ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Αυγούστου 2020
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
Την Κυριακή στο «Ντα Λουζ» ο τελικός χωρίς θεατές
  • Γαλλογερμανικά τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών, που γίνονται σήμερα και αύριο
  • Απίστευτη συντριβή της Μπαρτσελόνα από την Μπάγερν με 8-2!

Associated Press

Γαλλογερμανική υπόθεση είναι τα ημιτελικά του Champions League, που αρχίζουν σήμερα Τρίτη με την αναμέτρηση της Λειψίας και της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ αύριο Τετάρτη ακολουθεί αυτή μεταξύ Μπάγερν και Λιόν. Το ζευγάρι που θα προκύψει από τους δύο νικητές θα διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης την ερχόμενη Κυριακή 23/8 στις 22.00, στο «Estadio da Luz» της Λισαβόνας.

Είναι η πρώτη φορά που ο τελικός της διοργάνωσης θα γίνει μέρα Κυριακή, όπως και μετά τον Ιούνη. Το βασικότερο όμως είναι ότι ο τελικός για πρώτη φορά θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, αφού η UEFA, σεβόμενη την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως με την πανδημία του κορονοϊού, αποφάσισε τα εναπομείναντα παιχνίδια για το Champions League και το Europa League να διεξαχθούν χωρίς την παρουσία κόσμου. Αντ' αυτού θα υπάρξουν ηχογραφημένα συνθήματα και πιθανώς οθόνες κατά μήκος του αγωνιστικού χώρου, όπου θα αναπαράγονται ζωντανά αντιδράσεις οπαδών των δύο ομάδων, και μ' αυτόν τον τρόπο οι διοργανωτές θέλουν να δημιουργήσουν την αίσθηση ενός γεμάτου γηπέδου στους τηλεθεατές.

H μορφή του τελικού δεν θα αλλάξει και σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει παράταση και, εφόσον χρειαστεί, διαδικασία των πέναλτι, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα επιτραπούν στον τελικό μέχρι και πέντε αλλαγές (συν μία στην παράταση), που θα μπορούν να γίνουν σε τρεις στιγμές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και στη διακοπή του ημιχρόνου.

Οι αγώνες που προηγήθηκαν

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, η Λιόν πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» της Πορτογαλίας, επικρατώντας της Μάντσεστερ Σίτι με 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντεμπελέ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές μετά την ισοφάριση της Σίτι, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του, που έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια κατάφερε να κλείσει θέση στα ημιτελικά του Champions League. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στη ιστορία του θεσμού η Γαλλία εκπροσωπείται από δύο ομάδες στην τετράδα.

Μια μέρα πριν, την Παρασκευή 14 Αυγούστου, σημειώθηκε η βαριά ήττα της Μπαρτσελόνα από την Μπάγερν με 2-8. Το ματς ξεκίνησε με απίστευτο ρυθμό και δράση, προϊδεάζοντας για την «τρελή» εξέλιξή του. Πριν καν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά από την έναρξη, ο Μίλερ με το αριστερό νίκησε τον συμπατριώτη του, Τερ Στέγκεν, και άνοιξε το σκορ. Η Μπάρτσα ισοφάρισε με αυτογκόλ του Αλάμπα τρία λεπτά αργότερα και στο 22' ο Πέρισιτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Μπάγερν. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας συνέχισε να πιέζει και μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά είχε κάνει το σκορ 4-1, με σκόρερ τον Γκνάμπρι στο 27' και ξανά τον Μίλερ στο 31'.

Στο 57' ο Σουάρες μείωσε σε 4-2, αλλά στο 63' ο Κίμιχ έδωσε τέλος στις οποίες ελπίδες της Μπαρτσελόνα, κάνοντας το 5-2. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η πανωλεθρία των Καταλανών ολοκληρώθηκε με άλλα τρία γκολ: Στο 82' ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά έκανε το 6-2 και ο - δανεικός από την Μπαρτσελόνα - Κουτίνιο σκόραρε στο 86' και στο 89' γράφοντας το τελικό 8-2, μία από τις βαρύτερες ήττες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.

Ηταν η μόλις έκτη φορά που η Μπαρτσελόνα δέχεται 8 ή περισσότερα γκολ. Η αμέσως προηγούμενη ήταν το 1946 από τη Σεβίλλη.

«Εφυγε» ο σύντροφος Βαγγέλης Πολίτης

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΦΩΤΟ

Το θάνατο του συντρόφου ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΛΙΤΗ σε ηλικία 66 ετών ανακοινώνει η ΚΟΒ Αγ. Βαρβάρας του ΚΚΕ, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά της στους οικείους του.

Υπήρξε συνδικαλιστής στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, ενώ ήταν υποψήφιος στις τοπικές εκλογές με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγ. Βαρβάρας.

Η κηδεία θα είναι πολιτική και θα γίνει σήμερα Τρίτη 18 Αυγούστου στις 10.45 το πρωί στο Γ' Νεκροταφείο Αθήνας.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα ως προσφορά στο ΚΚΕ.

Προσφορές στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Η Τασία Ηλιοπούλου προσέφερε στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 100 ευρώ στη μνήμη του πατέρα της ΝΙΚΟΥ (φωτ.) και του θείου της ΣΤΑΘΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.

***

Η Ευγενία Πανταζή προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 100 ευρώ.

«Εφυγε» σε ηλικία 85 ετών ο Σάββας Θεοδωρίδης

Eurokinissi

Σε ηλικία 85 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού και παλαίμαχος τερματοφύλακας της ομάδας Σάββας Θεοδωρίδης.

Γεννήθηκε στις 18 Φλεβάρη 1935 στους Αμπελόκηπους, όπου ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική Αθλητική Ενωση Αμπελοκήπων και σε ηλικία 18 ετών ήταν που πήρε τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Επαιξε για 9 χρόνια (μέχρι το 1962) κατακτώντας με την ομάδα πέντε πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα έγινε και διεθνής φορώντας συνολικά 12 φορές τη φανέλα της Εθνικής. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες ήταν διοικητικό στέλεχος της ομάδας αρχικά ως γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, κατόπιν ως πρόεδρος, ενώ από πέρσι είχε το ρόλο του επίτιμου προέδρου.

Σε μήνυμά της η Super League εκφράζει βαθιά θλίψη και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάββα Θεοδωρίδη.

Το τελευταίο «αντίο» στον Τάσο Πορφυρίδη

«Εφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, ο σ. Τάσος Πορφυρίδης από τον Λουδία Θεσσαλονίκης. Στην κηδεία του, που έγινε την Κυριακή 16/8, παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι.

Ο σύντροφος Τάσος ήταν αγρότης. Από νεαρή ηλικία οργανώθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη και αμέσως μετά τη μεταπολίτευση έγινε μέλος του ΚΚΕ. Σε όλη του τη ζωή έμεινε σταθερός στις αξίες και τις αρχές του Κόμματος. Συμμετείχε σε όλες τις αγροτικές κινητοποιήσεις και για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού Λουδία. Επίσης, για πολλά χρόνια διατέλεσε κοινοτικός σύμβουλος.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΟΒ Λουδία απηύθυνε ο σ. Σάββας Σιδηρόπουλος.

Η ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του σ. Τάσου Πορφυρίδη.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

Δεν ξεχνάμε...

Μνημονεύοντας όλες και όλους που μας δίδαξαν τι σημαίνει ανθρωπιά, καθήκον και αξιοπρέπεια. Ενισχύουμε συγχρόνως οικονομικά τις Οργανώσεις μας ώστε με τη σειρά τους να αντεπεξέρχονται στις πολύ μεγάλες υποχρεώσεις, κάτι που εν καιρώ πανδημίας γίνεται ακόμα πιο δύσκολο... Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι διάλεξαν αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο... Ετσι, στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΡΤΣΙΑ προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νέας Μάκρης - Μαραθώνα. Και κάτι ακόμα... Οι λέξεις χαφιές - χαφιεδιλίκι ήταν, είναι και θα είναι κληρονομιά όλων αυτών που μετέτρεψαν κάθε άγονο νησί σε τόπο μαρτυρίου για το λαό μας... Γι' αυτό, στις 6/9 θα είμαστε εκεί.

Χαράλαμπος Πολυμενάκος

Προσφορά για το Μνημείο στη Μακρόνησο

Η φίλη του Κόμματος Ελένη Π. προσφέρει 25 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας, για την ανέγερση του Μνημείου στη Μακρόνησο.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Διαδικτυακά θα μεταδοθούν οι κληρώσεις την Πέμπτη

Λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, η Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε ότι οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων για τη σεζόν 2020/21 θα διεξαχθούν την Πέμπτη 20 Αυγούστου στα γραφεία της, χωρίς την παρουσία κόσμου. Οπως ανακοίνωσε, η διαδικασία θα αρχίσει στις 10.00 και θα μεταδοθεί από το YouTube της ΕΟΚ (youtube.com/hellenicbf).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ