ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Απρίλη 2022
Σελ. /28
Ανάγκη τα μέτρα ενίσχυσης σε Υγεία και υποδομές, η στήριξη των αγροτών στην περιοχή

Συνάντηση με τον δήμαρχο Ηλιδας είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την Κυριακή το πρωί, με την άφιξή του στην Αμαλιάδα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηλιδας Γιάννη Λυμπέρη, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος στο οποίο συμμετείχαν ακόμα ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ, οι βουλευτές του Κόμματος Ν. Καραθανασόπουλος και Ν. Παπαναστάσης, ο Χ. Γιάνναρος, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας, και ο Αγγ. Κολόσακας, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο δήμαρχος Ηλιδας πρόσφερε στον Δ. Κουτσούμπα λεύκωμα με την Ιστορία της πόλης και αναμνηστικό με ρωμαϊκά ψηφιδωτά που έχουν βρεθεί στην περιοχή.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν τα προβλήματα της Ηλείας, με τον δήμαρχο να καταγγέλλει εγκατάλειψη της υπαίθρου και μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της Υγείας, αλλά και στις υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Ηλιδας, ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε τα εξής:

«Εκτός από τα γενικά ζητήματα που απασχολούν όλη τη χώρα, μέσα σε συνθήκες κρίσης, πολέμων εδώ στην περιοχή μας, αλλά και μεγάλης ενεργειακής φτώχειας, ανατιμήσεων και ακρίβειας, που υποφέρει ο ελληνικός λαός και βλέπει ο Ελληνας αγρότης την παραγωγή του να συρρικνώνεται - και εδώ στην περιοχή της Ηλείας, στην Αμαλιάδα το βλέπετε αυτό - αλλά και τα άλλα κοινωνικά στρώματα, θα ήθελα να εντοπίσω επιπλέον ορισμένα ζητήματα που τα έθιξε και ο δήμαρχος.


Πρώτα απ' όλα ο τομέας της Υγείας, κρίσιμος τομέας εν μέσω πανδημίας. Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας έχει απαξιωθεί, απαιτούνται άμεσα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών διαφόρων ειδικοτήτων. Πρέπει να λειτουργήσει ουσιαστικά, και βεβαίως όλο το σύστημα Υγείας.

Το δεύτερο, εντάξει οι φιέστες που κάνει ο πρωθυπουργός και άλλα πολιτικά κόμματα κατά διαστήματα, όμως το ζήτημα, να φτιαχτεί η Εθνική Οδός Πύργου - Πατρών, είναι κρίσιμο ζήτημα, άμεσα. Απ' ό,τι υποσχέθηκε η κυβέρνηση, δρομολογούνται οι εξελίξεις. Ομως χρειάζεται και ασφαλής δρόμος και, κυρίως, οδός που να μην τη χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα οι κάτοικοι της περιοχής. Γιατί με τα διόδια και το υπέρογκο κόστος, αυτό σημαίνει ότι το χρυσοπληρώνει, από τα πενιχρά εισοδήματα που έχει, ο εργαζόμενος λαός.

Τέλος, το κρίσιμο ζήτημα, στο οποίο οφείλεται και η σημερινή μας παρουσία εκτός των άλλων εδώ στην Αμαλιάδα, με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του, είναι το Μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη. Δεν πρέπει να παραμείνει άλλο έκθεση απλή, πρέπει να γίνει Μουσείο, να είναι επισκέψιμο, να είναι ανοιχτό προς το κοινό, ιδιαίτερα προς τη νεολαία, σε καθημερινή βάση, και να αναβαθμιστεί. Ετσι θα αναβαθμιστεί και η Ιστορία της πόλης αλλά και η σύγχρονη ζωή της, καθώς άνθρωποι απ' όλη την Ελλάδα θα επισκέπτονται εδώ την περιοχή».

Στη δήλωσή του από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηλιδας, Γ. Λυμπέρης, ανέφερε τα εξής:

«Υποδεχτήκαμε σήμερα τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος μας επισκέφτηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη.

Συζητήσαμε την επικαιρότητα, όπως καταλαβαίνετε. Αυτός ο νομός έχει υποστεί όλα τα δεινά της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης. Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή νοσοκομείο στην πόλη, δευτεροβάθμια περίθαλψη, δεν υπάρχουν τριτοβάθμιες σχολές που υπήρχαν, δεν υπάρχει προοπτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γενικότερα στη χώρα και ειδικότερα σε αυτόν τον νομό.

Ενα θέμα καταλήξαμε και θίξαμε, ότι πρέπει να πάω το υπόμνημα στη Βουλή προκειμένου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να το παρουσιάσει στο εθνικό κοινοβούλιο για να κάνουμε την μετάβαση του Μουσείου Μπελογιάννη από συλλογή που είναι σήμερα σε μουσείο κανονικό, από το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσείων, με μια μελέτη μουσειολογική. Συμφωνήσαμε σε αυτό και υποδεχόμαστε για άλλη μια φορά τον αγαπητό μας ΓΓ του ΚΚΕ».

Να γίνει μουσείο το σπίτι του Μπελογιάννη

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Ηλιδας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατευθύνθηκε πεζός προς το σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη, όπου τα τελευταία χρόνια λειτουργεί μόνιμη έκθεση με φωτογραφίες, πλούσιο αρχειακό υλικό και προσωπικά αντικείμενα από τη ζωή και τη δράση του κομμουνιστή ήρωα. Ο Δ. Κουτσούμπας ξεναγήθηκε στον χώρο, για τον οποίο το αίτημα είναι να μετατραπεί και να λειτουργήσει πλέον ως μουσείο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ