ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2023
Σελ. /24
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα, απευθύνουν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς της Αττικής. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο αριθμός των σωματείων, ενώσεων ΕΒΕ και άλλων μαζικών φορέων που καλούν τον λαό να πάρει τη θέση του στον αγώνα για να μπει φρένο στο αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων. Μέχρι τώρα 18 Εργατικά Κέντρα, 10 Ομοσπονδίες και 113 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υπογράφουν κοινή ανακοίνωση, εκφράζοντας «τη σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη μας με τον πολύχρονο αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική ισραηλινή κατοχή».

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση απευθύνουν και η ΕΕΔΥΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ). Ακόμη καλούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι φορείς που οργανώνουν το σημερινό συλλαλητήριο καλούν την εργατική τάξη της Ελλάδας «να δράσουμε για τη στήριξη του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ελευθερία!». Στιγματίζουν τον τεράστιο πόλεμο προπαγάνδας που έχουν εξαπολύσει κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, ΜΜΕ, τρολ του ίντερνετ, μηχανισμοί πρεσβειών κ.ά. για να δικαιολογήσουν τα διαχρονικά ισραηλινά εγκλήματα. Στο πλαίσιο αυτής της προπαγάνδας ταυτίζουν την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό με «τρομοκρατία», μιλάνε μέχρι και για ποινικοποίηση της εμφάνισης της σημαίας της Παλαιστίνης!

Ακόμα τα συνδικάτα και μαζικοί φορείς καταγγέλλουν για υποκρισία όσους μόλις πριν λίγες μέρες «ανακάλυψαν» ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος ενώ τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ! Η υποκρισία τους έχει λόγο και αιτία την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των γεωστρατηγικών στόχων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. Γι' αυτό η τρομοκρατία του Ισραήλ βαφτίζεται «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», ενώ ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης καταγγέλλεται ως «τρομοκρατία». Το ίδιο κάνει και η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζει τη διαχρονική συνεργασία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και τώρα στηρίζει έμπρακτα τον σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού Ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Τα συνδικάτα και οι φορείς υπογραμμίζουν: «Οι λαοί, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι.

Με τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του '67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Τα Συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα της Ελλάδας καταγγέλλουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής.

  • Καμία συμμετοχή, καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.
  • Να αποσυρθεί η φρεγάτα "Ψαρά" από την περιοχή.
  • Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.
  • Τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους».
ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Μετέφερε τη στήριξη δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Γιούσεφ Ντόρκχομ, μεταφέροντάς του τη σταθερή αλληλεγγύη δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας, ενώ τον ενημέρωσε για τα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε 29 πόλεις της Ελλάδας και για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα οργανωθεί σήμερα, Πέμπτη, στο Σύνταγμα. «Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε πλατεία και γειτονιά να ηχήσει παντού το σύνθημα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης οργανώνουν αύριο, Πέμπτη 19 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η ΕΔΥΕΘ, εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι.

Επίσης, κινητοποιήσεις οργανώνονται αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, Τετάρτη:

  • Πάτρα, 6 μ.μ., πλατεία Γεωργίου.
  • Λάρισα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Κεφαλονιά, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία Αργοστολίου.
  • Ζάκυνθο, 6.30 μ.μ., παλιά Νομαρχία (κτίριο ΠΕ Ζακύνθου).
  • Πύργο, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία (Σάκη Καράγιωργα).

Αύριο, Πέμπτη:

  • Αγρίνιο, 7 μ.μ. πεζόδρομος «Παπαστράτου» (πρώην «Public»).
  • Αρτα, 7.30 μ.μ., πλατεία Κιλκίς.
  • Βόλο, 6 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας.
  • Ικαρία, 7.30 μ.μ., πλατεία Ευδήλου.
  • Αλεξανδρούπολη, 6.30 μ.μ., δημαρχείο.
  • Καβάλα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Κέρκυρα, 6.30 μ.μ., πλατεία Γεωργάκη.
  • Πτολεμαΐδα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Κομοτηνή, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία.
  • Η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ και το ΤΣ Πρέβεζας της ΚΝΕ καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 7 μ.μ. στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα (Μνημείο Ηρώων).
Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο

Στις 6.15 μ.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, έχουν οριστεί στα εξής σημεία:

Προπύλαια: Εργατικό Κέντρο Ανατολικής Αττικής, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μαζικοί φορείς των δήμων του Πειραιά και της Ανατολικής Αττικής, Σύλλογοι Φοιτητών.

Παλαιά Βουλή: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Λεωφορεία για το Σύνταγμα

Λεωφορεία για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα θα αναχωρήσουν από:

Ελευσίνα: 17.45, από δημοτικό πάρκινγκ. Κόκκινος Μύλος: 17.45, από Τριγωνική Πλατεία. Μενίδι: 17.30, από πλατεία Καράβου. Ολυμπιακό Χωριό: 17.15, από Κακλαμανάκη 21.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης που διοργανώνεται από σωματεία και μαζικούς φορείς της Αττικής, σήμερα Τετάρτη, στις 19.00 στο Σύνταγμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ