ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Μάρτη 2024
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενημέρωση για την κατάσταση των αθλητικών χώρων

Τα προβλήματα στο Παγκρήτιο Στάδιο και σε άλλες εγκαταστάσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης κλιμακίου του Κόμματος με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού του δήμου Ηρακλείου

Από τη συνάντηση με εργαζόμενους στις αθλητικές εγκαταστάσεις
Από τη συνάντηση με εργαζόμενους στις αθλητικές εγκαταστάσεις
Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού του δήμου Ηρακλείου, Γιάννη Τσαπάκη, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ. Στο κλιμάκιο του Κόμματος συμμετείχαν επίσης ο Δημήτρης Δουλουφάκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Ηρακλείου, ο Γιώργος Περατσάκης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, και η Χρυσούλα Αντωνακάκη, στέλεχος του Κόμματος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παγκρήτιο Στάδιο, με αφορμή την ελλιπή συντήρησή του, αποτέλεσμα της οποίας ήταν το ξήλωμα του στεγάστρου μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος.

Η έλλειψη πόρων και το γεγονός ότι το κράτος και όλες οι κυβερνήσεις σταθερά αθετούν την προγραμματική σύμβαση της ετήσιας χρηματοδότησης από το 2010, όταν μετακυλήθηκε η ευθύνη συντήρησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στους δήμους, έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση προβλημάτων, που αντανακλούν στη συνολικότερη λειτουργία του Παγκρήτιου Σταδίου (τεχνική διαχείριση, συντήρηση χόρτου, οικοδομικά στοιχεία) και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων. Ταυτόχρονα, οι δήμοι διαχρονικά δεν απαιτούν όσα δικαιούνται και ευθυγραμμίζονται με την εκάστοτε κυβερνητική - κρατική πολιτική.

Το αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας το βλέπουν οι Κρητικοί στην καθημερινότητά τους, καθώς η άθληση γίνεται επί πληρωμή, στη λογική της ανταποδοτικότητας, οι σχολικοί και άλλοι πανελλήνιοι και διεθνείς αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν, ενώ οι προπονήσεις των αθλητών γίνονται μετ' εμποδίων.

Ο Μ. Συντυχάκης δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Το Παγκρήτιο Στάδιο θα μπορούσε να αποτελεί στολίδι για όλο τον κρητικό λαό, από τα χρήματα του οποίου φτιάχτηκε και τις ανάγκες του οποίου για άσκηση θα έπρεπε να καλύπτει. Η καταστροφή του σκεπάστρου, που έβαλε σε κίνδυνο τους επισκέπτες και αθλούμενους, που καθημερινά ξεπερνάνε τους 2.000, είναι η κορυφή του παγόβουνου στα προβλήματα λειτουργίας και συντήρησης που αντιμετωπίζουν οι εγκαταστάσεις.

Η εύρυθμη λειτουργία τόσο του Παγκρήτιου Σταδίου όσο και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων (Νέο Γυμναστήριο Αλικαρνασσού, το κλειστό "Μελίνα Μερκούρη", το κλειστό γυμναστήριο Πατελών) σκοντάφτει στην κρατική ανεπάρκεια, που επιλέγει να δίνει "γην και ύδωρ" για τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο του αθλητισμού.

Η ασφάλεια των επισκεπτών και αθλούμενων πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε συνθήκη, ενώ το προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείας ανάγκες πρέπει να μονιμοποιηθεί και να ενισχυθεί. Εχουμε αναδείξει το ζήτημα και στη Βουλή και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου ο λαός να μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματός του στον μαζικό αθλητισμό».

CONFERENCE LEAGUE
Ανατροπή «πέντε αστέρων» για τον ΠΑΟΚ

Στα προημιτελικά μετά τη νίκη 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τούμπα

Σε μία από τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές βραδιές στην Ιστορία του, ο ΠΑΟΚ πήρε με επιβλητικό τρόπο την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League μετά τη νίκη του με 5-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ χθες στο γήπεδο της Τούμπας (Μπάμπα 27', Κουλιεράκης 33', 72', Τόμας 43', Ζίβκοβιτς 88' πέναλτι - Χάτζα 49'), στον μεταξύ τους επαναληπτικό αγώνα για τη φάση των «16». Με πρωταγωνιστή τον Κουλιεράκη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέτρεψε με εντυπωσιακό τρόπο το σε βάρος του 2-0 από το πρώτο ματς στην Κροατία και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για την οκτάδα.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας ένα καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο πήρε προβάδισμα 3-0, ανατρέποντας το συνολικό σκορ και ανοίγοντας τον δρόμο για την πρόκριση. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδειξαν χαρακτήρα απέναντι στην πίεση της Ντιναμό μέχρι το 60', διάστημα κατά το οποίο η κροατική ομάδα ισοφάρισε προσωρινά το συνολικό σκορ και αναπτέρωσε τις ελπίδες της. Μετά το 65' οι παίκτες του Λουτσέσκου ισορρόπησαν και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις πέτυχαν άλλα δύο γκολ, που τους έδωσαν τη σπουδαία πρόκριση.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Οτο 77'), Σβαμπ (Οζντόεφ 82'), Μεϊτέ, Τάισον (Ντεσπόντοφ 67'), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 77'), Αντρίγια, Μπράντον (Σαμάτα 77').

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς (Ογκιγιάρα 80'), Μπερνάουερ Τεοφίλ - Κατρίν, Μίσιτς, Σούτσιτς, Μπατούρινα, Σπίκιτς (Κανέκο 74'), Χότζα (Βίντοβιτς 80'), Πέτκοβιτς.

ΕUROLEAGUE
Αλμα τετράδας για τον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, στην ελληνική κόντρα της 29ης αγωνιστικής

Σημαντικό βήμα για μια θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, έκανε χθες ο Ολυμπιακός μετά τη σημαντική νίκη του στο ΣΕΦ επί του Παναθηναϊκού με 71-65 για την 29η αγωνιστική της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι», ανεβαίνοντας στο 18-11, έπιασαν τους «πράσινους» στην 4η θέση, υπερτερούν όμως στην ισοβαθμία, χάρη και στη νίκη τους στο ματς του α' γύρου στο ΟΑΚΑ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +10 στο πρώτο δεκάλεπτο (17-10), επιβάλλοντας τον ρυθμό τους, στη δεύτερη περίοδο όμως οι γηπεδούχοι, βελτιωμένοι αμυντικά, αντέδρασαν και μέχρι την ανάπαυλα κάλυψαν τη διαφορά (33-33).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, με πρωταγωνιστή τον Μόουζες Ράιτ, ανέβασε στροφές και πήρε τα ηνία (45-35 στο 25', 48-32 στο 30'). Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός έκανε τη δική του αντεπίθεση και μείωσε σε 48-47, ο ασταμάτητος Ράιτ όμως κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο μέχρι το φινάλε.

Ολυμπιακός: Γουόκαπ 4, Γουίλιαμς - Γκος 5, Κάνααν 3, Μήτρου - Λονγκ, Φαλ 5, Ράιτ 19, Παπανικολάου 9, Μπραζντέικις 3, Πίτερς 11, Πετρούσεφ 4, ΜακΚίσικ 6.

Παναθηναϊκός: Μπαλτσερόφσκι 2, Σλούκας 7, Παπαπέτρου 2, Γκραντ 8, Ναν 17, Λεσόρ 11, Γκριγκόνις 7, Χ. Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου 11.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σημαντική εκδήλωση για τον Αθλητισμό

Στις 30/3 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, με κεντρικό ομιλητή τον Ν. Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Εκδήλωση με θέμα «Ο Αθλητισμός ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. Ο ρόλος του αθλητικού σωματείου σήμερα» διοργανώνουν η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του Κόμματος το Σάββατο 30 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρο του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους του Αθλητισμού.

SUPER LEAGUE
Χωρίς κόσμο το Αστέρας - Βόλος

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί ο αγώνας στην Τρίπολη ανάμεσα σε Αστέρα και Βόλο για την αυριανή πρεμιέρα των πλέι άουτ της Super League (17.00) από τα οποία θα κριθεί η παραμονή στην κατηγορία, όπως αποφάσισε η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ). Αιτία, η καθυστέρηση στην τοποθέτηση στο γήπεδο της Τρίπολης του νέου ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης, το οποίο τα νέα κυβερνητικά μέτρα «κατά της οπαδικής βίας» ορίζουν ως προϋπόθεση για τη διεξαγωγή αγώνων στην πρώτη κατηγορία. Σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΑΕ Αστέρας κάνει λόγο για μικρές λεπτομέρειες που δεν πρόλαβαν να διεκπεραιωθούν και διαβεβαιώνει ότι σύντομα το πρόβλημα θα λυθεί. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα προβλήματα είχαν υπάρξει και στο γήπεδο της Λαμίας, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών η αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με την ΑΕΚ για την πρεμιέρα των πλέι οφ.

SUPER LEAGUE 2
Αναβλήθηκε για τις 19/3 το κρίσιμο ΔΣ

Παραμένει «στον αέρα» η επικύρωση της βαθμολογίας, μετά τις αντιδράσεις της ΠΑΕ ΑΕΛ ενάντια στη συμμετοχή της ΑΕΚ Β' στα πλέι οφ

Αναβολή πήρε η διαδικασία επικύρωσης της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου της Super League 2 και καταρτισμού του προγράμματος των πλέι οφ, που θα κρίνουν την άνοδο στη Super League, και των πλέι άουτ για την παραμονή στην κατηγορία. Η Λίγκα ανέβαλε για την Τρίτη 19 Μάρτη το προγραμματισμένο για χθες κρίσιμο ΔΣ, λόγω μη απαρτίας των ομάδων. Θυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση επρόκειτο να συζητηθεί και το ζήτημα που έχει προκύψει με τη συμμετοχή της ΑΕΚ Β' στα πλέι οφ του 1ου ομίλου και το οποίο έφερε στο τραπέζι η ΠΑΕ ΑΕΛ, που σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «παράτυπη συμμετοχή» της β' ομάδας της «Ενωσης» στη διαδικασία, επικαλούμενη τα όσα ορίζει ο κανονισμός συμμετοχής των β' ομάδων των ΠΑΕ της Super League. Οι «βυσσινί» απείλησαν ακόμα και με προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο, με όποια καθυστέρηση συνεπάγεται αυτό στην έναρξη των πλέι οφ.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΟΦΝΙ

Στον φετινό τελικό του Κυπέλλου έφτασε ο σύλλογος της Ν. Ιωνίας

Σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους στη γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Ομίλου Φιλάθλων Νέας Ιωνίας (ΟΦΝΙ) για την πρόσφατη επιτυχία της συμμετοχής της στο Φάιναλ 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος και κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας με 26-22.

Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ τονίζουν ότι «η πρόκριση στον τελικό και τελικά η ήττα "στα σημεία" από την ομάδα του ΠΑΟΚ είναι αποτέλεσμα της τεράστιας καθημερινής προσπάθειας των αθλητών, των προπονητών και του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου».

Στέκονται στα εμπόδια που αντιμετωπίζει και καλείται να ξεπεράσει η ομάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι πραγματικός άθλος όλων τους η συνεχής πρωταγωνιστική παρουσία της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις όπου συμμετέχει, όταν το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας στα Πευκάκια, το οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά για τις προπονήσεις τους, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, όπως το δάπεδο που είναι ακατάλληλο για επίσημους αγώνες και για προπονήσεις, σε βαθμό που οι αθλήτριες καθημερινά κινδυνεύουν με τραυματισμούς, ακόμα και σοβαρούς, η έλλειψη κλιματισμού και ιατρείου, οι παλαιωμένες τουαλέτες κ.λπ.».

Και προσθέτουν: «Πολλά συγχαρητήρια στην οικογένεια του ΟΦΝΙ, ευχόμαστε υγεία και θα συνεχίσουμε από κοινού να διεκδικούμε την πλήρη αποκατάσταση και συντήρηση των υποδομών του δημοτικού γυμναστηρίου, ώστε να μπορούν οι αθλήτριες απρόσκοπτα και χωρίς κινδύνους να προετοιμάζονται για τις μελλοντικές επιτυχίες!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ