ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
Σελ. /28
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ
Η υπόθεση είναι στα χέρια των συνδικάτων, της οργανωμένης εργατικής τάξης!

Στις 4 Νοέμβρη μεγάλο παναττικό συλλαλητήριο και απεργιακή κλιμάκωση για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, ενάντια στην αντεργατική πολιτική

Με εκατοντάδες συνδικαλιστές, από περισσότερες από 200 συνδικαλιστικές οργανώσεις, να δίνουν μαχητικό «παρών» στη μεγάλη σύσκεψη προχτές στο Σπόρτιγκ, καλώντας σε κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων, το πρόγραμμα δράσης έχει ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνεται από κλάδο σε κλάδο και από χώρο δουλειάς σε χώρο δουλειάς.

Στόχος είναι, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, η οργάνωση της πάλης να αγκαλιάσει χιλιάδες νέους εργαζόμενους, να πάρει η εργατική τάξη την υπόθεση στα χέρια της για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, να διεκδικήσει τη διεύρυνσή τους και μέσα από αυτήν τη μάχη να συγκρουστεί με το βάρβαρο αντεργατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, για να μείνει στα χαρτιά το πρόσφατο νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη.

Κάθε τοποθέτηση από τους συνδικαλιστές που συμμετείχαν στη σύσκεψη αποτύπωνε τη μεγάλη μάχη που έχουν να δώσουν οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν εκεί που οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται στα συνδικάτα τους, οργανώνουν συλλογικά την πάλη τους για να μπλοκάρουν την εργοδοτική επίθεση και να αποσπάσουν κατακτήσεις.

Κορυφαίος σταθμός του επόμενου διαστήματος είναι το παναττικό συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη, που εντάσσεται στην προσπάθεια για απεργιακή κλιμάκωση το επόμενο διάστημα, συγκροτώντας από τα κάτω ένα πλατύ απεργιακό μέτωπο από Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα.

Να μη χαθεί στιγμή, καμία αναμονή! Ανάπτυξη της δράσης παντού

Οπως είπε ο Νίκος Μαυροκέφαλος εκ μέρους του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης: «Φεύγουμε από εδώ με την υποχρέωση αυτή η κατεύθυνση που αποφασίζουμε να υλοποιήσουμε, να φτάσει όσο το δυνατόν πιο πλατιά στην εργατική τάξη της Αθήνας, όλης της Ελλάδας». «Να μη χαθεί στιγμή! Να συνεδριάσουν τα ΔΣ των σωματείων, να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, μια πλατιά ενημέρωση με το κάλεσμα των συνδικάτων απέναντι σε αυτήν την πολιτική, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας», ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε. Χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία τη συγκέντρωση αγωνιστικών δυνάμεων, κόντρα στις ξεπουλημένες ηγεσίες, και τόνισε ότι αυτή η κοινή δράση πρέπει να στηριχτεί με τους σταθμούς του αγώνα το επόμενο διάστημα.

«Εχουμε απέναντί μας τη στρατηγική του κεφαλαίου και όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφίσει ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία όλες οι κυβερνήσεις που στηρίζουν τον βάρβαρο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Δεν περιμένουμε από κανέναν "σωτήρα", καμία αναμονή για λύσεις από τα πάνω. Η υπόθεση είναι στα χέρια μας, των συνδικάτων, της οργανωμένης εργατικής τάξης», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε για το αντεργατικό πλαίσιο με το οποίο συγκρούεται το εργατικό κίνημα:

«Εχουμε συνείδηση ότι οι αντεργατικοί νόμοι όπως ο νόμος Χατζηδάκη πρέπει να ξηλώνονται σε κάθε μέτωπο, διεκδικώντας ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, την κυριακάτικη αργία, πληρωμένες υπερωρίες κ.λπ. Αντιμετωπίζοντας την καταστολή, την προσπάθεια να βάλουν τους συνδικαλιστικούς αγώνες στον γύψο, την προσπάθεια να περιορίσουν τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα».

Τέλος, κάλεσε «στις 4 Νοέμβρη να πλημμυρίσει η Αθήνα και φιλοδοξούμε και όλες οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, και να ετοιμαστούμε για μια μεγάλη απεργία με αποφάσεις Σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων. Να είναι μαζική, με τον νου μας πρώτα στην τεράστια ανοργάνωτη μάζα των εργαζομένων που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση, και πρέπει να εξασφαλίσουμε και αυτοί να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα».

Πείρα από σημαντικές μάχες σε μια σειρά κλάδους

Νωρίτερα είχαν ανέβει στο βήμα της σύσκεψης συνδικαλιστικά στελέχη από διάφορους κλάδους και χώρους δουλειάς, μεταφέροντας τις σκέψεις των εργαζομένων, την πλούσια πείρα από τις μάχες που δίνουν.

Ανάμεσα στις μάχες που ξεχωρίζουν είναι αυτή που έδωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής για την υπογραφή της ΣΣΕ στη Ζώνη του Περάματος, με τον πρόεδρό του, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, να φέρνει παραδείγματα από χώρους δουλειάς όπου εφαρμόστηκε η Σύμβαση αλλά και από εκεί που για να εφαρμοστεί ακόμα και ένα μέρος της δόθηκε μάχη, αφού με τους νόμους των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται υποχρεωτική η εφαρμογή της.

Από βιομηχανικούς κλάδους μίλησαν ακόμα συνδικαλιστές από τη ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι της οποίας δίνουν πολύμηνο αγώνα για τις θέσεις εργασίας τους κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Για αυτούς τους αγώνες μίλησε ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας. Ο Δημήτρης Καραγιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας και εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, ανέδειξε επίσης την ανάγκη της οργάνωσης της κοινής δράσης των σωματείων για να αποκρουστεί η ολομέτωπη αντεργατική επίθεση.

Στην πλούσια δράση του Συνδικάτου Οικοδόμων αναφέρθηκε ο πρόεδρός του Γιάννης Αναγνώστου, θυμίζοντας ότι μέσα από τη σκληρή μάχη στον κλάδο κατάφεραν να υπογράψουν Συμβάσεις σε μεγάλα εργοτάξια. «Ας πάει η κυβέρνηση στους οικοδόμους να τους πει ότι δεν είμαστε σωματείο», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας την απόφαση του Συνδικάτου να μην παραδώσει τα μητρώα του στο κράτος.

Στην πάλη για ΣΣΕ αναφέρθηκε και η Ειρήνη Μπεκιάρη, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία «Mellon», λέγοντας πως αυτές τις μέρες υπογράφουν ΣΣΕ, την οποία 8 χρόνια τώρα ανανεώνουν, με νέες κατακτήσεις. Τόνισε ότι και στις σημερινές συνθήκες κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό η υπόθεση διεκδίκησης της ΣΣΕ να αφορά όλους τους εργαζόμενους, να μην είναι υπόθεση μόνο του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτήν τη ζωντανή πείρα δεν μπορεί να την αντικαταστήσει καμιά ηλεκτρονική διαδικασία, σημείωσε, αναδεικνύοντας ότι η υπεράσπιση της ΣΣΕ συνεχίζεται με τον αγώνα να μην εφαρμοστεί ο νόμος Χατζηδάκη.

Στο άρθρο του ν. Χατζηδάκη που απαγορεύει την περιφρούρηση του απεργιακού αγώνα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ (εργαζόμενοι COSCO), λέγοντας ότι είναι κομμένο και ραμμένο για το λιμάνι του Πειραιά.

Ο Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, μίλησε για τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του καλοκαιριού, με μεγάλη τη συμμετοχή από τον κλάδο του Φαρμάκου, όπως και για τους αγώνες των εργαζομένων στις φαρμακαποθήκες ενάντια στη διάλυση του ωραρίου και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Τον ρόλο «λαγού» στην εφαρμογή του αντεργατικού εκτρώματος τον οποίο έχουν αναλάβει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές ανέδειξε ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, φέρνοντας ως παράδειγμα τις απαράδεκτες ηλεκτρονικές διαδικασίες με τις οποίες προχωρούν σε εκλογές μια σειρά σωματεία στον ΟΤΕ.

Ο Γιάννης Σχοινάς, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, έφερε παραδείγματα εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη σε επιχειρήσεις του κλάδου, όπως από εταιρείες που εκπονούν «εσωτερικούς κανονισμούς» για τη «βία» με τους οποίους θέλουν να στοχοποιήσουν τα σωματεία, ενώ εργολαβικοί εργαζόμενοι απολύονται και η Επιθεώρηση Εργασίας δηλώνει «αναρμόδια» για να εξετάσει τις καταγγελίες τους.

Το πιο δυνατό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων στη σύσκεψη εισέπραξε ο Χρήστος Γκογκώνης, εργαζόμενος της «e-food», ο οποίος μίλησε για τον επιτυχημένο αγώνα που έδωσαν οι διανομείς οργανωμένοι στα σωματεία τους, αναγκάζοντας σε αναδίπλωση την εργοδοσία. «Δεν ήταν ο διαδικτυακός ακτιβισμός, αλλά η οργάνωση στο συνδικάτο, η μαζικότητα, η αποφασιστικότητα, ο ταξικός προσανατολισμός που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Χωρίς αυτά δεν μπορεί να γίνει τίποτα», σημείωσε. Οπως είπε, «τους τρίψαμε στα μούτρα» τους αντεργατικούς νόμους «με την καθολική ανάταση των χεριών μας για απεργία. Αναγκάσαμε την εταιρεία να στείλει μήνυμα ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει λόγω φόρτου εργασίας» και ο πραγματικός λόγος ήταν ότι όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της.

Η διπλή μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί

Σημαντική ήταν η παρουσία συνδικαλιστών υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία, με τον Γιώργο Φερεντίνο, πρόεδρο του Σωματείου στον «Ευαγγελισμό», να αναφέρεται στον διπλό αγώνα που δίνουν εν μέσω πανδημίας: Από τη μια για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, μετρώντας ακόμα και νεκρούς υγειονομικούς, και από την άλλη για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Σωματείου στο «Αττικόν», ανέφερε ότι ο νόμος Χατζηδάκη είναι νόμος «καθολικής επίθεσης», γι' αυτό απαιτείται «καθολική απάντηση». Ο Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου στο «Λαϊκό», μίλησε μεταξύ άλλων για την κυβερνητική πολιτική στην Υγεία, για το «νέο ΕΣΥ» και τις ΣΔΙΤ, θυμίζοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας θησαύρισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα σχέδια για ΣΔΙΤ κατήγγειλε και η Δέσποινα Τοσουνίδου, πρόεδρος του Σωματείου στο «Ασκληπιείο» Βούλας, προειδοποιώντας ότι θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα των εργαζομένων, ανάμεσα στους οποίους ήδη περιλαμβάνονται πολλοί εργολαβικοί και συμβασιούχοι.

Εκπαιδευτικοί: Δεν μας πτοούν οι δικαστικές αποφάσεις

Το αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί στους εκπαιδευτικούς ενάντια στην αντιδραστική κατηγοριοποίηση των σχολείων, με την απεργία - αποχή να έχει ξεπεράσει το 95%, και την άγρια καταστολή που δέχτηκαν το τελευταίο διάστημα, όπως και την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, μετέφεραν συνδικαλιστές του κλάδου. «Δεν μας πτοούν ούτε οι δικαστικές τους αποφάσεις, ούτε η καταστολή», ανέφερε η Θεοδώρα Δριμάλα, πρόεδρος του Συλλόγου ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη». Ενώ ο Δημήτρης Μαριόλης, πρόεδρος του Συλλόγου ΠΕ Α' Αθήνας, κατήγγειλε την αντιεκπαιδευτική πολιτική «των ταξικών φραγμών, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας θεμάτων» και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία των δασκάλων τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη. Ο Κώστας Τουλγαρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κώστας Σωτηρίου», κάλεσε σε απειθαρχία στις διατάξεις του νόμου που αφορούν το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ πρότεινε την οργάνωση απεργίας μέσα στον Οκτώβρη.

Με απειθαρχία θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας

Στην απειθαρχία που έδειξαν σωματεία του Δημοσίου μέχρι τώρα στους νόμους για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες αναφέρθηκαν συνδικαλιστές όπως η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αποκεντρωμένων Περιφερειών, θυμίζοντας το συντριπτικό χτύπημα που κατάφερε ο Σύλλογος στην περιφερειακή αρχή ενάντια στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ), υπενθύμισε πως τα σωματεία «φτιάχτηκαν με αγώνες, με αίμα» και τα καταστατικά τους δεν θα γίνουν κουρελόχαρτα με τις διαταγές της οποιασδήποτε κυβέρνησης. Ο Αντώνης Κουρούκλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία) σημείωσε μεταξύ άλλων την ανάγκη να αγκαλιαστεί η πρωτοβουλία από ακόμα περισσότερες δυνάμεις. Μιλώντας για τον νόμο Χατζηδάκη, ανέφερε ότι «παραπέμπει ευθέως στην ανυπακοή».

Στις συνθήκες που επικρατούν στις αστικές συγκοινωνίες αναφέρθηκαν συνδικαλιστές του κλάδου που συμμετείχαν στη σύσκεψη, με τον Νίκο Ξυδάκη, πρόεδρο της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, να σημειώνει την ανάγκη να γίνει «αγώνας των πολλών» η μάχη που θα δοθεί, γιατί «αν μας βρει μόνους θα μας τσακίσει». Ο Λευτέρης Κυριακίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, ανέδειξε ότι ο νόμος Χατζηδάκη είναι συνέχεια των νόμων των προηγούμενων χρόνων, ενώ ανέδειξε την ανάγκη διεκδίκησης και υπογραφής ΣΣΕ στις συγκοινωνίες, ενάντια στον στόχο των διοικήσεων να δημιουργήσουν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων.

Ο Γιώργος Γώγος, οργανωτικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, επεσήμανε ότι ο νόμος Χατζηδάκη παράγει ήδη αποτελέσματα σε βάρος των εργαζομένων. Απέναντι σε αυτό, αν δοθεί η μάχη σε μια λογική ανυπακοής με ένα ευρύ μέτωπο οι εργαζόμενοι έχουν πιθανότητα να κερδίσουν.

Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, χαιρέτισε τη σύσκεψη εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των συνταξιουχικών οργανώσεων και σημείωσε πως «είμαστε εδώ γιατί είμαστε κομμάτι του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για να πούμε ότι θα συνεχίσουμε την αγωνιστική πορεία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια (...) Είμαστε εδώ γιατί έχουμε την πείρα μιας ζωής στον αγώνα, και τη θετική και την αρνητική. Μόνο με τους αγώνες μπορούμε να τους κερδίσουμε».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν τα δικαιώματά μας στο γύψο

Την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να ορθώσει εμπόδια στην εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη επιβεβαίωσε το Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων, που συνεδρίασε στις 4 Οκτώβρη και υπογραμμίζει ότι «δεν θα επιτρέψουμε τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και οι ελευθερίες μας να μπουν στο γύψο».

Σε ανακοίνωσή του, το ΓΣ μεταξύ άλλων σημειώνει ότι δεν σκοπεύει να εφαρμόσει τον ν. Χατζηδάκη και ότι η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει να λειτουργεί με βάση το καταστατικό της. Τονίζει ακόμα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το καταστατικό της, «γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να αυτοκαταργηθούμε», ενώ το ίδιο καλεί να κάνουν όλες οι Ομοσπονδίες του Δημοσίου και όλα τα Σωματεία.

Επίσης, η ΕΕ και το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσουν να παίρνουν αποφάσεις για απεργίες, για στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια και κάθε είδους κινητοποιήσεις με τη συγκεκριμένη νόμιμη οδό, που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα. «Σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που οι προϋποθέσεις που θέτει ο ν. Χατζηδάκη για την πραγματοποίηση μιας απεργίας που υπονομεύουν ή στην πράξη την κάνουν αδύνατη δεν θα εφαρμόσουμε τον νόμο Χατζηδάκη (π.χ. ημερομηνίες κατάθεσης εξώδικου για στάσεις εργασίας, ποσοστό προσωπικού ασφαλείας, καθορισμό προσωπικού εγγυημένης λειτουργίας). Σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε η πραγματοποίηση της απεργίας να εξαρτάται από την έκθεση ή τη σύμφωνη γνώμη του ΟΜΕΔ», αναφέρει επίσης η απόφαση, τονίζοντας ότι σύμφωνα με το καταστατικό οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες των Σωματείων, τα συνέδρια των Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας πραγματοποιούνται διά ζώσης, με φυσική παρουσία και αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει. Η ομόφωνη απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην εξ αποστάσεως - ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι σε ισχύ.

Συσκέψεις συνδικαλιστικών οργανώσεων σε άλλες πόλεις

Μεγάλη σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης των σωματείων θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 12 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο μικρό Αμφιθέατρο, στο ισόγειο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε σύσκεψη τα σωματεία την Τρίτη 12 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο των Δημοτικών Σχολείων 4ου και 37ου (Κουμουνδούρου και Ανθίμου Γαζή).

Αντίστοιχη σύσκεψη διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσά του, καλώντας σε συμμετοχή όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού.

Σε κάλεσμα κοινής σύσκεψης των Εργατικών Κέντρων της Ηπείρου στις 17 Οκτώβρη και προετοιμασία πανηπειρωτικού συλλαλητηρίου το επόμενο διάστημα κατέληξε η σύσκεψη διοικήσεων σωματείων και αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Στην Καλαμάτα, τα Σωματεία Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Μεσσηνίας καλούν σε σύσκεψη - συζήτηση την Κυριακή 17 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στον αίθριο χώρο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ