ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Μάη 2023
Σελ. /24
Εφτασε η ώρα του Πειραιά να στείλει το σήμα ενίσχυσης του ΚΚΕ
  • Σήμερα στις 20.30 η συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι τις εκλογές και έφτασε η σειρά του Πειραιά να στείλει ξεκάθαρο σήμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, με τη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση στην πλ. Κοραή.

Στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Βασίλης Γκιτάκος, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α' Πειραιά, και ο Ανέστης Τσουκαράκης, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β' Πειραιά.

Σήμερα, που είναι τυπικά το τέλος της προεκλογικής περιόδου, στον Πειραιά θα ακουστεί δυνατά ο χτύπος της ελπίδας, της αισιοδοξίας, λίγο πριν κάνει κρότο την Κυριακή των εκλογών με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ και τον λαό σε καλύτερη θέση για την επόμενη μέρα.

Τα μέλη του Κόμματος και τις ΚΝΕ, οπαδοί και φίλοι δίνουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε η συγκέντρωση στην πόλη που ιδρύθηκε το Κόμμα μας να είναι η μαζικότερη των τελευταίων χρόνων, να γεμίσει η πλατεία από εργαζόμενους και νεολαία.

Επιπρόσθετα, οι εκατοντάδες κόκκινες σημαίες σήμερα το απόγευμα στο κέντρο του Πειραιά θα αποτελέσουν την καλύτερη απάντηση στο προκλητικό παζάρεμα των αστικών κομμάτων για το ποιος θα περιμαζέψει τις ψήφους των φασιστών. Απάντηση αποστομωτική από την πόλη με τις προσφυγικές συνοικίες, την περιοχή που δόθηκε μάχη με τους φασίστες, οι οποίοι εδώ δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, επιτέθηκαν σε μετανάστες και πρωτοπόρους εργάτες, αλλά την βρήκαν τελικά από τον λαό και το οποίο θα ξαναγίνει όποτε χρειαστεί με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή.

  • Η προσυγκέντρωση για τις Κλαδικές Οργανώσεις και τις Οργανώσεις της ΚΝΕ έχει οριστεί στις 7.45 μ.μ. στο Πασαλιμάνι.
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Να μη χαθεί ούτε μια «κόκκινη» ψήφος!

Κορυφώνονται οι ετοιμασίες για μαζική μετακίνηση

Σε πλήρη κινητοποίηση είναι οι Οργανώσεις του ΚΚΕ ώστε να μη χαθεί ούτε μία ψήφος από τους ετεροδημότες. Το ΚΚΕ τους καλεί να οργανώσουν με κάθε μέσο τη μετακίνηση και να πάρουν όλα τα απαραίτητα πρακτικά μέτρα (άδειες, εξασφάλιση εισιτηρίων, ομαδικές μετακινήσεις) για να φτάσουν μέχρι το εκλογικό κέντρο και να στηρίξουν μαζικά το Κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ως ετεροδημότες, στον τόπο διαμονής τους (και OXI στον δήμο στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι) ψηφίζουν όσοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία εγγραφής τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών μέχρι τις 28 Φλεβάρη 2023 ΚΑΙ συμπληρώθηκε στην περιοχή τους ο αριθμός των 40 ετεροδημοτών από την ίδια εκλογική περιφέρεια.

Για κάθε πληροφορία και βοήθεια, οι ετεροδημότες μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Ετεροδημοτών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241) στα τηλέφωνα 210.5282.527 και 210.5282.535 για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, τις ώρες 9 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 9 μ.μ., ενώ την Κυριακή των εκλογών 8 π.μ. - 5 μ.μ.

Θυμίζουμε ότι για να μην υπάρχουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αυτοί που ζήτησαν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες (ή να διαγραφούν από ετεροδημότες) θα πρέπει να επιβεβαιώσουν πού ψηφίζουν, στην ιστοσελίδα https://mpp.ypes.gov.gr/#/ του υπουργείου Εσωτερικών.

Με λεωφορεία και άλλα μεταφορικά μέσα μετακινούνται προς τον τόπο που ψηφίζουν ετεροδημότες από μια σειρά περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων προς:

  • Αθήνα - Λαμία - Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Σέρρες
  • Αθήνα - Πάτρα - Αγρίνιο - Αρτα - Ηγουμενίτσα - Γιάννενα
«Μ' αεροπλάνα και βαπόρια...» για ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ!!!

«Με αεροπλάνα, βαπόρια και με κάθε μέσο ταξιδεύουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να δυναμώσουμε το Κόμμα μας, το ΚΚΕ», αναφέρει μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Κώστας Κασμερίδης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κόμματος και αναπληρωτής εκπαιδευτικός.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Εκατοντάδες ετεροδημότες θα αναχωρήσουν αυτές τις ημέρες από την Κρήτη σε άλλα μέρη της Ελλάδας και εκατοντάδες Κρητικοί θα φτάσουν στο νησί από άλλα μέρη της Ελλάδας. Ολοι εμείς οι "ξενομπάτηδες", εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές, φοιτητές, εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό και αλλού, στρατευμένοι, κάνουμε το παν ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο, ώστε να μη χαθεί καμία ψήφος στο ΚΚΕ!

Κόντρα στην κυβέρνηση που απέρριψε τις προτάσεις του ΚΚΕ ώστε οι εποχικοί εργαζόμενοι να ψηφίσουν στον τόπο εργασίας τους, για δωρεάν μετακίνηση εκπαιδευτικών και στρατευμένων. Ενάντια σε εμπόδια που μπαίνουν σε εκπαιδευτικούς από Διευθύνσεις, που στερούν την 3η μέρα άδειας που δικαιούνται όσοι μετακινούνται από νησιά, όπως μαζικά απορρίφθηκαν αιτήματα από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολογία.

Σε δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, που έχει οδηγήσει σε καθηλωμένους μισθούς, ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια αλλά με εκφρασμένη αλληλεγγύη, αυτοθυσία και αυταπάρνηση, ήδη χιλιάδες έχουν εξασφαλίσει άδειες, εισιτήρια, ομαδικές μετακινήσεις.

Ελάχιστος χρόνος μένει πριν τις βουλευτικές εκλογές, όπου θα κριθεί το πόσο δυνατός θα βγει ο λαός με δυνατό το ΚΚΕ! Συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία μέρα. Ιδιαίτερα οι φοιτητές, μετά το μεγάλο βήμα να αναδείξουν την "Πανσπουδαστική ΚΣ" πρώτη δύναμη για 2η συνεχόμενη φορά στα πανεπιστήμια, να κάνουν το άλμα ενισχύοντας το ΚΚΕ! Πρέπει να δώσουμε απάντηση. Να φτάσουμε στην κάλπη με κάθε τρόπο χωρίς να υπολογίζουμε κόστος, κόπο, χρόνο, να ενισχύσουμε με την ψήφο μας το ΚΚΕ, να δυναμώσουμε τη φωνή μας».

Στη Λαμία θα ψηφίσει ο Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή 21 Μαΐου και ώρα 10 π.μ. στο 152ο εκλογικό τμήμα του δήμου Λαμιέων (πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ