. Βασική αναγκαιότητα που επιχειρεί να εξυπηρετήσει είναι η πλήρης προσαρμογή των δομών του αστικού κράτους στην Ελλάδα στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, για τη διαχείριση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. (...)

Ο μόνος που μπορεί να παρεμποδίσει την υλοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής είναι ο λαός και το κίνημά του. Κανένας άλλος. Αρκεί βέβαια να υπάρχει μια συγκεκριμένη προϋπόθεση: Οτι ο λαός βγάζει πολιτικά συμπεράσματα για όλα αυτά τα χρόνια και τη δική του συνολική πορεία.

Ενα λαϊκό κίνημα αποτελεσματικό, μαχητικό, ενάντια σε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές, είναι το μόνο που μπορεί να φέρει ανάπτυξη.

Η ανάπτυξη του τόπου δεν γίνεται με ρητορικά σχήματα, αοριστολογίες και ευχές, πολύ δε περισσότερο δεν γίνεται με αντιαναπτυξιακές πολιτικές που ωφελούν τους λίγους και επιβαρύνουν τους πολλούς, στο πλαίσιο πάντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ανάπτυξη με ανεργία, λιτότητα, φτώχεια και οξυμένα κοινωνικά προβλήματα δεν μπορεί να γίνει.

Η ανάπτυξη δεν σχετίζεται μόνο με οικονομικούς δείκτες. Εχει ευρύτερο χαρακτήρα, είναι οικονομική, κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική και αφορά κάθε πτυχή της ζωής του σημερινού ανθρώπου: Τις συνθήκες δουλειάς, τις συνθήκες κατοικίας, το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και τη διασκέδαση. Ανάπτυξη σημαίνει μεγαλύτερο εισόδημα, σημαίνει περισσότερος ελεύθερος χρόνος.

Η ανάπτυξη πρέπει να εξυπηρετεί πριν απ' όλα τον εργαζόμενο άνθρωπο, τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του, αλλά και την ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου. Μια τέτοια ανάπτυξη, με τις παρούσες πολιτικοοικονομικές συνθήκες και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Απαιτούνται βαθύτερες, ριζικές αλλαγές, κοινωνικές και πολιτικές. Γι' αυτό είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, ο λαός, μαζί με αιρετούς που αντιστέκονται, να συγκροτήσουν λαϊκή συμμαχία, να διεκδικήσουν μια άλλη πολιτική και μια άλλη εξουσία.

Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, δίνουμε ένα άλλο πλαίσιο δράσης. Πλαίσιο με περιεχόμενο: Την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών κεκτημένων των εργαζομένων, ενάντια στην ανεργία, υπέρ του ενιαίου δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και στην ανταποδοτικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών, υπέρ της παραγωγικής ανασυγκρότησης όλων των περιοχών της χώρας με βάση τις πραγματικές ανάγκες ανάπτυξής τους.

Με το ΚΚΕ...

Γιάννα Παπαδημητρίου, συνταξιούχος δικαστική υπάλληλος, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου

Με το ΚΚΕ.

Γιατί «εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ' τον κόσμο.

Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

Με το ΚΚΕ.

Γιατί είμαι μία στους δύο Ελληνες που εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τον τρόπο που η ΕΕ χειρίζεται τα ζητήματα της καθημερινότητας, και είμαι μέσα στο 50% του κόσμου που προβληματίζεται για τις επικίνδυνες εξελίξεις σε Ουκρανία, Μέση Ανατολή και Ερυθρά Θάλασσα, στις οποίες πρωτοστατούν η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η χώρα μας.

Με το ΚΚΕ.

Γιατί όσο πιο πολλοί είναι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, τόσο πιο δυναμική θα είναι η διεκδίκηση των λαών.

Με το ΚΚΕ.

Γιατί τα άλλα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν ψηφίσει πάνω από το 70% των Οδηγιών και των Κανονισμών, που στη συνέχεια εφαρμόζονται με αντιλαϊκά μέτρα στο εσωτερικό της χώρας, ενώ μόνο οι 2 ευρωβουλευτές του ΚΚΕ την προηγούμενη περίοδο ήταν αυτοί που καταψήφισαν ότι τα λόμπι μπορούν να θεωρούνται ζωτικό στοιχείο της δημοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με το ΚΚΕ.

Γιατί στις ευρωεκλογές δίνεται μια μεγάλη δυνατότητα στους συνταξιούχους, στον λαό να καταδικάσει τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ, που βεβαίως δεν είναι των λαών αλλά των καπιταλιστών, μια ιμπεριαλιστική Ενωση των πόλεμων, της φτώχειας, των εκατομμυρίων ανέργων, των συντάξεων πείνας, μια Ενωση που τη δεκαετία του '80, όλοι το θυμόμαστε, μας λέγανε ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια.

Με το ΚΚΕ.

Γιατί μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί ότι θα δυναμώσουν η πάλη ενάντια στην Υγεία - εμπόρευμα και η αντεπίθεση για αποδέσμευση από την ΕΕ, με πρωταγωνιστές της «επόμενης μέρας» τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της Ευρώπης.

Με το ΚΚΕ.

Και για λόγους Αξιοπρέπειας.

Με πιο δυνατό ΚΚΕ στέλνουμε στους εργαζόμενους όλων των χωρών της ΕΕ μήνυμα ελπίδας

Θεοφάνης Γραμμένος, αναπληρωτής καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Απομένει λιγότερο από ένας μήνας για τις ευρωεκλογές και η αντιλαϊκή - αντεργατική «κανονικότητα» σαρώνει την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την ΕΕ. (...)

Λέμε όχι στην ΕΕ, που 79 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών παραχαράσσει και διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, ταυτίζοντας, με την υιοθέτηση της θεωρίας των «δύο άκρων», τον φασισμό - ναζισμό με τον κομμουνισμό, στην προσπάθειά της να σβήσει την τεράστια συμβολή της ΕΣΣΔ και των κομμουνιστών στο τσάκισμα της ναζιστικής Γερμανίας. Λέμε όχι στην ΕΕ, που από τη φύση της είναι μια διακρατική συμμαχία με σκοπό την προάσπιση της καπιταλιστικής εξουσίας και των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου στα κράτη - μέλη της. Λέμε όχι στην ΕΕ, που μαζί με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ εμπλέκει τις χώρες στους πολεμικούς σχεδιασμούς της στην Ουκρανία και στη Γάζα.

Στο ερώτημα, λοιπόν, γιατί να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ αφού αυτό είναι ενάντια στην ΕΕ, η απάντηση είναι: Ακριβώς επειδή το ΚΚΕ είναι ενάντια στην ΕΕ. Χρειαζόμαστε πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, όπου ψηφίζονται οι αντιλαϊκές Οδηγίες της ΕΕ που διαμορφώνουν το αντεργατικό πλαίσιο στα κράτη - μέλη της, αλλά και στους δρόμους του αγώνα, όπου αυτές μπορούν να ανατραπούν. Γι' αυτό, η μόνη ψήφος που μπορεί να εκφράσει γνήσια τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση για την πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και να σηματοδοτήσει μια πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, είναι η συμπόρευση με το μόνο κόμμα που δεν έχει δεσμεύσεις παρά μόνο στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και κάνει ουσιαστική, αξιόπιστη και μαχητική αντιπολίτευση ενάντια στη συναίνεση και την υπακοή στα κελεύσματα και τις επιταγές της ΕΕ. Γνωρίζουν καλά ότι το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλός τους. Με πιο δυνατό ΚΚΕ στέλνουμε στους εργαζόμενους όλων των χωρών της ΕΕ μήνυμα ελπίδας, αντίστασης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Ψηφίζουμε ΚΚΕ με κριτήριο τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί αγαπάμε τη ζωή, γιατί μας αρέσει να ονειρευόμαστε!

Κοινή δήλωση των ηθοποιών Μπέττυς Νικολέση και Βλάσση Ζώτη

Γιατί να ψηφίσω ΚΚΕ στις ευρωεκλογές όταν το ίδιο δεν θέλει την ΕΕ;

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο! Γιατί μόνο το ΚΚΕ λέει αποδέσμευση από την ΕΕ των πολεμικών προετοιμασιών, της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας.

Για όλα αυτά, κουβέντα από κανέναν!

Γιατί μόνο το ΚΚΕ αγωνίζεται για την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Για τη συναδέλφωση των λαών! Για να μη σκοτώνονται οι λαοί για τα συμφέροντα των λίγων.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί αγαπάμε τη ζωή, γιατί μας αρέσει να ονειρευόμαστε, να σχεδιάζουμε το μέλλον μας, να θαυμάζουμε το όμορφο!

Γιατί αγαπάμε τα παιδιά μας και θέλουμε να τα βλέπουμε χαρούμενα και ασφαλή.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ για να δυναμώσει το ελπιδοφόρο ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης αστικής πολιτικής. Γιατί θα γίνει πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης και γιατί θα δώσει δύναμη σε κάθε λαϊκό αγώνα και θα αποδυναμώσει τις όποιες αυταπάτες.

Φτάνει ο αντικομμουνισμός. Φτάνει η «αριστερίλα» των βολεμένων.

Δεν θέλουμε τη «δημοκρατία» τους, που επιτρέπει γενοκτονίες, που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους να μετατρέπονται σε πρόσφυγες.

Που βάζει τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας!

Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί μας εμπνέει, γιατί μπορούμε να ερωτευόμαστε, να βλέπουμε τον ήλιο κατάματα. Γιατί κληρονομήσαμε τους αγώνες των πατεράδων μας και θέλουμε να αφήσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας.

ΥΓ: Οσοι ψηφίσετε πρώτη φορά ΚΚΕ μη φοβάστε! Είναι η μόνη ψήφος που δεν έχει «παρενέργειες».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει να δημοσιεύει δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ μπροστά στις ευρωεκλογές, από συνδικαλιστές, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, του Αθλητισμού και από κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής. Ολόκληρες οι δηλώσεις δημοσιεύονται στο «902.gr».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ