ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2020
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Μέτρα για επανέναρξη ζητούν οι παίκτριες

Αίτημα για έμπρακτη στήριξη της πολιτείας στην επανεκκίνηση του αθλητισμού απευθύνουν οι παίκτριες των ομάδων της Α2 μπάσκετ γυναικών, με επιστολή τους προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Ζητούν χορήγηση άδειας για να ανοίξουν τα γήπεδα, προκειμένου να ξαναρχίσουν οι προπονήσεις, επανέναρξη της λειτουργίας των ακαδημιών και κυρίως τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση ώστε να καταστεί εφικτή η ενεργοποίηση του αθλητισμού, μέσα από εβδομαδιαία τεστ κορονοϊού για τους αθλητές και τις αθλήτριες. Επιπλέον, μέσα από την επιστολή αναδεικνύεται η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα αθλητικά σωματεία εξαιτίας της αναστολής των δραστηριοτήτων τους.

Αναφέρουν οι μπασκετμπολίστριες στην επιστολή: «Δυστυχώς τα αθλητικά σωματεία, μετά την έναρξη της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που αυτή επέφερε, αποδυναμώθηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Το ελάχιστο έμπρακτο ενδιαφέρον που θα έπρεπε να δείξει το κράτος θα φανεί αν σ' αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία συνδράμει οικονομικά τα σωματεία προκειμένου να γίνονται τα εβδομαδιαία τεστ Covid στις αθλήτριες και στους αθλητές, ώστε να διεξάγονται οι αγώνες με ασφάλεια. Επιπλέον, οι ερασιτεχνικές κατηγορίες, που τόσα χρόνια συντηρούνται χωρίς βοήθεια, σε αυτήν τη δύσκολη χρονιά ζητάνε την οικονομική ενίσχυση της ΕΟΚ και της ελληνικής πολιτείας μέσω των δήμων - Περιφερειών, όπου ανήκουν, για τα βασικά τους έξοδα (οδοιπορικά ταξιδιών, γραμματείες, διαιτητές), κάτι το οποίο συνέβαινε και στο παρελθόν».

Και προσθέτουν: «Κύριοι, θα είναι τραγικό μία ακόμα χρονιά το πρωτάθλημα να μη διεξαχθεί. Είναι σημαντικό να ανοίξουν άμεσα τα γήπεδα προκειμένου να προπονηθούμε, ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου οι αγώνες του πρωταθλήματος, ακόμα κι αν χρειαστεί να δοθεί παράταση στην ημερομηνία λήξης του. Αλλωστε η παύση συνιστά μια εύκολη, ανέξοδη λύση, η οποία δεν μαρτυρά κρατικό σχεδιασμό, αλλά αποποίηση ευθυνών. Γεγονός που έρχεται σε απόλυτη αντιδιαστολή με αυτό που τα διαγγέλματα της κυβέρνησης επαγγέλλονται».

ΒΟΛΕΪ
Πιέζουν για έναρξη των πρωταθλημάτων ΕΣΑΠ και Ομοσπονδία

Eurokinissi

Την έναρξη των πρωταθλημάτων της Volleyleague ανδρών και γυναικών επιζητούν η ΕΣΑΠ και η Ομοσπονδία Βόλεϊ.

ΕΣΑΠ: Επιτακτική ανάγκη για έναρξη στις 10/1

Για τη Volleyleague ανδρών η ΕΣΑΠ ζητάει με νέα επιστολή της προς τους αρμοδίους των υπουργείων Υγείας και Αθλητισμού έναρξη για τις 10/1. Η Λίγκα της πρώτης κατηγορίας τονίζει την άμεση ανάγκη έναρξης του πρωταθλήματος στη συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω και της πίεσης που δημιουργεί η προθεσμία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τη λήξη των εγχώριων πρωταθλημάτων (15/4) εξαιτίας και των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα η ΕΣΑΠ αναφέρεται και στο πλεονέκτημα που διαθέτει το άθλημα να μη χρειάζεται σωματική επαφή, κάτι που όπως τονίζει αποτελεί σημαντικό στοιχείο προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα κορονοϊού.

«Θεωρούμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει πλέον καμία αιτία να μην αρχίσουμε άμεσα τους αγώνες μετά από προπονήσεις 3,5 εβδομάδων περίπου και χωρίς ούτε ένα κρούσμα μέχρι στιγμής. Το πρωτάθλημά μας υποχρεωτικά θα πρέπει να λήξει το αργότερο έως 15/4/21 λόγω απόφασης της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIVB), οπότε πρέπει να αρχίσουμε στις 10/1/21 και παίζοντας δύο φορές την εβδομάδα οριακά να το ολοκληρώσουμε. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλα χρονικά περιθώρια», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ.

ΕΟΠΕ: Να αρχίσει η δράση και στις γυναίκες

Από την πλευρά της η ΕΟΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης των 14 ομάδων της Volleyleague γυναικών, τονίζοντας πως όλοι θέλουν την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η Ομοσπονδία στέκεται στο γεγονός πως όλες οι ομάδες θα γυρίσουν στα γήπεδα στην αρχή της νέας χρονιάς με την έναρξη των προπονήσεων, ενώ διατηρεί την ελπίδα πως το αργότερο τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών θα επιστρέψει στη δράση.

Σημειώνεται πως με βάση τις νεότερες ανακοινώσεις της επιτροπής ειδικών της ΓΓΑ επιτρέπεται από την 1η Γενάρη η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις των ομάδων που μετέχουν στην πρώτη κατηγορία μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών - γυναικών και χάντμπολ ανδρών - γυναικών.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΟ
Ψάχνοντας σημάδια ανάκαμψης

Καταγράφοντας μέχρι τώρα τη χειρότερη επίδοσή του στην ιστορία των συμμετοχών του στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός θέλει να «σηκώσει κεφάλι» απόψε στο Βελιγράδι, όπου αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα για τη 17η αγωνιστική της διοργάνωσης (20.00 - Novasports 2). Στα μισά της κανονικής διάρκειας οι «πράσινοι» είναι μόλις 13οι στη βαθμολογία, με 5 νίκες και 10 ήττες, έχοντας και αγώνα λιγότερο, και σε μια δύσκολη έδρα κυνηγούν το «διπλό» που θα τους τονώσει ψυχολογικά και ει δυνατόν θα αποτελέσει αφετηρία για βαθμολογική αντεπίθεση στη συνέχεια της διοργάνωσης, η οποία αναμένεται εξίσου δύσκολη.

Για κομβική αναμέτρηση για τον Παναθηναϊκό από άποψη ψυχολογίας, ενόψει του δεύτερου γύρου της κανονικής διάρκειας, έκανε λόγο ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Βόβορας. Εκτίμησε ότι τελευταία οι παίκτες του εμφανίζουν θετικά σημάδια, κυρίως σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις τους στον επιθετικό τομέα, απαιτείται όμως σταθεροποίηση της απόδοσης και του ρυθμού της ομάδας. Οσο για τον Ερυθρό Αστέρα, ο Ελληνας τεχνικός τον χαρακτήρισε ιδιαίτερα δυνατή ομάδα, ειδικά στην έδρα του, και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι λόγω της πρόσφατης αλλαγής στην τεχνική ηγεσία της η σερβική ομάδα είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις της.

Aλλοι αγώνες της βραδιάς: Φενερμπαχτσέ - Βιλερμπάν (19.45 - Νovasports 4), Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελονα (20.30 - Νovasports 3), Αρμάνι Μιλάνο - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21.45 - Νovasports 1).

Eurokinissi Sports

SUPER LEAGUE 1
Φουλ δουλειά από Χιμένεθ

Mε τον Μανόλο Χιμένεθ να έχει από την Κυριακή ξεκινήσει την 4η θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ, όταν ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ κάνοντας την πρώτη προπόνηση με τους παίκτες, τα πράγματα δείχνουν να εξελίσσονται ιδανικά ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός προπονητής έχει στη διάθεσή του άπαντες τους παίκτες για να δουλέψει πριν από το ντέρμπι του Φαλήρου στοχεύοντας στο καλό ξεκίνημα. Μοναδικός απών ήταν ο Παουλίνιο που έμεινε στην Πορτογαλία αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, την ώρα μάλιστα που έχει ειδοποιηθεί από τους υπεύθυνους της ομάδας να αναζητήσει αλλού την τύχη του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει ανεβάσει ρυθμούς και όλα δείχνουν πως θα είναι στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής ταλαιπωρήθηκε από τη θλάση που υπέστη πριν από το ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απέναντι στον Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ: Τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Τάσου Δουβίκα στον ΠΑΟΚ που αποκτά τα δικαιώματά του αλλά, όπως όλα δείχνουν, θα τον αφήνει στη νυν ομάδα του, τον Βόλο, μέχρι το τέλος της σεζόν. Την ίδια στιγμή φουντώνουν οι φήμες για επιστροφή του Ουάρντα στον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ σενάρια θέλουν να υπάρχει ενδιαφέρον για τον πρώην παίκτη του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Η ομάδα του Αγρινίου ανακοίνωσε ότι ποδοσφαιριστής της βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε, τονίζοντας πως είναι ασυμπτωματικός. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο για τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ενώ σε τρεις μέρες θα γίνει νέος έλεγχος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ