ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τροχαία με δουλεμπορικά σε Εβρο και Θεσσαλονίκη

Νέο τροχαίο ατύχημα με δουλεμπορικό όχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πέταλο του Πέπλου στον Εβρο. Το όχημα του διακινητή ενώ μετέφερε 10 πρόσφυγες και μετανάστες έφυγε από την πορεία του και κατέληξε σε αγρόκτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του δουλεμπορικού ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα στη θέα αστυνομικών με αποτέλεσμα να ανατραπεί σε χωράφι.

Από το τροχαίο τραυματίστηκαν οι 10 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους οι 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Επίσης, χτες το πρωί, σημειώθηκε ακόμα ένα τροχαίο με δουλεμπορικό στη Θεσσαλονίκη, όταν κατά τη διάρκεια καταδίωξής του από την αστυνομία το ΙΧ όχημα προσέκρουσε σε μεταλλική πόρτα και οι αστυνομικοί βρήκαν εντός του οχήματος 6 πρόσφυγες και μετανάστες, τρεις εκ των οποίων στο πορτμπαγκάζ.

Νεκρή 17χρονη κοπέλα στο Περιστέρι

Νεκρή βρέθηκε χτες νεαρή γυναίκα, περίπου 17 ετών, μέσα στο διαμέρισμά της στο Περιστέρι. Η κοπέλα εντοπίστηκε από τη μητέρα της και την αδελφή της, το βράδυ της Δευτέρας, δολοφονημένη στο σπίτι της επί της οδού Αραχώβης. Η σορός της έφερε μώλωπες. Αυτό που προκύπτει, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που ανέλαβε να εξετάσει τη σορό της 17χρονης, είναι ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης έκλεισε στην 17χρονη το στόμα και τη μύτη. Αναζητείται ο σύντροφός της, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος, κατά πληροφορίες, έμενε περιστασιακά στο σπίτι της οικογένειας, παρά τη διαφωνία της μητέρας της 17χρονης, αλλά δεν έχει εντοπιστεί. Ο άνδρας, μεγαλύτερης ηλικίας, διαμένει σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της κοπέλας.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΣ
Συμπληρώνονται σήμερα 19 χρόνια από τότε που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο παιδικός φίλος και σύντροφος ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΣ. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα που υπηρέτησε πιστά από τα νεανικά του χρόνια μέσω ΚΟΒ Τρικάλων.

Λευτέρης Ράγιας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου συντρόφου στη ζωή και τους αγώνες, ΠΟΠΑΣ ΔΡΙΤΣΑ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν δύο χρόνια, στις 28/7/2020, προσφέρω στο ΚΚΕ για τις ανάγκες του αγώνα το ποσό των 100 ευρώ. Θα 'σαι πάντα στη θύμησή μου.

Γ.Π.

ΠΟΠΑ ΔΡΙΤΣΑ
ΠΟΠΑ ΔΡΙΤΣΑ
ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Στις 12 Αυγούστου η δίκη

Στις 12 Αυγούστου δικάζονται τελικά, μετά από αναβολή, οι 4 συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης για τον κρατούμενο απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη που έγινε την περασμένη Πέμπτη. Στους διαδηλωτές ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλου, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, διατάραξη οικιακής ειρήνης και απείθεια. Υπενθυμίζεται ότι απρόκλητη και πολύ βίαιη επίθεση δέχθηκε η πορεία που έγινε στο κέντρο της Αθήνας, με τα ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης στην Πανεπιστημίου και να ξυλοκοπούν ανθρώπους με γροθιές και κλοτσιές, όπως καταγράφει σχετικό βίντεο. Χτυπήθηκαν ακόμη δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κατέγραφαν τη «δράση» της αστυνομίας.

Νεκρός από φωτιά σε σπίτι

Νεκρός εντοπίστηκε χτες ένας άνδρας, από άνδρες της Πυροσβεστικής, μέσα σε σπίτι στο Παγκράτι, όπου είχε ξεσπάσει φωτιά. Συγκεκριμένα, οι 8 υπάλληλοι του Σώματος που έφτασαν στο φλεγόμενο διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Φρύνης και Φιλολάου, βρήκαν τον άτυχο άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του. Από το σημείο παραλήφθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ