ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Ιούνη 2023 - Κυριακή 18 Ιούνη 2023
Σελ. /40
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Τη Δευτέρα 19 Ιούνη η προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας | Στη μάχη της προετοιμασίας οι Κομματικές Οργανώσεις

Στη μάχη για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας έχουν ριχτεί οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στον νομό, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τη Δευτέρα 19 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ δρομολογούν λεωφορεία από σημεία της Αχαΐας, ενώ θα πραγματοποιήσουν προσυγκεντρώσεις σε σημεία της Πάτρας, δίνοντας ξεχωριστό τόνο σε όλη την πόλη. Λεωφορεία δρομολογούνται από:

  • Αίγιο 6 μ.μ.: Από την εφορία, για τις Οργανώσεις Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.
  • Ψαθόπυργο Ρίου 7 μ.μ.: Θα ακολουθήσουν στάσεις σε Αραχωβίτικα, Δρέπανο, Αγιο Βασίλη, Ρίο-παλιό δημαρχείο (για τις Οργανώσεις του Ρίου).

Προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στα εξής σημεία της Πάτρας:

  • Πλατεία Υψηλών Αλωνιών 7 μ.μ.: Για τις Οργανώσεις Πανεπιστημίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τις Οργανώσεις Αχαΐας και Μαθητών της ΚΝΕ.
  • Πλατεία Νόρμαν 7.30 μ.μ.: Για τις Οργανώσεις Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, Κεντρικού Διαμερίσματος Πάτρας, Αρκτικού Διαμερίσματος Πάτρας, Ρίου, Υγείας - Πρόνοιας, Δικηγόρων, Επισιτισμού, Εμπορίου, Τηλεπικοινωνιών, Εκπαιδευτικών.
  • Πλατεία Πίνδου 7.30 μ.μ.: Για τις Οργανώσεις Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας, Νοτίου Διαμερίσματος Πάτρας, Προσφυγικών, Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου, Βιομηχανίας, Κατασκευών, Εργαζομένων Δήμου.
Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ από δικηγόρους

Στο μεταξύ, κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ απευθύνουν 21 δικηγόροι της Πάτρας και άλλοι άνθρωποι του χώρου της Δικαιοσύνης. Σε κείμενό τους τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Με μαχητική αισιοδοξία, καλούμε τους συναδέλφους μας αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς, ασκούμενους και συνταξιούχους δικηγόρους, να δυναμώσουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις 25 Ιούνη!

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι δεν συμβιβάζονται με την αδικία και την εκμετάλλευση, δεν αναζητούν σωτήρες. Σε όλους όσοι βλέπουν ότι τα μέλη του ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι με την "Αγωνιστική Συσπείρωση" στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων και συλλόγων στον χώρο της Δικαιοσύνης, είναι η δική τους φωνή, για τα δικά τους συμφέροντα και τα δικά τους αιτήματα. Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ που δίνει καθημερινή μάχη στον δήμο της Πάτρας μαζί με την αγωνιστική δημοτική αρχή και τον κομμουνιστή δήμαρχο, για να ζήσει καλύτερα ο λαός της πόλης μας, που πρωτοστάτησε μαζί με άλλους προοδευτικούς αγωνιστές για να ανατραπεί η άσχημη κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και να γίνει πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων (...)».

Το κείμενο υπογράφουν οι:

Σπύρος Αγγελόπουλος, δικηγόρος. Αμαλία Ασπιώτη, δικηγόρος. Βασίλης Ασπρούλιας, συνταξιούχος δικηγόρος. Παναγιώτης Ασπρούλιας, δικηγόρος. Νίκος Βουρνάς, δικαστικός επιμελητής. Ειρήνη Γκέστα, συμβολαιογράφος. Τίμος Γριμάνης, δικηγόρος. Γιώργος Διαμαντόπουλος, δικηγόρος. Ηλίας Ζαχάκος, συνταξιούχος δικαστικός επιμελητής, πρώην αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, δικηγόρος. Χρύσα Καλογεράτου, δικηγόρος. Γιώργος Κουκούλης, δικηγόρος. Βούλα Λενακάκη, συνταξιούχος δικηγόρος. Σπύρος Μπουρδανιώτης, δικηγόρος. Δάκης Μυλωνάς, συνταξιούχος δικηγόρος. Αγγελική Ξυδία, δικηγόρος. Στέλλα Παπαχριστοπούλου, συνταξιούχος δικηγόρος. Αντώνης Σκουτέρης, συνταξιούχος δικηγόρος. Τέτη Τζαμαλούκα, δικηγόρος. Τασία Τογιοπούλου, δικηγόρος, αντιδήμαρχος δήμου Πατρέων. Κωνσταντίνα Χαϊδεμένου, δικηγόρος, Φώτης Γεωργιτσόπουλος, δικηγόρος.

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε μεγάλες πόλεις

Την Παρασκευή 23/6 η προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη με τον ΓΓ της ΚΕ

Με τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 23 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, ολοκληρώνονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Το υπόλοιπο πρόγραμμα των συγκεντρώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 17 Ιούνη

- Στις 8 μ.μ. στην Καστοριά, στην πλατεία Μακεδονομάχων. Θα μιλήσει ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Σε περίπτωση βροχής η συγκέντρωση θα μεταφερθεί στο ενυδρείο.

Κυριακή 18 Ιούνη

- Στις 7.30 μ.μ. στη Φλώρινα, στην πλατεία Μόδη. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ.

- Στις 8 μ.μ. στη Λάρισα, στην πλατεία Αγάλματος Νίκης (Φρούριο). Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει γλέντι.

- Στις 8 μ.μ. στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

- Στις 8 μ.μ. στην Κατερίνη, στο Σιντριβάνι, με ομιλητή τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος της ΚΕ.

- Στις 8 μ.μ. στις Σέρρες, στην πλατεία Ελευθερίας, με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος της ΚΕ.

- Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Γρεβενών. Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας.

- Στις 8 μ.μ. στο Καρπενήσι, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Δευτέρα 19 Ιούνη

- Στις 8 μ.μ. στην παραλία της Καβάλας (έναντι ΚΤΕΛ). Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

- Στις 8 μ.μ. στην Αρτα, στη Σκουφά και Παντοκράτορος. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

- Στις 8 μ.μ. στο Ρέθυμνο, στην πλατεία Μικρασιατών. Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής.

- Στις 8.30 μ.μ. στο Αγρίνιο, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης.

- Στις 8.30 μ.μ. στη Λευκάδα, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

- Στις 9 μ.μ. στην Καλαμάτα, στην πλατεία Οθωνος. Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Τρίτη 20 Ιούνη

- Στις 8 μ.μ. στη Λιβαδειά, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 8 μ.μ. στη Χαλκίδα, στην πλατεία Ταχυδρομείου. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας.

- Στις 8 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο του Κόμματος στη Δράμα. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ.

- Στις 8 μ.μ. στην Κέρκυρα, στην Πόρτα Ριάλα. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος.

- Στις 8 μ.μ. στην Ηγουμενίτσα, στην πλατεία Δημαρχείου. Θα μιλήσει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ.

- Στις 8 μ.μ. στην Κοζάνη, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης.

- Στις 8.30 μ.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Αγίου Τίτου. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

- Στις 8.30 μ.μ. στα Γιάννενα, στο Αλσος. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

- Στις 8.30 μ.μ. στην Κεφαλονιά, στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας.

- Στις 9 μ.μ. στον Πύργο, στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα. Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

- Στις 9 μ.μ. στην Πρέβεζα, στην Παραλία. Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Τετάρτη 21 Ιούνη

- Στις 9 μ.μ. στη Ζάκυνθο, στην πλατεία Αγίου Μάρκου. Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ.

Πέμπτη 22 Ιούνη

- Στις 8.30 μ.μ. στην Καρδίτσα, στην πλατεία Πλαστήρα (Παυσίλυπο). Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου.

- Στις 9 μ.μ. στα Τρίκαλα, στην αρχή της Ασκληπιού - πλατεία Ρήγα Φεραίου. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος.

- Στις 9 μ.μ. στην Ικαρία, στην πλατεία Ευδήλου. Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου.

Συγκεντρώσεις νεολαίας

Συγκεντρώσεις νεολαίας του ΚΚΕ προγραμματίζονται σε μια σειρά πόλεις, ως εξής:

Σάββατο 17 Ιούνη

- Στις 8 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο.Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

- Στις 7.30 μ.μ. στα Τρίκαλα, στον χώρο των παλιών φυλακών, νυν Μουσείο Τσιτσάνη - κτίριο διοικητηρίου. Θα μιλήσει ο Ανδρέας Κοράκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στις 8 μ.μ., στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος στην Κυψέλη (έξω από το 26ο Δημοτικό Αθηνών). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Μπιργάλιας, υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Τρίτη 20 Ιούνη

- Στις 7.30 μ.μ. στη Λάρισα, στην πλατεία Λαμπρούλη, στο φρούριο. Θα γίνει συζήτηση με την Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Συναυλία στην Καισαριανή

Την Κυριακή 18 Ιούνη, στις 8 μ.μ., η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών Συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ πραγματοποιεί συναυλία καταδίκης του πολύνεκρου εγκλήματος με το ναυάγιο στην Πύλο. Θα γίνει στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και θα μιλήσει η Δανάη Πλα Καρύδη, υποψήφια βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο διεθνιστικό τραγούδι από τους «Αυτοί Είμαστε».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ