ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 28 Φλεβάρη 2022
Σελ. /24
Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους άδικους, ληστρικούς, ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Στις επιπτώσεις από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

«Σήμερα βρισκόμαστε χιλιάδες στο συλλαλητήριο εδώ στην Αθήνα και στα συλλαλητήρια από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη, γιατί βιώνουμε στο πετσί μας όλα τα "καλούδια" αυτής της βάρβαρης πραγματικότητας που βάζει τις δικές μας ανάγκες στην άκρη και τα συμφέροντα των λίγων στο "εικονοστάσι"», ανέφερε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Ανάμεσα στις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής στη ζωή του λαού ξεχώρισε τις νέες σοβαρές αρνητικές συνέπειες που φέρνει ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία.

«Ο πόλεμος γίνεται για να κερδίσουν ακόμη περισσότερα οι λίγοι, τα μονοπώλια, οι επιχειρηματικοί κολοσσοί, που ελέγχουν τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου, οι έμποροι όπλων, οι μεγάλοι τραπεζίτες. Κανένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος δεν έφερε φθηνό ρεύμα, ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Κέρδη για τους λίγους έφερε, αύξηση τιμών, απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι λαοί θα πληρώσουν τα σπασμένα», προειδοποίησε. «Στη χώρα μας σουλατσάρουν οι στρατιωτικές μηχανές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, και τα γεράκια του πολέμου στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα. Δεν κόπτονται για τη δική μας ασφάλεια, την ευημερία του ελληνικού λαού και των άλλων λαών. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων βρίσκονται και στη γειτονιά μας, και όχι για να εγγυηθούν την ασφάλεια», πρόσθεσε.


«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», ήταν το σύνθημα που υπενθύμισε, καλώντας τους εργαζόμενους να απαντήσουν με αυτό στην επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται. «Η απάντηση στη σημερινή κατάσταση με τις ανάγκες μας να συνθλίβονται στην "κρεατομηχανή" της καπιταλιστικής βαρβαρότητας δεν είναι να συνταχθούμε πίσω από τον έναν ή τον άλλον εκμεταλλευτή του μόχθου μας, ούτε να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας στον έναν ή τον άλλον κυβερνητικό τιμονιέρη που τάζει ότι θα λύσει τα προβλήματά μας, αλλά στη συνέχεια μας φορτώνει με νέα βάρη. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη, στον αγώνα που θα σφραγίζει τις εξελίξεις. Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής και όχι θεατής των εξελίξεων. Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους άδικους, ληστρικούς, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την πάλη για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά», τόνισε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ