ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Γενάρη 2024
Σελ. /28
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Μαζικά και αποφασιστικά δυναμώνει ο δίκαιος αγώνας για την επιβίωσή τους

Αγριες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής εναντίον των αγωνιζόμενων αγροτών

Μαζικά βγαίνουν στον κόμβο Πλατύκαμπου οι αγρότες της Λάρισας απέναντι στα ΜΑΤ

Eurokinissi

Μαζικά βγαίνουν στον κόμβο Πλατύκαμπου οι αγρότες της Λάρισας απέναντι στα ΜΑΤ
Απαντώντας στην προκλητική κυβερνητική αδιαφορία για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν και μη λογαριάζοντας τον κυβερνητικό αυταρχισμό που για μια ακόμα φορά εκδηλώθηκε εναντίον τους με τη χρησιμοποίηση των δυνάμεων καταστολής, οι αγρότες της Θεσσαλίας βγήκαν χτες με εκατοντάδες τρακτέρ σε Εθνικές οδούς της περιοχής, στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους αγρότες της Ελλάδας να μπουν στον αγώνα.

Μπλόκα στήθηκαν από τους αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων στην Ε65, της Λάρισας στον κόμβο του Πλατύκαμπου, των Τρικάλων στο ύψος του χωριού Ζάρκο επί της Εθνικής οδού Λάρισας - Τρικάλων και της Μαγνησίας στο ύψος του χωριού Ριζόμυλο, στον παλιό Εθνικό δρόμο Λάρισας - Βόλου.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και οι μεγάλες περικοπές της ΚΑΠ στη βασική και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα. Επίσης για μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Ακόμα, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

«Φάλαγγες» εκατοντάδων τρακτέρ στους δρόμους

{ΚΑΡΔΙΤΣΑ} Απρόκλητη επίθεση εξαπολύουν τα ΜΑΤ, τραυματίζοντας διαδηλωτές

INTIME NEWS

{ΚΑΡΔΙΤΣΑ} Απρόκλητη επίθεση εξαπολύουν τα ΜΑΤ, τραυματίζοντας διαδηλωτές
Οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων, με φάλαγγες τρακτέρ που έφταναν από τα χωριά της περιοχής, κατευθύνθηκαν προς την Εθνική οδό Ε65. Εκεί, μετά από σκληρή μάχη που έδωσαν με τα ΜΑΤ που είχαν στρατοπεδεύσει, κατάφεραν να ανέβουν στο οδόστρωμα της Εθνικής οδού και να την αποκλείσουν.

Αργά το μεσημέρι οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε νέα επίθεση, με στόχο να διώξουν τους αγρότες από την Εθνική οδό. Εκτόξευσαν εναντίον τους χημικά, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και τους χτύπησαν άγρια με τα γκλομπ.

Αποτέλεσμα της άγριας καταστολής ήταν να τραυματιστούν αγωνιστές, μεταξύ τους ο Αρης Πολυγένης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, ενώ έγιναν και δύο συλλήψεις αγροτών, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Ως άμεση απάντηση στην απρόκλητη αστυνομική βία οι αγρότες οργάνωσαν αγωνιστική συγκέντρωση χτες το απόγευμα στον χώρο του μπλόκου. Στο πλευρό τους βρέθηκαν σωματεία και φορείς της περιοχής, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους.

«Το μπλόκο που στήσαμε μπορεί να σηματοδοτήσει την κλιμάκωση του αγώνα και στο τέλος να βγούμε νικητές», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες το μπλόκο θα γίνει ακόμα πιο ισχυρό, με τον ερχομό κι άλλων τρακτέρ και αγροτών. Μίλησε για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, τις τραγικές επιπτώσεις των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες και τη νέα ΚΑΠ, που συρρικνώνει ακόμα περισσότερο το αγροτικό εισόδημα, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε το ξεκλήρισμά μας».

{Λάρισα}

INTIME NEWS

{Λάρισα}
«Δεν πτοούμαστε. Να αφήσει η κυβέρνηση τα ψέματα και τις συκοφαντίες και να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Συνεχίζουμε με συντονισμό των μπλόκων της Θεσσαλίας αλλά και πανελλαδικά, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της ΕΟΑΣΚ.

Από σήμερα ξεκινούν οι συνελεύσεις στο μπλόκο, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα και ο συντονισμός του αγώνα.

Στον Πλατύκαμπο

Ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία και στον κόμβο του Πλατύκαμπου, όπου έφταναν με τα τρακτέρ αγρότες από τα χωριά του κάμπου της Λάρισας αλλά και των επαρχιών της Αγιάς, του Τυρνάβου (με επικεφαλής τον Στ. Τσικριτσή, πρόεδρο του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου και νεοεκλεγέντα δημάρχου Τυρνάβου), ακόμα και της μακρινής Ελασσόνας. Οι συγκεντρωμένοι αγρότες προχώρησαν με τα πόδια για να φτάσουν στο οδόστρωμα της Εθνικής οδού αλλά παρεμποδίστηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες, όπως ...αρμοδίως δηλώθηκε από τους διοικητές της αστυνομικής δύναμης, είχαν «άνωθεν εντολή» να μην τους το επιτρέψουν. Τον κυβερνητικό αυταρχισμό που εκφράστηκε μέσω των δυνάμεων καταστολής κατήγγειλε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, τονίζοντας ότι οι αγρότες παλεύουν για το ψωμί και για το δίκιο τους και δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν, ούτε να κάνουν πίσω.

{Καρδίτσα}
{Καρδίτσα}
Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών της Θεσσαλίας βρέθηκε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ.

Στους δρόμους του αγώνα στα Τρίκαλα

Μπλόκο έχει στηθεί και στην Εθνική οδό Λάρισας - Τρικάλων, στο ύψος του Ζάρκου. Οι βιοπαλαιστές αγρότες, που δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη, εκφράζουν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, για τη συρρίκνωση της παραγωγής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, ενώ διεκδικούν ταχύτερη και ολοκληρωτική καταβολή αποζημιώσεων.

Τις κινητοποιήσεις των αγροτών χαιρετίζει ο Σύλλογος Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων.

Στον Ριζόμυλο οι αγρότες της Μαγνησίας

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού Μαγνησίας συγκεντρώθηκαν χτες στον Περιφερειακό δρόμο και στη συνέχεια, αφού κατευθύνθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου, έστησαν το μπλόκο του Ριζόμυλου στην παλιά Εθνική οδό Βόλου - Λάρισας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Μαγνησίας, Θοδωρής Γεωργαδάκης, αναφερόμενος στα προβλήματα και στα αιτήματα των αγροτών τόνισε ότι αυτό που τους κινητοποιεί «δεν είναι το "εθιμικό ραντεβού" για κινητοποιήσεις τον Γενάρη. Οι φωτιές του καλοκαιριού στη Μαγνησία και οι δύο καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου μάς έχουν οδηγήσει σε απόλυτο αδιέξοδο, κάνοντας πολλούς νέους αγρότες και κτηνοτρόφους να σκέφτονται ακόμα και τη φυγή τους από τον πρωτογενή τομέα».

Καταγγέλλουν την απρόκλητη αστυνομική βία

Στήθηκε και το μπλόκο στα Τρίκαλα
Στήθηκε και το μπλόκο στα Τρίκαλα
Την απρόκλητη αστυνομική βία σε βάρος των αγροτών της Θεσσαλίας καταγγέλλουν συνδικαλιστικές οργανώσεις από μια σειρά περιοχές.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας εξέδωσε χτες ανακοίνωση όπου καταδικάζει την ωμή καταστολή και βία της κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες.

Τη συμπαράστασή τους δηλώνουν ακόμα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», ο Αγροτικός Σύλλογος «Ενότητα» Πέλλας (μπλόκο Γυψοχωρίου) και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας.

{Λάρισα}

Eurokinissi

{Λάρισα}
Καρδίτσα: Εκατοντάδες τα τρακτέρ στο μπλόκο

INTIME NEWS

Καρδίτσα: Εκατοντάδες τα τρακτέρ στο μπλόκο
{Καρδίτσα}

INTIME NEWS

{Καρδίτσα}
{Καρδίτσα}

INTIME NEWS

{Καρδίτσα}
Νέα μπλόκα από σήμερα σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Γρεβενά: Δεν πτοούνται από τα χιόνια οι αγρότες που συνεχίζουν τον αγώνα τους
Γρεβενά: Δεν πτοούνται από τα χιόνια οι αγρότες που συνεχίζουν τον αγώνα τους
Στην Ημαθία ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» προετοιμάζεται να στήσει μπλόκο, σήμερα, Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι στη διασταύρωση της Νάουσας. Οι αγρότες που συσπειρώνονται στον Αγροτικό Σύλλογο Πιερίων, παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο χωριό Παλατίστια. Παράλληλα από κοινού οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας προετοιμάζουν την κινητοποίηση που αποφάσισαν για αύριο, Παρασκευή 26/1 στις 11 π.μ., στον ΕΛΓΑ της Βέροιας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» σε ανακοίνωσή του σχολιάζει τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι τάχα η κυβέρνηση έχει δώσει λύση στα προβλήματα, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούν να αντιστρέψουν τη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε. Οι δηλώσεις περί "κομματικά υποκινούμενων αγώνων" δεν πείθουν κανέναν. Τα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης μας "υποκινούν", γι' αυτό και βγαίνουμε στους δρόμους. Με τα τρακτέρ, που είναι τα εργαλεία της δουλειάς μας και τα όπλα του αγώνα μας. Αυτά φοβούνται οι κυβερνήσεις, και με αυτά έχουμε αποσπάσει κατακτήσεις, πήραμε ανάσες ανακούφισης στο παρελθόν. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε σε καμιά προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής μέσα από διάφορες φιέστες που διοργανώνει, σε καμιά προσπάθεια τρομοκράτησης. Βγαίνουμε στα μπλόκα διεκδικώντας την επιβίωσή μας! Να μείνουμε στον τόπο μας! Να ζούμε με αξιοπρέπεια!».

Κλιμακώνουν οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας

Χτες, Τετάρτη, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Γρεβενών συμπλήρωσαν 9 μέρες στο μπλόκο στην Αντιπεριφέρεια Γρεβενών με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Την Τρίτη 23 Γενάρη, στον χώρο του μπλόκου, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση, όπου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν ομόφωνα να δυναμώσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Από τη μαζική σύσκεψη στην Καστοριά
Από τη μαζική σύσκεψη στην Καστοριά
Ετσι, σήμερα, Πέμπτη 25 Γενάρη, στις 11 π.μ., θα ξεκινήσουν μηχανοκίνητη πορεία από την Αντιπεριφέρεια και στη συνέχεια θα μπουν στην Εγνατία και θα καταλήξουν στον κόμβο Μυρσίνης, όπου θα στηθεί το νέο μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων, συνεχίζοντας έτσι τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης που δίνουν.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και με βάση τις αποφάσεις που έλαβαν στη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας στην Πτολεμαΐδα, οι αγρότες της περιοχής συγκεντρώθηκαν από χτες, Τετάρτη, στην είσοδο του Μεσόβουνου με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Μάλιστα, πλάι στα υπόλοιπα αιτήματα διεκδικούν να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από τη νέα ΚΑΠ. Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα. Να μπουν οι περιοχές της Εορδαίας και του Αμύνταιου στη συνδεδεμένη καλαμποκιού. Καμία αλλαγή χρήσης γης και να μην επιτραπεί να γεμίσουν τα χωράφια με φωτοβολταϊκά.

Παράλληλα στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι μαζική σύσκεψη αγροτών μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου «Μακεδνός», όπου συμμετείχαν με αποφάσεις τους ακόμα οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Καστοριάς, Αργους και Πενταβρύσου.

ΚΟΖΑΝΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Εκεί συζητήθηκαν τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και αποφάσισαν να λάβουν την αγωνιστική τους θέση ξεκινώντας με στήσιμο μπλόκου με τρακτέρ αύριο, Παρασκευή, στις 12 μ. απέναντι από το Ενυδρείο, στην Καστοριά. Ακόμα, αποφασίστηκε αγροτική κινητοποίηση το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Γενάρη στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς.

Αγώνας επιβίωσης!

Να 'μαστε πάλι εδώ, λοιπόν. Οι αγρότες όλης της χώρας με πρωτοπόρους, για μια ακόμα φορά, τους ξωμάχους της Θεσσαλίας, βγαίνουν στους δρόμους του αγώνα παλεύοντας για την επιβίωσή τους. Στήνουν μπλόκα με τα τρακτέρ στις Εθνικές Οδούς, στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν, με νύχια και με δόντια, για να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους και να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια από τον μόχθο τους.

Εδώ και πολλά χρόνια, η ζωή τους στο χωριό πάει από το κακό στο χειρότερο. Χρόνο με τον χρόνο βλέπουν το εισόδημά τους όλο και λιγότερο κι έφτασαν, πια, στο σημείο να μην μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη προς το ζην της αγροτικής οικογένειας. Οι τιμές που πουλούν τα προϊόντα τους στους εμπόρους παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα - σε αντίθεση με τις πανάκριβες τιμές που αυτά τα προϊόντα διατίθενται από το εμπόριο στη λαϊκή κατανάλωση - την ώρα που το κόστος παραγωγής εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη.

* * *

Λίγα μόνο αριθμητικά στοιχεία για του λόγου το ασφαλές: Πριν από 10 χρόνια, όταν οι τιμές παραγωγού ήταν σχεδόν ίσες με τις σημερινές, το αγροτικό πετρέλαιο κόστιζε 1,20 ευρώ το λίτρο και σήμερα φτάνει στο 1,80, και το αγροτικό ρεύμα από 6 λεπτά την κιλοβατώρα, τώρα κοστίζει πάνω από 18 λεπτά. Ανάλογες είναι οι αυξήσεις στις τιμές και των άλλων αγροτικών εφοδίων και μέσων (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, μηχανήματα κ.ά.) Επίσης, το επιτόκιο των καλλιεργητικών δανείων από το 4% πριν από 10 χρόνια σήμερα ανέβηκε στο 7,5%, ενώ και όλες οι άλλες επιβαρύνσεις που επιβάλλονται στους αγρότες (ασφάλιστρα για την παραγωγή, εισφορές για τη σύνταξη και την υγεία, χαράτσια στους ΤΟΕΒ και στον ΓΟΕΒ, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και τις δηλώσει ζημιών στην παραγωγή, φόροι κ.ά.) έχουν πάρει την ανηφόρα. Επιπλέον, με κάθε αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ επιβάλλονται και νέες περικοπές στις επιδοτήσεις.

Και δεν είναι μόνο το υψηλό κόστος παραγωγής που ροκανίζει το αγροτικό εισόδημα. Είναι και οι απανωτές καταστροφές στην αγροτική παραγωγή από τις κακές καιρικές συνθήκες και τις αρρώστιες, τις οποίες ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει - ή δίνει κάποια ψίχουλα στους πληγέντες παραγωγούς - παρά το γεγονός ότι οι αγρότες πληρώνουν πανάκριβα ασφάλιστρα. Ιδιαίτερα τα τελευταία 4 χρόνια η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή έχει υποστεί τρομερές ζημιές από την κακοκαιρία (ξηρασία, πυρκαγιές, παγετός, πλημμύρες κ.ά.) αλλά και από αρρώστιες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Θεσσαλία, στην οποία τα τρία τελευταία χρόνια είχαμε αποδεκατισμό της παραγωγής από την ξηρασία και τις πυρκαγιές που προηγήθηκαν και προπαντός τις 3 μεγάλες πλημμύρες που ακολούθησαν - πρώτα ο «Ιανός» και μετά οι δυο μεγάλες πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη - που μετέτρεψαν τον θεσσαλικό κάμπο σε μια απέραντη λίμνη. Η ζημιά είναι τεράστια για την περιοχή, αλλά γενικότερα για την αγροτική παραγωγή στη χώρα μας, αν ληφθεί υπόψη ότι στη Θεσσαλία παράγεται το 38% της συνολικής παραγωγής βαμβακιού, το 52,8% της βιομηχανικής ντομάτας, το 19,4% του πρόβειου γάλακτος, το 13,7% του κατσικίσιου γάλακτος, το 19,7% του αγελαδινού γάλακτος, το 40% του μαλακού τυριού, το 25% του σκληρού τυριού, το 18,5% του βόειου κρέατος, το 10% του χοιρινού κρέατος, ενώ μεγάλα είναι τα ποσοστά στις καλλιέργειες σιτηρών, δημητριακών, οπωροκηπευτικών, αμπελιών κ.ά.

* * *

Κι ενώ ο αγροτικός κόσμος «σκούζει από τα πλευρά», η κυβέρνηση «αγρόν ηγόραζεν και ζεύγη βοών». Για τις τεράστιες ζημιές από την ξηρασία και τις πλημμύρες οι Θεσσαλοί αγρότες ακόμα περιμένουν να πάρουν αποζημιώσεις, πέφτοντας, για άλλη μια φορά, θύματα της κυβερνητικής κοροϊδίας. Μην έχοντας άλλη επιλογή, πήραν τα τρακτέρ και βγήκαν στους δρόμους. Και τότε η κυβερνητική αδιαφορία έγινε αυταρχισμός - έτσι συμπεριφέρονται όλες οι κυβερνήσεις όταν έχουν να κάνουν με τις δίκαιες λαϊκές διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις - και τα ΜΑΤ ανέλαβαν δράση. Το έκαναν χτες στην Καρδίτσα και στη Λάρισα, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσουν την αγωνιζόμενη αγροτιά και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις της. Μάταιος κόπος. Η ιστορία του αγροτικού κινήματος δείχνει πως οι αγρότες δεν τρομοκρατούνται και δεν θα πάψουν να αγωνίζονται μέχρι να δικαιωθούν...


Π. Ρ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δίκαια τα αιτήματα των αγροτών που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με καταστολή και χημικά

Σε ανακοίνωσή του για την επίθεση των ΜΑΤ στους αγρότες της Καρδίτσας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, που δέχτηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι βιοπαλαιστές αγρότες της Καρδίτσας, οι οποίοι διαδήλωναν στην Εθνική Οδό, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την επιβίωσή τους, με αποτέλεσμα ένας αγρότης να τραυματιστεί και ένας ακόμα να συλληφθεί.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τις δυνάμεις καταστολής και να απελευθερωθεί ο συλληφθείς αγρότης. Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλάι των φτωχών αγροτών και των κτηνοτρόφων που βγαίνουν αυτές τις μέρες με τα τρακτέρ τους στους δρόμους, στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα που διεξάγουν για αξιοπρεπή ζωή, για να σώσουν τη γη και το εισόδημά τους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ