ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Μάη 2023
Σελ. /32
Ισχυρό ΚΚΕ για τα μεγάλα οράματά μας

Ο χαιρετισμός της Ασημίνας Ξηροτύρη - Αικατερινάρη στη χτεσινή συγκέντρωση

RIZOSPASTIS

«

Με ισχυρό ΚΚΕ η φωνή του λαού μπορεί να γίνει πιο δυνατή, η δύναμή του πιο αποτελεσματική, το στήριγμά του ισχυρό απέναντι σε μια αυριανή αντιλαϊκή κυβέρνηση», είπε χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση η Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας.

Τόνισε ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης το ξέρει πολύ καλά «ότι έχει πολλά να κερδίσει από ένα ισχυρό ΚΚΕ, με περισσότερους εκλεγμένους βουλευτές, που θα τους έχει στο πλάι του για να αντιπαλέψουμε μαζί, από καλύτερες θέσεις για τον τόπο μας, μια πολιτική που πολλά βάρη έχει συσσωρεύσει στις πλάτες του και που παραμένουν άλυτα, παρά τις γενναιόδωρες υποσχέσεις όσων εναλλάχθηκαν στην εξουσία. Για να ανοίξουμε έναν άλλο, καλύτερο δρόμο για εμάς και τα παιδιά μας, για να αναδείξουμε την προοπτική των μεγάλων, των ριζικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα για να ζήσουμε με πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη με ίσες ευκαιρίες, με σταθερές θέσεις εργασίας, με σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον. Για να ζήσουμε επιτέλους εμείς και οι επόμενες γενιές όπως θέλουμε και μας αξίζει».

Κάλεσε τον λαό να απαντήσει στο κορυφαίο όπως είπε ερώτημα: «Πρέπει να απαντήσουμε και εμείς μέσα μας, ο κάθε εργαζόμενος, κάθε νέος και νέα, κάθε προοδευτικός πολίτης, κάθε αριστερός που σήμερα με τα εκβιαστικά διλήμματα προσπαθούν να τον οδηγήσουν στην παθητικότητα και απραξία, ποιο είναι το κριτήριο πριν την κάλπη την Κυριακή: Εκείνο που μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά για να μην είναι "μια απ' τα ίδια" με τις προηγούμενες φορές; Με ποιο αποτέλεσμα θα μπορέσουμε να αναθαρρήσουμε; Να νιώσουμε ότι κάτι αλλάζει; Οτι πλησιάζουμε το όραμα για μία άλλη κοινωνία, ισότητας και ευημερίας;

(...) Το ΚΚΕ με την ειλικρίνεια και την εντιμότητα που ξέρουμε ότι το χαρακτηρίζει - άσχετα αν συμφωνείτε λιγότερο ή περισσότερο μαζί του - σας λέει το εξής:

Μη δίνετε σημασία στα γνωστά διλήμματα που βάζουν όλοι οι άλλοι για να υποκλέψουν για μία ακόμα φορά το ισχυρότερό σας όπλο, την ψήφο σας. Μην κάνετε δική σας τη δική τους αγωνία περί "σταθερότητας". Η δική τους σταθερότητα είναι αστάθεια για τα λαϊκά συμφέροντα, για την καλυτέρευση και συνάμα ανάταση της ζωής μας πάνω από τα κέρδη, την παρακμή και τη φθορά».

Το ΚΚΕ ικανό να εμπνεύσει τον λαό να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων

«Σήμερα στην εκλογική αναμέτρηση τα εκβιαστικά διλήμματα είναι πολλά και τίθενται στον λαό για να αποσπάσουν τη στήριξη ή και την ανοχή του στη συνέχιση της πολιτικής που τον φορτώνει με νέα βάρη και πλήττει τα δικαιώματά του.

(...) Σε αυτό το κρίσιμο σημείο για τη χώρα αναζητώ, όπως και πολλοί προοδευτικοί αριστεροί πολίτες, τις δυνάμεις εκείνες της Αριστεράς που μπορούν να σταθούν απέναντι σε όλες αυτές τις καταστροφικές πολιτικές και να δημιουργήσουν μια συγκροτημένη μαζική γραμμή άμυνας και αντεπίθεσης, και την προοπτική, για τον λαό, μίας άλλης κοινωνίας.

Και σε αυτήν την αναζήτησή μου έχω καταλήξει στη συμπόρευσή μου στις τάξεις του ΚΚΕ (...) Για μένα αυτή η συμπόρευση με το ΚΚΕ δεν είναι μόνο μια βαθιά συναισθηματική και υψηλού επιπέδου συνειδητή απόφαση, αλλά πρόκειται και για μια ουσιαστική αγωνιστική στάση ζωής για την αναγέννηση της ελπίδας, απαραίτητης για τον απεγκλωβισμό της χώρας και του λαού μας από τον καπιταλισμό και το άνοιγμα, στις επερχόμενες γενιές, του δρόμου προς τον σοσιαλισμό.

Οι μακροχρόνιοι αγώνες μας γι' αυτό το όραμα μας δημιουργούν νέες ευθύνες, μας δίνουν κουράγιο για να κινητοποιηθούμε, να μη μείνουμε παθητικά στη γωνία. Το οφείλουμε στην Ιστορία μας, στους δικούς μας ανθρώπους που χάσαμε για τη δημοκρατία και την ισότητα, στους σημερινούς νέους και νέες για να πάρουν στα χέρια τους τις ζωές τους και να δημιουργήσουν με ίσες ευκαιρίες».

Ας επιλέξουμε αυτήν τη φορά το μεγαλύτερο καλό

«Με απλά λόγια, αυτός που σκέφτεται να ψηφίσει ΚΚΕ το θεωρεί την καλύτερη επιλογή για τον λαό και τη χώρα, ενώ όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν τα άλλα κόμματα το κάνουν με μισή καρδιά και με τη γνωστή, δοκιμασμένη και αποτυχημένη λογική του δήθεν "μικρότερου κακού".

Πρέπει να τελειώνουμε, όμως, με το "μικρότερο και το μεγαλύτερο" κακό! Φτάνει πια με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ.

Ας επιλέξουμε αυτήν τη φορά το μεγαλύτερο καλό. Και ας πάμε στην κάλπη μαζικά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

(...) Προχωράμε μπροστά, προχωράμε δυνατά, για να σηκωθούμε όσο γίνεται πιο ψηλά! Για να ανασάνει ο λαός μας!

Για ένα ισχυρό ΚΚΕ, που θα ανοίξει τον δρόμο για τα μεγάλα οράματά μας, για μια Αριστερά που δεν θα είναι σαν έναν ορίζοντα που όσο τον πλησιάζεις απομακρύνεται, αλλά σαν τον ορίζοντα που θα μας αγκαλιάζει.

Για το μεγάλο, το ωραίο, το ειρηνικό, το πανανθρώπινο!».

Συνένοχος στον φόνο δεν θα γίνω!

Γιώργος Κυρίτσης, δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015

Πολλοί φίλοι και συναγωνιστές με ρωτούν γιατί ΤΟΤΕ (Γενάρης του '15) βρέθηκα στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα με το ΚΚΕ.

Τους απαντώ λοιπόν.

Ο δρόμος της συμμετοχής μου στη Ριζοσπαστική Αριστερά, της υποστήριξης των οραμάτων και των πολιτικών της, αποτελούσε και αποτελεί προσωπική επιλογή από τα παιδικά μου χρόνια.

Οχι από αγάπη στις θεωρίες (καλό είναι να ερμηνεύουμε τον κόσμο, το ζητούμενο είναι να τον αλλάξουμε) ή από εμμονή να ταυτιστώ με την ιδιότητα του ριζοσπάστη ή του κομμουνιστή, αλλά επειδή αναγνωρίζω τη ζωτική σημασία των αποτελεσμάτων επιμέρους κρίσιμων κοινωνικών και πολιτικών αγώνων για τα συμφέροντα της πλειονότητας της κοινωνίας, των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων.

Επέλεξα σε αυτές τις εκλογές να στηρίξω το ΚΚΕ, διότι:

Είναι το κόμμα στον χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που με την εκπροσώπηση μέσα στη Βουλή μπορεί να εκφράσει πιστά και σταθερά τα συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας, ενάντια στις πολιτικές των υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής, που στην ουσία τους ταυτίζονται.

Είναι το μόνο κόμμα στη Βουλή που καταψήφισε ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, που ΔΕΝ διαπραγματεύτηκε και δεν συμπορεύτηκε με τη λογική του μικρότερου κακού.

Γιατί δεν ξεχνώ ότι ο αντισυστημικός Γ. Βαρουφάκης και στελέχη του ΜέΡΑ25 και της ΛΑΕ έφεραν τους «θεσμούς», έστρωσαν το χαλί στο τρίτο μνημόνιο, στο όνομα της έντιμης διαπραγμάτευσης.

Γιατί όλοι δεν είναι ίδιοι, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν.

Γιατί ο δρόμος της ζωής με αξιοπρέπεια δεν είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα.

Γιατί η ζωή η ίδια είναι που μας ξεπερνά σε φαντασία και αρκεί μια ματιά στην καθημερινότητά μας για να αποφασίσουμε ότι αυτό που βιώνουμε είναι πίσω από τις ανάγκες μας, και αυτό δεν αξίζει ούτε σε μας ούτε στα παιδιά μας, όσο φυσικά κι αν προσπαθούν να μας πείσουν και να μας εκβιάσουν με ψευτοδιλήμματα όλοι αυτοί που διαχρονικά ορίζουν τη ζωή μας.

Γιατί το οφείλω στους γονείς μου και στην τάξη τους.

Γιατί το οφείλω στα παιδιά μου και στους αγώνες τους, για ένα καλύτερο αύριο.

Αντικειμενικά, από τον χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μόνο το ΚΚΕ έχει σήμερα την απαιτούμενη απήχηση και δυνατότητα να πετύχει μια «εκλογική νίκη» για να εκφράσει τα λαϊκά συμφέροντα και να βρεθεί προ των ευθυνών του για τη συγκρότηση ενός μαζικού ενωτικού λαϊκού μετώπου χωρίς φόβους και αναστολές, χωρίς αποκλεισμούς και εγωισμούς.

Συνεχίζω να είμαι αθεράπευτα ρομαντικός και μη «ρεαλιστής».

Συνένοχος στον φόνο δεν θα γίνω!

Να ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Στέλιος Νικητόπουλος, δημοσιογράφος, εργασιακός εκπρόσωπος της ΕΡΤ3 και μέλος της «Αριστερής Συσπείρωσης»

RIZOSPASTIS

Οπως αναφέραμε και στην ανακοίνωσή μας ως «Αριστερή Συσπείρωση», επιδιώκουμε να ενισχύσουμε δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, που απευθύνονται σε εργατολαϊκά στρώματα, που προωθούν τη δράση μέσα στο εργατικό κίνημα και δεν ξεπουλάνε τον αγώνα, το λαϊκό και το εργατικό κίνημα, για να δικαιολογήσουν την ήττα τους και δύο καρέκλες στη Βουλή. Γι' αυτό λοιπόν θεωρούμε ότι είναι αντικειμενικά σημαντικό για το εργατικό κίνημα και τα λαϊκά στρώματα να ενισχυθεί στις εκλογές το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, κόντρα στην εξαγορά, στη διαχείριση και τις επιταγές του ιμπεριαλισμού.

Μονόδρομος καθαρός και αγωνιστικός η ψήφος στο ΚΚΕ

Μαργαρίτα Γεωργιάδου, δασολόγος στο Δασαρχείο Λαγκαδά, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ), μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων

Ψηφίζω και στηρίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δίκια των εργαζομένων.

Στηρίζοντας ΚΚΕ στηρίζουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν έχουμε πλέον καμία δικαιολογία

Δώσαμε ευκαιρίες, πρώτες, δεύτερες, τρίτες, αλλά όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι τώρα δεν έδωσαν και δεν δίνουν δεκάρα για μας, αντίθετα λειτουργούν σε βάρος μας.

Οι μάσκες έπεσαν και τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες αυταπάτες.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ξέραμε ότι:

- Το περιβάλλον και τα δάση μας γίνονται θυσία στον βωμό της πράσινης ανάπτυξής τους.

- Τα δημόσια νοσοκομεία μας είναι παρατημένα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας εξουθενωμένοι.

- Στα δημόσια σχολεία μας οι δάσκαλοί των παιδιών μας και τα παιδιά μας παλεύουν καθημερινά και είναι μόνοι τους.

- Ο πολιτισμός και τα μουσεία μας ξεπουλιούνται.

Τώρα γνωρίζουμε όλοι ότι το μόνο κόμμα που μας λέει την αλήθεια μέσα από την καθημερινή δράση, τις θέσεις και την Ιστορία του είναι το ΚΚΕ.

Ας μη χαρίσουμε ένα από τα πιο δυνατά όπλα που έχουμε, την ψήφο μας, σε όλους όσους μας κορόιδεψαν και ξεπούλησαν τα όνειρα και τις ελπίδες μας.

Αυτό είναι άλλωστε το χρέος και η ευθύνη κάθε συνδικαλιστή που θέλει να κοιτάει στα μάτια και να υπερασπίζεται τους συναδέλφους του με αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια, για μια ζωή που μας αξίζει.

Γιατί μόνο οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες θα είναι και μετά τις εκλογές δίπλα μας.

Μονόδρομος λοιπόν καθαρός και αγωνιστικός η ψήφος μας την Κυριακή 21 Μάη στο ΚΚΕ, για να δυναμώσουμε πρώτα απ' όλα τη δική μας φωνή.

Δίπλα δίπλα στη μάχη για να πάρει ανάσα ο λαός μας

Γιάννης Νιβορλής, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ)

RIZOSPASTIS

Και εγώ από τη μεριά μου καλώ στις εκλογές της 21ης Μάη τους εργαζόμενους και τον λαό της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για να είμαστε πιο δυνατοί στους αγώνες που θα έχουμε να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα.

Η στήριξή μου στο ΚΚΕ δεν είναι γιατί συμφωνούμε σε όλα. Αλλά γιατί σε όλους τους αγώνες των εργατών της Θεσσαλονίκης, στον μεγάλο αγώνα των εργατών της «Μαλαματίνας», στον μεγάλο αγώνα ενάντια στην «Coca-Cola» ενάντια στις εξώσεις και στους πλειστηριασμούς, οι κομμουνιστές και μάλιστα οι βουλευτές του ΚΚΕ ήταν πάντα δίπλα μας, πάντα στην πρώτη γραμμή, ενάντια σε εργοδότες, ενάντια σε ΜΑΤ, ενάντια στην αδικία. Και τη μάχη των εκλογών θα την δώσουμε δίπλα δίπλα για να πάρει ανάσα ο λαός μας!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ