ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Μάη 2023
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
«Μπόχα και δυσωδία - Μέρος 2ο!» για την πυρασφάλεια των σχολείων

«Μιας και δεν έχουν "νέα κουλούρια", οι γνωστοί πολιτικοί, κοινωνικοί κύκλοι και οι διάφοροι "διαμορφωτές" της κοινής γνώμης, επανέφεραν προς συκοφάντηση της δημοτικής αρχής ζητήματα που έχουν απαντηθεί εδώ και καιρό», αναφέρει η δημοτική αρχή Πάτρας με αφορμή νέα δημοσιεύματα σχετικά με τα μέτρα πυρασφάλειας των σχολικών κτιρίων, επιχειρώντας να δώσουν ποινική διάσταση στην υπόθεση.

Θυμίζοντας ότι εκτός των παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων, στις 3 Μάη αποσφραγίστηκαν οι προσφορές που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό για την εκπόνηση μελετών πυροπροστασίας 173 σχολικών κτιρίων (προϋπολογισμού 363.320 ευρώ), σημειώνει: «Σήμερα (σ.σ. χτες) εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το 1ο πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού, ώστε να προσκληθεί εντός των επόμενων ημερών ο προσωρινός ανάδοχος για την υποβολή των δικαιολογητικών κατακύρωσης».

Τονίζει την άμεση ανταπόκρισή της για την προστασία των παιδιών, βάσει της πρόσφατης αλλαγής του νόμου που ισχύει για όλα τα δημόσια κτίρια (συμπεριλαμβανομένων των σχολείων) σε όλη την Ελλάδα, τα οποία (μαζί με τα νοσοκομεία) ανέρχονται σε 30.000 και υπογραμμίζει:

«Οσοι διαδίδουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχουν πραγματοποιηθεί ενέργειες για τη συμμόρφωση της πυρασφάλειας των σχολείων της πόλης μας με τον νέο κανονισμό (γιατί όλα τα σχολεία διαθέτουν πυρασφάλεια με τον κανονισμό που ίσχυε έως τώρα), κρύβουν επίτηδες την αλήθεια και επιχειρούν να σηκώσουν έναν "μπουχό" συκοφαντίας. Επιπλέον, κάνουν πως δεν ξέρουν ότι όλοι οι δήμοι της χώρας, λόγω Covid και έλλειψης προσωπικού, ξεκίνησαν τις σχετικές διαδικασίες μόλις τον Απρίλη του 2022. Επιπρόσθετα, το λιγοστό τεχνικό προσωπικό του δήμου μας "τρέχει" τα περισσότερα έργα απ' όλους τους δήμους της χώρας, συγκριτικά και με το μέγεθός του.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι και η Πυροσβεστική Υπηρεσία γνωρίζει πολύ καλά τόσο τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, όσο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτές εξελίσσονται».

Υπογραμμίζει πως με βάση και τα παραπάνω ο πατραϊκός λαός θα κρίνει για τη συνεχιζόμενη τακτική των καταγγελιών, εξηγώντας ότι «είναι αυτή που "εξουθενώνει" τις Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος για να έχουν τροφή οι γνωστοί πολιτικοί, κοινωνικοί, δημοσιογραφικοί κύκλοι για να χτυπήσουν τη δημοτική αρχή πολιτικά και να καταφέρουν και οικονομικό πλήγμα στον δήμο (δηλαδή στον ίδιο τον πατραϊκό λαό)» και καταλήγει:

«Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι Πατρινοί είναι, αφενός, ότι η δημοτική αρχή κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διασφαλίσει την ασφάλεια των παιδιών μας και, αφετέρου, ότι μετά την εκπόνηση των μελετών, ανοίγει νέος κύκλος διεκδίκησης, καθώς θα πρέπει να εγκριθεί χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, για να πραγματοποιηθούν τα έργα πυρασφάλειας, η οποία μόνο για την Πάτρα υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Αναμένουμε να δούμε αν η "ευαισθησία" ορισμένων θα μεταφραστεί σε στήριξη των διεκδικήσεων του δήμου απέναντι στην κυβέρνηση».

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΣΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΣΟΣ
ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη των συντρόφων, πρωτοπόρων αγωνιστών και συναδέλφων οικοδόμων, που τίμησαν τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ (φωτ.), ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ (φωτ.), ΚΛΕΟΜΕΝΗ (ΜΕΝΙΟΥ) ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (φωτ.), ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΣΟΥ (φωτ.), ΚΩΣΤΑ ΤΑΚΟΥ (φωτ.) και ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΘΗ. Ο Γιώργος Απ. Ποδηματάς προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ιλισίων, για την επιτυχία στις εκλογές.

***

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ: Επί χρόνια πρόεδρος του Σωματείου Ελαιουργοσαπουνοποιών, πολύ διπλωμάτης, λόγιος και άνθρωπος που συσπείρωνε δίπλα του τους συναδέλφους του με ταξική συνείδηση. Ηταν μέλος του ΚΚΕ και κάτοικος Κερατσινίου. ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Κάτοικος Νέου Φαλήρου, εργαζόμενος στην «Ελαΐδα», πιστός οπαδός του ΚΚΕ και μπροστάρης στους απεργιακούς αγώνες που οργάνωνε το σωματείο. Στη μνήμη τους προσφέρω στο ΚΚΕ το συμβολικό ποσό των 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ταμπουρίων.

Γιώργος Βαγγελάκος

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μου αδελφής ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ, που «έφυγε» στις 24 Απρίλη, προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα που τόσο αγάπησε και υπερασπιζόταν πάντα, μέσω της ΚΟΒ Αμφιάλης. Παρά το πρόβλημα άνοιας που είχε, όταν την ρωτούσα «Βαρβάρα μου, τι ψηφίζουμε εμείς;», η απάντηση ήταν πάντα ΚΚΕ.

Ελένη Παπαδοπούλου

  • Επίσης, η Σοφία Θωμάρεη προσφέρει στη μνήμη της ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ 50 ευρώ, τιμώντας την γυναίκα και την μάνα αγωνίστρια.
ΤΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ
ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ
«Εφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Χιώτης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ
Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΧΙΩΤΗ, που απεβίωσε τη Δευτέρα 8 Μάη 2023, σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με ανίατη ασθένεια.

Η κηδεία θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα στο Νεκροταφείο Καλαμάτας.

Ο Γιάννης Χιώτης από το 1964 ως το 1977 ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Από το 1964 μέχρι το 1967 στον Απόλλωνα Καλαμάτας και από το 1967 μέχρι το 1974 στην ομάδα της Καλαμάτας. Στη συνέχεια ήταν παίχτης και προπονητής στην ποδοσφαιρική ομάδα του Μεσσηνιακού.

Από το 1970 δούλευε ως τραπεζοϋπάλληλος.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1975, αναλαμβάνοντας σειρά υπεύθυνων χρεώσεων. Διατέλεσε για χρόνια μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Την περίοδο της κρίσης στο Κόμμα και της διάσπασης, ως μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου, είχε αποφασιστική συμβολή στη διατήρηση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του Κόμματος. Συνέβαλε αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση της Κομματικής Οργάνωσης στη Μεσσηνία.

Διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας από το 1986 μέχρι το 1995. Επίσης, ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας την περίοδο 1999 - 2003.

Διακρινόταν για τους δεσμούς που είχε με τα λαϊκά στρώματα, για τη μαχητικότητα και την πίστη στα ιδανικά του Κόμματος. Καθημερινός μπροστάρης σε όλους τους λαϊκούς αγώνες. Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ισχυροποίηση του Κόμματος μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στα παιδιά του, Κώστα και Πέτρο, στις οικογένειές τους, καθώς και σε όλους τους οικείους του.

  • Στη μνήμη του συναδέλφου και πρωτοπόρου μέλους του Συλλόγου μας ΓΙΑΝΝΗ ΧΙΩΤΗ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΚΟ - Τραπεζών προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».
Προσφορά

Η ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΚΕ για οικονομική ενίσχυση και μπροστά στην εκλογική μάχη, συγκέντρωσε σε 7 μέρες το ποσό των 4.827,50 ευρώ. Σύντροφοι με «κόκκινα μεροκάματα» και εισφορές, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι του χώρου με οικονομικές ενισχύσεις στέλνουν το μήνυμα για ισχυρό ΚΚΕ παντού. Μόνοι τους και όλοι μας τις μέρες που απομένουν, για να φτάσουμε το Κόμμα μας πολύ ψηλά.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΟΔΗΠ
Δωρεάν και φέτος παιδικές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις

Χωρίς οικονομική συμμετοχή από τις οικογένειες των παιδιών που θα φιλοξενηθούν, για άλλη μια χρονιά, θα συνεχιστεί η λειτουργία των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων του δήμου Πατρέων και το φετινό καλοκαίρι, από τον Κοινωνικό Οργανισμό του δήμου.

Τα σχετικά προγράμματα, που αφορούν παιδιά γεννηθέντα από 1/1/2010 έως 31/12/2015, θα λειτουργήσουν από τις 21 Ιουνίου μέχρι και τις 11 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν το 5ο Θερινό ΚΔΑΠ στην Πλαζ και το 6ο στα Ροΐτικα, στον χώρο της πρώην «Παιδικής Εξοχής». Η μεταφορά για τις δύο κατασκηνώσεις (5ο και 6ο ΚΔΑΠ) θα πραγματοποιείται με λεωφορεία μισθωμένα από την Υπηρεσία.

Η ημερήσια απασχόληση περιλαμβάνει πλήρη διατροφή και δραστηριότητες που έχουν κεντρικό άξονα την επαφή των παιδιών με τις τέχνες, τον αθλητισμό, τη φύση, την επιστήμη, σε μια εποχή που τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα στερούν την ποιοτική εκπαίδευση και μάθηση, καθώς η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται πρωτίστως σε παιδιά λαϊκών οικογενειών του δήμου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι την Τρίτη 6 Ιουνίου. Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν:

Στο ΚΔΑΠ Νότιου Διαμερίσματος (Ευβοίας 211), από 8.30 π.μ. έως 2 μ.μ. και από 3 μ.μ. έως 6 μ.μ., και στο τηλέφωνο 2610317770 (μόνο για την περίοδο των αιτήσεων).

Στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12), από 8.30 π.μ. έως 1 μ.μ., και στο τηλέφωνο 2610433210 (μόνο για την περίοδο των αιτήσεων).

Για περισσότερες πληροφορίες, έντυπα συμμετοχής στην ιστοσελίδα kodip.gr και στα τηλέφωνα 2610221450, 2610390972.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ