ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Γενάρη 2024
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή

Τις επόμενες μέρες οι μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βόλο

«

Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή στη σφαγή»: Συγκέντρωση με το σύνθημα αυτό οργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 27 Γενάρη στις 12 μ. στο Πάρκο Ελευθερίας, καλώντας εργαζόμενους και νεολαία, σωματεία και φορείς να δώσουν μαζικό «παρών». Στο κάλεσμα ανταποκρίνονται μια σειρά συνδικάτα και μαζικές οργανώσεις, που αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση και την εντάσσουν στο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης που σχεδιάζουν και υλοποιούν αυτό το διάστημα.

«Τώρα πρέπει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, να υψωθεί τείχος απέναντι σε όλους αυτούς που εμπλέκουν την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο», τονίζει το ΠΑΜΕ. Σε μια κρίσιμη περίοδο που η φωτιά του πολέμου απλώνεται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με τις επιδρομές των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη, καλεί τον λαό «να εκφράσει ακόμα πιο αποφασιστικά την καταδίκη του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και τους συμμάχους του».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αυξάνει την εμπλοκή της Ελλάδας», επισημαίνει, «αφού συνεχίζει να στέλνει πολεμικά πλοία, υλικά και προσωπικό στις ΝΑΤΟικές αποστολές, που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας. Συνεχίζει τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Συνεχίζει να δαπανά υπέρογκα ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας».

«Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, την οποία εκφράσαμε σε δεκάδες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες, απαιτώντας να σταματήσει η σύγχρονη γενοκτονία που συντελείται. Επίσης, στους υπόλοιπους λαούς, και στον ισραηλινό, που η πολιτική του κράτους του τον μετατρέπει σε "κρέας" στα κανόνια του πολέμου. Οι λαοί θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και ανεργία», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και καταλήγει:

«Είναι η ώρα της αποφασιστικής αναμέτρησης κόντρα στην πολιτική που μας εμπλέκει στον πόλεμο, που κάνει τη ζωή μας όλο και πιο αβάσταχτη, με νέους φόρους, ακρίβεια, αυταρχισμό. Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας!».

Σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βόλο

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή οργανώνουν σωματεία και φορείς της πόλης την Πέμπτη 25 Γενάρη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Την κινητοποίηση οργανώνουν η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών Κ. Μακεδονίας, το ΣΕΤΗΠ και το ΣΕΤΕΠΕ.

Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο προχωρά την Παρασκευή 26 Γενάρη σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του, απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και στην περαιτέρω επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Στον Βόλο, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τον λαό της περιοχής, εργατικά σωματεία, φορείς και φοιτητές σε συγκέντρωση ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, το Σάββατο 27 Γενάρη στις 12 μ. στον Αγιο Νικόλαο.

Στο κάλεσμά της τονίζει μεταξύ άλλων ότι «στις πάνω από 100 μέρες των πρόσφατων επιθέσεων στη Γάζα η ελληνική κυβέρνηση αυξάνει την εμπλοκή της Ελλάδας, αφού συνεχίζει να στέλνει πολεμικά πλοία, υλικά και προσωπικό στις ΝΑΤΟικές αποστολές, που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας, και συνεχίζει τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, με την παραχώρηση των λιμανιών Σούδας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου κ.ά. στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, για να εξαπολύουν δολοφονικές επεμβάσεις».

Στην Πάτρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αύριο, Τετάρτη 24 Γενάρη, στις 19.30, θα μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ, με θέμα: «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!», στο «Royal» (Ακτή Δυμαίων 51).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ