ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Αυγούστου 2023
Σελ. /20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μια συγκινητική τιμητική βραδιά για τον Νίκο Γκάλη

Eurokinissi Sports

Μια συγκινητική βραδιά χάρισε την Παρασκευή η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στο τεράστιο κοινό που γέμισε το ΟΑΚΑ για να υποκλιθεί στον Νίκο Γκάλη, τον άνθρωπο που συνδέθηκε όσο κανείς άλλος με την άνοδο του ελληνικού μπάσκετ.

Πριν τον φιλικό αγώνα της Εθνικής ομάδας με τη Σλοβενία, ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ βραβεύτηκε από την ΕΟΚ για την προσφορά του.

Με σκηνές, βίντεο και φωτογραφίες από μεγάλες στιγμές του με την Εθνική ομάδα, την οποία οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης το 1987, ένα μεγάλο «ευχαριστούμε για όλα» στα matrix του κλειστού του ΟΑΚΑ, και υπό τους ήχους του «Final Countdown», το ελληνικό μπάσκετ απένειμε τους τίτλους τιμής που άξιζε και αξίζει ο κορυφαίος Νίκος Γκάλης.

Ο ίδιος χαιρέτησε πρώτα τους παίκτες της Εθνικής Σλοβενίας και ακολούθως τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας, προτού δει με δάκρυα στα μάτια, εν μέσω αποθέωσης από το κοινό, τη φανέλα της Εθνικής με το Νο 4, την οποία φορούσε, να αποσύρεται και να υψώνεται στην οροφή του ΟΑΚΑ, ως παντοτινό σύμβολο του ελληνικού μπάσκετ.

Μετά από ένα εκπληκτικό standing ovation πολλών λεπτών από τον κόσμο, που φώναζε ρυθμικά το όνομά του, ο Νίκος Γκάλης βραβεύτηκε και από τον γγ της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, για την προσφορά του στο άθλημα, ενώ ακολούθησε αντίστοιχη βράβευση και από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.

Στις θέσεις των επισήμων βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι συμπαίκτες του από τη θρυλική ομάδα του 1987 Παναγιώτης Γιαννάκης, Φάνης Χριστοδούλου, Νίκος Φιλίππου, Νίκος Λινάρδος, Λιβέρης Ανδρίτσος, Νίκος Σταυρόπουλος, Μιχάλης Ρωμανίδης, καθώς και μια σειρά μπασκετμπολίστες που μεγάλωσαν βλέποντάς τον να μεγαλουργεί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς η Εθνική επικράτησε 88-77 της Σλοβενίας, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της σε φιλικές αναμετρήσεις απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα.

Από την ελληνική ομάδα διακρίθηκαν ο Μιχάλης Λούντζης - ο οποίος με 17 πόντους έκανε ρεκόρ καριέρας - και ο Ντίνος Μήτογλου.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δ. Καλαντζής

«Εφυγε» από τη ζωή το Σάββατο ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καλαντζής του Θεοδώρου, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 68 ετών. Ηταν πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και, παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε από το 1976 ως ανταποκριτής στον «Ριζοσπάστη». Παίρνοντας το πτυχίο του, το 1981, γύρισε στην Αθήνα για να εργαστεί ως ανταποκριτής των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη». Από το 1984 δούλεψε σε διάφορες εφημερίδες και κανάλια. Μετά τη συνταξιοδότησή του διετέλεσε επί σειρά ετών εκπρόσωπος των συνταξιούχων δημοσιογράφων - μελών της ΕΣΗΕΑ.

Νέα ζημιά σε αγωγό ύδρευσης της ΕΥΑΘ

Αλλη μια έκφραση των επιπτώσεων της εφαρμογής της λογικής κόστους - οφέλους βίωσαν οι κάτοικοι περιοχής του κέντρου της Θεσσαλονίκης, το περασμένο Σάββατο, όταν εξαιτίας θραύσης αγωγού ύδρευσης της ΕΥΑΘ στην οδό Ερμού, πλημμύρισαν ισόγεια και υπόγεια καταστήματα και υποσταθμός του ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα τη διακοπή υδροδότησης και ηλεκτροδότησης αλλά και το κλείσιμο των γύρω δρόμων. Λίγο μετά τις 7 το πρωί του Σαββάτου, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος από έκρηξη και στη συνέχεια ένας πίδακας νερού ξεπήδησε δημιουργώντας ένα μικρό ποτάμι. Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» ΕΥΑΘ σε ανακοίνωσή της αναδεικνύει την ανάγκη ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των διαρροών μέσα από ευρύ πρόγραμμα αντικατάστασης των γηρασμένων δικτύων, σημειώνοντας ότι οι λαϊκές ανάγκες για φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης - αποχέτευσης σκοντάφτουν στην πολιτική εμπορευματοποίησης και υποστελέχωσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ